icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

adulikka
17. okt 2015

Dnes sa mi konecne podarili dukátovē buchtičky,také chuťovo výborné.

lucya87
18. okt 2015

Vcera bol manzel na hriboch tak dnesne ranajky bedlicky na masle s domacim chlebikom ktory sme dostali.

lajlilinka
18. okt 2015

Dnes sosovicova na kyslo, zemiakové placky plnené poriadne stiplavou muckalicou 😋
Dezert - pernik s dzemom a coko polevou...

lucik194
18. okt 2015

rajcinova polievka a druhe kelovy privarok s masom

m_ij_ka
18. okt 2015

naše raňajky chlebík vo vajíčku, kečup 🙂

vivusika
18. okt 2015

my dnes klasika rezne - kuracie aj bravčové, varené zemiaky s maslom a pažítkou, zeleninový šalát a ako dezert som sa rozhodla pre tvarohový krémeš, keď už som si večer vyložila lístkové cesto 🙂

rendicka
18. okt 2015

na obed vývar z domácej morky, králik na víne s koreňovou zeleninou s ryžou podľa Palousa, dezert eclairs podľa Polákovej

jana_eyre
18. okt 2015

redkvickova polievka a prave talianske lasagne - bola som pochvalena muzom aj detmi, takze sa mi asi obed podaril 🙂

22tanulka
18. okt 2015

ja dnes cesnakovu polievku,varene pretlacane zemiaciky a vysmazany syr 🙂

motiilik
18. okt 2015

Zeleninova polievka s mrvenickou...kare nalozene v pace so sampionovou omacku a varenymi zemiakmi na masle.x. 😉

22tanulka
18. okt 2015

@jana_eyre to si robila redkovkovu polievku? recept please 😉

kibuk
18. okt 2015

Dnes kuracie na sampionoch a uhorke,ryza,pecene zemiaky 🙂

jana_eyre
18. okt 2015

@22tanulka http://dobruchut.azet.sk/recept/4994/redkovkova...

bola vyborna, takze ju zaradujem do naseho castejsieho jedalnicka 😀

lucia2358
18. okt 2015

Marinované mäsko, pečené zemiaky a zeleninka.

bombika
18. okt 2015

ahojte,dnes bude:najemno mixované mäsové pyré a najemno mixované jahodové pyré

sunnyfunny
18. okt 2015

Zeleninova polievka a zemiakovo bryndzove pirohy so slaninkou a koprom 🙂

m_ij_ka
18. okt 2015

naša večera tvarohový koláč, čaj ovocný 🙂

sonetta
18. okt 2015

veterniky s vanilkovo-karamelovou plnkou a rumovou polevou. 🙂

lucianka01
18. okt 2015

U nás dnes: kapustová polievka (z hlávkovej kapusty s pretlakom), kura na smotane s haluškami. 😉

tykat
18. okt 2015

U nas
vcera - cesnakova s opecenym roztekom a syrom, zemiakovy privarok, fasirka alebo vajicko podla chuti, bananovy chlebicek ako dezert
dnes - hraskova polievka so spaldovymi haluskami, zemiakova kasa, vyprazane file, uhorkovy salat, a prave som dopiekla obrateny jablcnik

slimstar
18. okt 2015
sunnyfunny
18. okt 2015

poradte nejaku rychlu cestovinovu mnamku pre 19 mes.dieta..uz som vycerpala limity :D

lentilka46
18. okt 2015

u nás dnes kurací perkelt a k tomu domáce nokerliky..ako dezert jablkové lievance

raza
18. okt 2015

@sunnyfunny môj starší cestoviny miluje, takže som mu ich robila často... všeličo možné, akurát teda diétne, ja nepoužívam korenie, len trochu soli a horalku. robievala som aj granadír, aj takú akože bolognes omáčku - na cibulke podusím kvalitné mäso, do toho nastrúhanú mrkvu, petržlen, podliať trochu vody, rajčiny lúpané a je hotovo. ak potrebuješ, tak pomixovať.
alebo som na cibulke podusila mrkvu, cuketu, do toho za lyžičku pretlaku a trochu vody. na závar rozmixovať. nezdá sa to, ale to chutilo aj mne 😅 nepamätám si, od kedy som začala už robiť aj na dusenej cibuli, ale ak ešte nerobíš, tak stačí povariť.
a k cestovine mu robím aj sviečkovú (Maťko knedlu odmieta), normálne podusím klasika základ na sviečkovú - cibula, mrkva, petržlen, do toho mäsko, zalejem vriacou vodou a keď je hotovo, pridáš smotanu.. ak ju ešte nedávaš, tak pridaj umelé mlieko, samozrejme to nevariť.. ale aj bez mlieka je to mňam, aj také som mu robievala. a celkom fajn je aj hovädzie uvarené spolu s cviklou, kúsok jablka do toho a to potom buď nadrobno nasekať, alebo mixnúť.

