Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@martina1181 neviem ktory myslis ☹
Ahojte nemate nejake tipy na kolacik aby aj moj maly mohol so mnou piect? 🙂 diky
Pudingoše výborné koláče s pudingom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/353-pudi...
@matvejka125 RECEPT: 200 g kvalitnej tmavej cokolady, 150 g masla nie nahrady, 150 g hnedy cukor, 50 g mascarpone, 1 vanil.c., 4 vajcia, 100g polohr.muky, stipka soli, 1 prasok do peciva. Coko s maslom vo vodnom kupeli roztopime. nechame trochu vychladnut, dame do misy, pridame 50 g mascarpone, cukor a po JEDNOM zamiesavame vajicko po vajicku.dobre zamiesame, napokon pridame muku zmiesanu s praskom do peciva. pecieme na 180 st. cca 25-30 min. napr. v tortovej forme o priemere 26 cm. upeceny korpus este teply potrieme domacim lekvarom, dame navrch odkvapkane mandarinky. smotanu na slahanie vymiesame do polotuha,pridame 200 g mascarpone a 3 lyzice nutelly... zmixujeme spolu a natrieme navrch. cez noc nechame v chladnicke odlezat- dobru chut!
Ďakujem krásne, vyskúšam
@lea231
my dnes dojeme zeleninovu polievku zo soboty a raznici /kuracie prsia,bravc.masko,klobaska,cibula/ so zemiak.kasou z nedele
Utorok a streda: slepy gulas /slov.tocena klobasa,zemiaky,halusky z vajca,muky a vody/ a chleba
dnes som ani nestihala varit
naša večera zapekané rohlíky so šunkou a syrom a po večeri pečené gaštany 🙂
@lentilka46 ahoj vyhrala som súťaž v práci vo varení kapustnice tak možno pomôžem dve veľké cibule nakrájať na drobno orestovať na bravčovej masti pridať nakrájané pliecko osoliť okoreniť dala som aj gulášové korenie, magi, červenú papriku a drvenú rascu zaliať vodou pridať bujón hovädzí, údené stehno, údené rebrá a huby som mala dubáky z mrazáku a nesmú chýbať ani sušené dala sušené slivky na rozvarenie po pol hodke som pridala kapustu a zemiaky a keď bolo všetko skoro uvarené pridala som klobásku a ešte zopár sliviek a zápražku cesnak popražila na masti a múku svetlá zápražka a na koniec nakrájala som úd stehno z polievky a obrala rebrá a tiež mäso nakrájala bola úžasná
a hustá
V sobotu sme mali gulášovú polievku s fazuľou - puchračkou + cesnakový posúch, vareškový koláč a makalo sa na záhradke
v nedeľu gulášovka , marinované kuracie kúsky v cesnakovom dresingu,obalené v strúhanke a pečené v rúre, varené zemiačky s pažítkou, rajčina.
v pondelok dojedačky
včera "žuvačkový chlebík" , horčica, zeleninka
dnes uvarím hríbovú polievku + čerstvé pečivo
naša večera pečené jaternice, čalamáda, chlieb
bryndzové halušky
kuracie soté na mede 🙂
Zeleninová polievka, kolienka s vajíčkom, uhorky
kurací vývar,dusené kuracie švrte s mrazenou zeleninou + zem.kaša...
dnes dojeme hokaido polievku a jaterničky :D (kombinacia jak lusk) a na zajtra spravim take cestovinky s kur.maskom a cukinou 🙂
včera šulance-gnochi (zo zvyškov zemiakovej kaše) so smotanovo-syrovou omáčkou aopečenou šunkou, alebo nasladko so slivkovou omáčkou, dnes segedínsky guláš s hrčekovými knedľami, bude aj na zajtra a manželovi do práce tvarohový cheesecake s karamelovou krustou, testovala som darček- flambovaciu pištoľ
Dnes som robila skvelý koláč bez múky, určite odporúčam :D :D
http://bit.ly/makovo-mrkvovy-kolac
Menu z poslednych dni:
Feniklova mliecna, morcacie na panvici,opekane zemiaky.
Sosovicna na kyslo, kuracie maso na kecupe,ryza, por s fazulou na panvici.
Nam vacsinou vsetko vyjde tak na cca 2dni. Zeleniniva mixovnana (brokolica,mrkva,zemiak), kedze ja som po extrakcii zuba) a granatir a k tomu struhana cvikla.
Este cez vikend v sobotu sme boli u nasich,tak bola zeleninova polievka s haluskami a kacica s kapustou a loksami. Mama robila i buchty.
naše raňajky musli s mliekom 🙂

My vcera rizoto s hruskami, kuracim maskom a plesnivym syrom podla tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/jesenne-rizoto... a dnes hlivova polievka s cestovinami s lososom podla tohto trosku upraveneho receptu http://kuchynalidla.sk/product/farfalle-s-parad... , bolo to viac ako dobre🙂