Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
langoše 🙂
spenat, zemiakove pyre, volske oko
zeleninová polievka s liatym cestom a neodolala som prvýkrát rybím prstom... s petržlenovými zemiačikmi a domácou cviklou
naša večera chlebík vo vajíčku, kečup 🙂
@karkana Ja varim cicerovu polievku takto: Cicer na noc namocim a rano premyjem aby sa zbavil prebytocneho skrobu (potom tak nenafukuje).Varim v tlakovom hrnci s korenovou zeleninou,gulickami cier.a noveho kor.,bob.listom,zemiakmi.Pridavam bujon,alebo udene,alebo kost.Varim do zmaknutia ciceru.Ma skvelu orieskovu chut.Da sa pridat zaprazka,ale nemusi byt.A kludne moze byt aj nakyslo.
Ahojte,
my dnes zeleninová polievka, pečená kačka so zemiakmi, to ostane asi aj na zajtra, lebo mm je do pondelka preč. A chcem piecť koláč alebo bábovku.
Kočky, dá sa piecť koláč aj v jánskej forme? Ja totiž okrem otrasnej silikonovej formy na bábovku z Lidlu, čo mi kúpila kamoška (chcela som obyčajnu) nemam momentalne ziadnu taku vyssiu formu a na plechu by bol ten kolac prilis tenky. A v tej silikonovej som raz piekla babovku a otras, prilepila sa tam a ked som ju vyklapala, tak sa rozpadla.
Takze mam obavy ju znovu pouzit. Dakujem 🙂
@nikushkasa Toto vyzera absolutne perfektne a chutne. Uz si ho robila? Ja milujem mak a mrkvove kolace. A ak sa to spoji, to musi byt MEGA dobre 🙂
kelovy privarok a perkelt, od vcera morcaci vyvar a strudle (makova, orechova, tvarohova a kapustova)
kurací vývar s krupicovými haluškami, tarhoňa s bravčovými kockami na šťave 🙂
Dnes varena udena krkovicka,kysla kapusta a zemiaky.Kolacik mame tiez,pernik s lekvarom 🙂
kuracia polievka, bravcove rezanceky na zelenine s tarhonou 🙂
Kelovy privarok avsak z kapusty ;)
My feniklova polievka,raznici aj so zemiakmi a robila som i pseno.
Na zajtra asi dorobim zeleninovu polievku a asi maso v paradajkovej omacke. Mozno to bude na pozajtra.
práve som dopiekla makovú štrúdľu 😉
@ema13 ano robila a bol brutalny 😄 velmi nam chutil s zjedol sa hned 😉
Dnes PizzaMizza 🙂
Ja som vcera varila zeleninkovu polievku / mrkva,kalerab,hrasok/ a cevabcici. Dnes sme dojedli polievku a druhe kelovy privarok s oprazenou klobasou a cerstvy chlebik 🙂
@nikushkasa To sa tesim. Nasledujuci vikend ho peciem. Dik za super tip.
Dnes varím na zajtra. Mäso s čínskou zeleninou, ryža a hranolky. Vývar s rezancami a aj s písmenkami 🙂
segedín
my sme mali dnes oslavu synových narodenín, takže bolo jedla a jedla... vyprážané krídla kuracie so zemiakovým šalátom,
jednohubky s lososom a aj s cesnakovo syrovou pomazánkou, štrúdľa tvarohová
a jablkovo maková a samozrejme čokoládová torta... skrátka obžerstvo 🙂
Takže zajtra dojedáme a varím iba hovädziu polievku so zeleninou a rezancami 🙂
My dnes bravcove kocky na kyslo s cestovin.kolienkami,rascova polievka a zajtra hovadzi vyvar s rezancami a obratene rezne s ryzou 🙂
Dnes fazuľová kyslá a kura na smotane, ako dezert tiramisu mňaaam na to sa tešííím najviac 🙂
zeleninova polievka, maso v zemiakovej placke, tvarohovo-jablkova strudla
Hrachova polievka zo sucheho hrachu a opekane zemiaky s br.reznami(rezne obalene v corn flakoch)

vajíčková polievka, zapekané cestoviny s kuracím mäsom 🙂