Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Klobása a jaternica pečená na kyslej kapuste a zemiakové pyré + kokosové muffiny
my dnes palacinky 🙂
naša večera kaiserky s nivovou nátierkou 🙂
My dnes paradajková polievka, šunková a syrová pizza
paradajkova polievka a buchty na pare
zemiacky a ryba na veceru na obed zeleninova polievka a pecienka s ryzou + kompot 😉
kelová polievka , dusená morčacia pečeň na cibuli, ryža, kyslá uhorka
dnes mliekovu fazulovu polievku a plne langose syrom a sunkou 🙂
V sobotu - šošovičková polievka + opekané zemiačky,
nedeľa - kapustnica s klobáskou a údeným, chlebík, pečené jelítko,zemiačik,uhorka,kyslá kapusta..
pondelok - dojedačky
utorok - paradajková polievka so syrom, vypr.hermalín + zemiačky, zeleninka s kokosovým olejom
a piekla som kys.koláče- čokoládový,orechový,lekvárový s kúskami orieškov
dnes sa doje polievka a zemiakové osúšky
ahojte ja som varila v sobotu karfiolovú polievku m, pečenú krkovičku na cibuli cesnaku a cvikli k tomu boli zemiaky a v nedeľu som robila pečenú kačku , dusenú červenú kapustu a zemiakové knedlíky , v pondelok pol dojedací deň a v utorok som robila varenú brokolicu + grilovaný plesnivý syr / len som ho dobre vyváľala v olejovej zmesi - oliv . olej , sézam, červená paprika , kurkuma, čierne korenie a zmes bylín z chorvátska - niečo ako provensálske korenie / , vložila som do košíka na mufinky a dala do mufin formy a nechala zagrilovať v rúre , k tomu som dala pyré z batátov a zemiakov / dva veľké batáty a tri malé zemiaky/ - žiadne mlieko, len troška vody a maslo , servírovala som k tomu šalát - hlávkový šalát, paradajky , avokádo, mladá cibuľky , jeden strúčik cesnaku, oliv olej, soľ , oregáno a šťava z pol citróna
polievka bola vývar z kačacích drobov a hovädzieho rebra so zeleninou - cibuľa, kaleráb, kvaka , mrkva, čili paprička , veľká paradajka a halušky z kačacej pečene
upiekla som aj jednu bábovku, ale nestihla som si ani všimnúť ako chutnala hehehh
ja som varila len včera a zostalo mi aj na dnes, tak dnes mam aspon trosku viacej volna..
tie rezne vyzeraju dobre 🙂 zajtra ich spravim.. dnes nam zostalo este zo vcera som robila rajcinovu polievku so syrom a samozrejme s pismenkami tie nemohli chybat 🙂
Dnes sme mali zemiakovo cesnakovu polievku
naša večera zabíjačková kaša, čalamáda, chlieb 🙂
my dnes lasagne bolonese 🙂
prosím vás, má niekto nápad na nejaký dezert(pohár), kde nejde nič s obsahom mlieka? budeme mať oslavu a jedno dieťa nesmie nič mliečne, tortu teda nebude mať, tak mu chcem vymyslieť niečo iné(napadá má iba nejaké ovocie s piškotmi 😒 ..
ja som malemu dnes slubila dolky tak sa s nimi mordujem 🙂
Mlete maso so zemiakmi a kyslou kapustou.
naša večera krupicová kaša s grankom 🙂
@gucz Ja si tiez poprosim recept na tie 3uholniky🙂
Ja zajtra plánujem mrkvovú polievku + pečené jaterničky so zemiakmi a kyslá kapusta 😉
V nedelu mletý rezeň so syrom
@tortelinka napríklad ten puding , čo sa robí zmixovaním avokáda a banánov ,osladiť to môžete hádam a dáva sa kakao alebo by sa možno dala roztopená čokoláda nie mliečna , ovocný pohár preliaty roztopenou čokoládou ........
ešte ma napadol jablkový pohár
nastrúhať jablká a uvariť s cukrom a hrozienkami , môže sa dať škorica klinčeky na vôňu keď je to teplé zamiešať buď agar / zdravšia verzia / alebo nejaký vanilkový puding rozrobený vo vode a do pohára prekladať s piškótami nechať vychladiť a na vrch tiež môže ísť horká čokoláda , alebo nejaká bez mlieka , alebo grankom posypať , alebo nastrúhanou doboškou ....... len tam tiež v tých doboškách sú srvátky, sušené mlieka treba pozrieť , alebo posypať pečenými musli ................
naši milujú do misky vlašské orechy poliate medom
ešte ma napadlo urobiť aj želatínové poháre , ja si nosím s poľska také volá sa to galaretka , rôzne príchute a to tiež majú radi len tak do pohára , no k tomu sa hodí šľahačka , ale možno nejakú rastlinnú šľahačku by mohol.............
@tortelinka ešte ma napadlo aj pena z manga to som len mango vymixovala s troškou cit. šťavy , medu alebo nejaký ten zdravý sirup som dala / guava či čo to bolo / a pod to som dala piškotový korpus nalámaný na to tú penu potom šla vrstva tvarohového krému nasekaných jahôd a čokoláda roztopená , ale tak stačí vynechať ten tvarohový krém - ten by sa možno dal urobiť z tofu , len to by to dieťa asi nepapalo
Ahojte, ja dnes robim francuzske zemiaky a mame brokolicovu polievku este od vcera 🙂

hrášková polievka, hranolky a vyprážaný syr, tatarka 🙂