Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Zajtra rizoto.
Vcera kuracie rizoto....dnes pecene zemiaky s vysmazenou hrubou parkou a volskym vajickom s tatarskou...zajtra plnenu papriku s knedlou... 😉
zajtra plnený langoš 🙂 a chcem skúsiť cícerovú polievku -varieva niekto?
Kuraci paprikas s haluskami a zeleninovu polievku
žienky, prosím, dajte mi recept na dobrú domácu kapustnicu...strašnú mám chuť na kyslú kapustu 😀
http://recepty.pozri.sk/recept-plnene-toasty-na...
nestacia tousty vsak vsetci sme doma az vecer ? 😀
@lentilka46
ja robím takto
na masti podusím nakrájané dve cibule keď je pekná zlatavá pridám mletú papriku premiešam , keď zavonia dám tam kyslú kapustu prilejem vodu premiešam a pridám podľa nálady a chuti - bobkový list, čierne korenie, nové korenie , drvený kmín ak chceš mäsovú, tak dám klobásu jednu a buď údené rebro, alebo nejakú mäsovú kosť prípradne kúsok mäsa / bravčové/, pridám hrsť až dve sušených alebo mrazených húb, sušené slivky ak sú nechám to povariť a potom ku koncu varu pridám majoránku a prelisovaný cesnak aspoň 3-4 strúčiky , ak chceš bez mäsa tak ja používam krúpy alebo fazuľu , ku koncu pridám uvarené zemiaky a len prehrejem cca 5 minút s tým majoránom a cesnakom a hotovo . V poslednej dobe nezahusťujem, ale ak to uprednostňuješ tak môžeš dať zápražku s červenou paprikou, alebo vynikajúce je zahustiť smotanou s troškou múky
šošovicová polievka, bryndzové halušky
halušky s vajíčkom,uhorka
kuracie sote s jablkami 🙂 a ryza 🙂
ahojte ja som včera varila kuracie prsia so šampňónmi a kukuricou zahusťovala som kyslou smotanou k tomu cestovina + stále dojedáme kurací vývar so zeleninou a vločkami
dnes uvažujem nad ryžovým nákypom , alebo palacinkami
Dnes? Slizikova polievka a cestoviny, vecer peceny bio zajacik s plnkou a zemiakmi 🙂
zemiakova mliečna a pizza 🙂 🙂 🙂
maminy/nemaminy ako vám chutí hokkaido tekvica pecena? ja som vzdy robila len polievku-tá je vyborná ale s pečením nemám skúsenosti. podavate to ako prílohu alebo ako hlavný chod s nejakými zemiakmi alebo bagetkou?
Unas zapekana brokolica 🙂
cuketovy priiiivarok 🙂
u náás dnes na obed rizoto a na večeru domáca vianočka
granadir 🙂
Šampiňónová krémová polievka a ryžový nákyp s banánmi 🙂 mňam, ryžový nákyp môžem každý deň
včera večer, keď skončili habovci variť, tak sme dostali chuť na tie skaramelizované jabĺčka, že som ich musela urobiť 🙂
@ozi skús skupinu Dnes na obed. Tam nájdeš inšpiráciu až až 🙂
u nas dnes vari lokalny cinan a dojedame rebarborovy kolac
neviete mi niekto poradit nejaky dobry recept z baraniny okrem gulasu? dostala som maso a som bezradna 😅
pecene zemiaky a kuracie stehna (domace) ... vyvar, cokoladove brownies s mandarinkami a nutelovym mascarpone (to najma kvoli zajtrajsku-pridu rodicia), drobec bude mat cukinovu omacku s dusenym kur. maskom a cestovinu .. zajtra urobim fasirky a cviklu - pecene v rure , zemiakovo-celerove pyre
dnes asi len párky s chlebíkom a zeleninka - je light piatok
trocha polievky,dojedáme a skúšam pizzu tak uvidím ako to dopadne.
u nás dnes špagety a omáčka z mletého mäsa, paradajkovej omáčky s bazalkou a syr navrch
my máme na dnes ešte fazulovú polievku. Včera som robila za veľkú misu cestovinového šalátu s kuracím masom a zostalo mi horko ťažko dnes k obedu, stále do neho chodili. 😝

@martina2006 zeler som nakrajala na take akoby kolieska. Ja som ich chvilu povarila,cca 2-3min. Obalila v trojobale a vyprazila. Akurat,ze som ich zabudla osolit,tak som ich dosalala pri jedeni. 🙂
Nahodou to bolo fajn,chutilo.