tinaaa84
19. okt 2015

@matvejka125

Černoškine prsia
CESTO:
1 hrnček maku-može byť mletý alebo nemletý
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček práškového cukru
2 PL kokosu
1 kypriaci prášok do pečiva
6 bielok
3 žĺtky
250 g masla alebo palmarínu

PUNČ, KTORÝM POLIEVAME CESTO:
150 ml prevarená voda
1 PL kryštál. cukru
100 ml rum

KRÉM:
300 ml mlieka
1 vanilkový puding
3 žĺtky (zostali nám lebo do cesta sme potrebovali 6 bielkov)
3 PL kryštál. cukru
1 vanilínový cukor
2 ČL Nescafé instant. Káva
1 ČL voda
rum
250 g maslo
120 g práškový cukor

ZVYŠOK POTREBNÝCH SUROVÍN:
okrúhle piškóty
hrozienka
čokoláda na polevu
Postup:
Maslo rozpustíme na miernom ohni. V miske zmiešame múku, mak, kypriaci prášok, kokos, práškový cukor. Pomalým prúdom vlievame roztopené maslo izbovej teploty. Miešame kým sa nám hmota nespojí. Po jednom vmiešame 3 žĺtka a chvíľu dobre premiešame mixérom. Do zmesi opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech alebo vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Špáradlom skúsime či je cesto upečené.
Mlieko, žĺtka, vanilkový puding dáme do hrnca a uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme cukor a vanilínový cukor. Puding necháme vychladnúť. Práškový cukor si vymiešame s maslom a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a nescafé rozpustenú v ČL studenej vody. Dobre vymiešame.
Punč: Vodu prevaríme, zalejeme kryštál cukor a pridáme rum. Punč po lyžičkách dávame na cesto.
Na cesto nanesieme krém. Na krém uložíme piškóty (ja som ich namáčala ešte do toho punču, ktorým sme polievali cesto, ale pridala som si doňho instantnú kávu). Zalejeme čokoládovou polevou a na každú piškótu dáme hrozienka. Dáme do chladničky stuhnúť. Zákusok krájame pomedzi piškóty, tak aby na jednom kúsku boli 2 piškóty.

tinaaa84
19. okt 2015

@matvejka125

ŠŤAVNATÝ KOLÁČ BEZ MÚKY

100 g jemných ovsených vločiek
100 g mletých vlašských orechov
100 g medu
200 g strúhaného kokosu (dá sa vymeniť za mak)
200 g roztopeného masla (alebo kokosový olej)
2 vajcia (ak sú malé tak 3)
1 nahrubo nastrúhané jablko
1 banán (ale nemusí byť)
1-2 ČL mletej škorice
na vrch hrubo nasekané vlašské alebo liekové orechy

Postup:
Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame. Vylejeme do vymastenej a vločkami vysypanej tortovej alebo inej formy s priemerom 24 cm. Posypeme nahrubo nasekanými orechmi. Pečieme na 160-170 stupňov asi 45-50 minút.

tinaaa84
19. okt 2015

U nás cez víkend gulášová polievka, koložvárska kapusta a kakaové keksy plnené kokosovou plnkou a špaldová vianočka z piatich prameňov. Polievku a kapustu varila moja polovička, keďže ja som kvôli chorobe úplne k.o ale keď sa mi troška polepšilo tak som mu urobila na oplátku keksy a vianočku.

matvejka125
19. okt 2015

@tinaaa84 o, isto vynikajúce dakujem vyskúšam dúfam že sa podarí

tinaaa84
19. okt 2015

@matvejka125 určite sa podarí, ja som oba koláče robila prvýkrát a len sa po nich zaprášilo, takže asi chutili

lentilka46
19. okt 2015

@tinaaa84 môžem poprosiť recept na tie čokoládové keksy s kokosovou plnkou? ďakujem moc 🙂