Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Fazulova kysla polievka s kapustou...a....kura na kapuste s knedlou...alias falosna kacica... 🙂
dnes kuracie s broskynou a syrom, ryza. vcera ako vzdy sme mali bryndzove halusky. aspon nemusim rozmyslat, co v sobotu🙂
madarsky gulas-hovazia polievka,zemiakove placky,segedin ,slivkove gule,karfiol -zeleninovy salat ,zelen rizoto,kolac slivkovy s mrvenickou,vyvar, rolada z mleteho masa pre nas dusena zelenina pre malu zemiak.kasa,zapekana zelenina s zemiakmi, u buducej svokry -cestoviny s masovou omackou--tiramisu ,,makove musle -drzkovu polievku,spizi zeleninovy salat,cesnkovi dresing,cukta plnena mletym masom a uhorkovy salat 🙂 🙂 🙂 je toho vela dlho som tu nebola 🙂
Kel s bravčovým plieckom a zemiakmi v jednom hrnci /kto chce môže si dať k tomu kúsok chleba/ , polievka kuracia s domácimi rezancami, poobede na zahryznutie kakaový závin, varená kukurica,
U nas opat na dva dni navareny zemiakovo-cibulovy salat a kuracie rezne,polievocka zeleninova s pecienkovymi haluskami 🙂
Moje milovaná pekárnička celý týden, počas naší dovči, odpočívala, tak jsem ju dnes vyzkoušela, jestli to nezapomněla - Celozrnné pletýnky.
Receptík : https://www.modrykonik.sk/blog/trudka4/album/co...
Zapečené zemiaky s vege jaternicou a kyslou kapustou a BB puding s piškótami a čerešňovým kompótom. Viac sa mi v tomto teple nežiadalo pariť.
@vivusika však si mala aj vývar urobiť. Ja robievam morčacie pečené stehno a vlastne aj kura tak, že ho nechám do polovice uvariť - urobím vývar, vyberiem, okorením a dám piecť. Mám vývar, kým sa pečie mäsko dohodím zeleninu do vývaru a všetko raz dva hotové. Mäsko je šťavnaté pečené a vývar ešte aj z neho.
naša večera tuniakové cestoviny 🙂
Dnes peceny pstruh 🙂 nic jedle mi nenapada. Vsak nic v takom teple nechuti 🙄 zajtra asi placky zemiakove a rajcinkova polievka.
Ahojte, poradíte osvedčený recept na ťahanú štrudlu?
naša večera lunch meat, opražená cibuľka, horčica, bageta 🙂
Mám nový wafľovač, tak som skúšala waffle naslano 🙂 Tieto sú inšpirované španielskou tortillou, čiže sú v nich varené zemiaky, vajíčka, slaninka, rozmarín a zelenina 😉 Recept je tu:
http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/08/slane...
Dobre rano, karfiolova polievka s haluskami, zemiakovo-cukinove placky s dusenym maskom 😉
Kyslá mliečna zemiaková polievka, vyprážané tofu, zemiaky, tatárska omáčka /nie celkom zdravé, ale v malých dávkach snáď to neuškodí/

vajíčková polievka, ražniči 🙂