icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jarka721
20. nov 2015

.........huspeninu 😉 🙂 🙂 🙂

mijo53
20. nov 2015

kapustová polievka z domácej kyslej kapusty, hodím aj za hrsť fazule, to je vynikajúce, pirohy pre manžela so zemiakmi /zemiaky, bryndza, soľ,čierne korenie,trochu orestovanej cibuľky/, pre seba urobím s hruškovým džemom a sušenými slivkami /včera som bola v Poľsku, vynikajúce sladké aj kyslejšie, veľké za 4 EUR kilo, u nás za 7-10 EUR kilo

tortelinka
20. nov 2015

@womankc dobré nápady, asi skúsim ten puding z avokáda

majuska77
20. nov 2015

dnes dojedáme lasagne a napiekla som si narodeninovú mandarínkovo kokosovú tortu 😀

tortelinka
20. nov 2015

@womankc v recepte je maslo tak asi nie

lucka227
20. nov 2015

Vcera kacaci vyvar a plnena paprika s knedlou.Dnes krupova polievka s korenovou a farfalle s kuracim masom
@tortelinka

womankc
20. nov 2015

@tortelinka maslo sa dá nahradiť rastlinným napríklad alsasan je veľmi ľahké a dobré

rendicka
20. nov 2015

dnes krémová polievka z mrkvy a červenej šošovice s krutónmi a pšenová kaša nasladko, na večeru domáce kaiserky s quacamole

matvejka125
20. nov 2015

Včera vyprážaný syr s hranolkami, dnes hrášková polievka a palacinky s tvarohom.

karkana
20. nov 2015

dnes cícerová polievka a lievance

zara0201
20. nov 2015

Ja pridávam dnešný z práce: Fazuľková mliečna sladko-kyslá polievka z luskov a plnený kapustný list so zemiakmi.

cicimon
20. nov 2015

@tortelinka pohare kde zalejes nejake ovocie zelatinou - neviem ci uz nie je neskoro 🙂

m_ij_ka
20. nov 2015

naša večera prešovský kabanos, horčica, chlieb

slimstar
20. nov 2015
raza
20. nov 2015

práve som dovarila na zajtra mňam mňam kapustnicu (takú skoro Vianočnú) a pre malého skladané zemiaky. obaja drobci budú mať ešte vajíčkovú polievku 🙂

januska2511
21. nov 2015

@lovely_choice mozem poprosit recept na korpus prosim ?🙂

gucz
21. nov 2015

@kmihi
@paulakolla

JUHOSLOVANSKÉ TROJUHOLNÍKY

Cesto : 600g polohrubej múky, 0,5l mlieka, kocka droždia, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžička soli, 1 dl oleja - klasika kysnuté cesto, bude také redšie, ale tak som ten recept dostala od kolegyne, posypem ho múkou a dám ho kysnúť.

Plnka 1 hélia (alebo akýkoľvek tuk na pečenie), 2 žĺtky, 2 lyžičky soli, roztlačený cesnak 4 strúčiky , ale ja dávam aj 8 ks.

Plnku - zmäknutý tuk a všetko ostatné zmiešame, môžeme aj nad parou, ja miešam normálne. Cesto si dám na pomúčenú dosku, posypem múkou (je dosť riedke a lepí sa), rozdelím na 4 časti. Každú časť potom vyváľam, natriem plnkou a zrulujem ako závin. Ten potom cik cak nakrájam na trojuholníky. Poukladám na suchý plech a dám piecť na 200st. Nepotieram ničím, kolegyňa potiera vajíčkom.

evittam
21. nov 2015

@gucz To vyzerá byť super. A môžem dať aj maslo do plnky - nemáme radi všelijaké tieto tuky.... 😉

zuzka56
21. nov 2015

Kočky čo rýchlo uvariť ? Varím polievku z hlivy ale neviem co dalej. Vcera bol špenát, zemiaky a volske oká.

kmihi
21. nov 2015

@gucz dakujem kraaasne, urcite coskoro vyskusam 🙂

gucz
21. nov 2015

@evittam myslim ze sa da dat aj maslo

leushkka
21. nov 2015

Gastanovy cheesecake pre navstevu

zuzka56
21. nov 2015

@leushkka
Možem poprosiť recept

raza
21. nov 2015

@leushkka mňam, tak toto vyzerá naozaj dobre 🙂 aj ja poprosím recept 😉

raza
21. nov 2015

@zuzka56 zeleninové rizoto, cestoviny s omáčkou, granadír, halušky, perkelt..
alebo ja lúbim aj také jednoduché: na plech dám nakrájané zemiaky, kooopec cibule, papriku, no a potom niečo, čo je v mrazáku - klobása, alebo aj špekáčik, slanina... a šup do rúry..

zuzka56
21. nov 2015

@raza
Spravila som bryndzaky, funiiiim 🙂

raza
21. nov 2015

@leushkka ten recept fakt znie super, určite vyskúšam, mm miluje gaštanové pyré 🙂

m_ij_ka
21. nov 2015

cesnačka, zemiakové pyré s lečom 🙂