Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kapustová polievka z domácej kyslej kapusty, hodím aj za hrsť fazule, to je vynikajúce, pirohy pre manžela so zemiakmi /zemiaky, bryndza, soľ,čierne korenie,trochu orestovanej cibuľky/, pre seba urobím s hruškovým džemom a sušenými slivkami /včera som bola v Poľsku, vynikajúce sladké aj kyslejšie, veľké za 4 EUR kilo, u nás za 7-10 EUR kilo
@womankc dobré nápady, asi skúsim ten puding z avokáda
@womankc v recepte je maslo tak asi nie
Vcera kacaci vyvar a plnena paprika s knedlou.Dnes krupova polievka s korenovou a farfalle s kuracim masom
@tortelinka
@tortelinka maslo sa dá nahradiť rastlinným napríklad alsasan je veľmi ľahké a dobré
dnes krémová polievka z mrkvy a červenej šošovice s krutónmi a pšenová kaša nasladko, na večeru domáce kaiserky s quacamole
Včera vyprážaný syr s hranolkami, dnes hrášková polievka a palacinky s tvarohom.
Ja pridávam dnešný z práce: Fazuľková mliečna sladko-kyslá polievka z luskov a plnený kapustný list so zemiakmi.
@tortelinka pohare kde zalejes nejake ovocie zelatinou - neviem ci uz nie je neskoro 🙂
naša večera prešovský kabanos, horčica, chlieb
Hrnčeková bublanina s ovocím
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/898-hrnc...
práve som dovarila na zajtra mňam mňam kapustnicu (takú skoro Vianočnú) a pre malého skladané zemiaky. obaja drobci budú mať ešte vajíčkovú polievku 🙂
@lovely_choice mozem poprosit recept na korpus prosim ?🙂
JUHOSLOVANSKÉ TROJUHOLNÍKY
Cesto : 600g polohrubej múky, 0,5l mlieka, kocka droždia, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžička soli, 1 dl oleja - klasika kysnuté cesto, bude také redšie, ale tak som ten recept dostala od kolegyne, posypem ho múkou a dám ho kysnúť.
Plnka 1 hélia (alebo akýkoľvek tuk na pečenie), 2 žĺtky, 2 lyžičky soli, roztlačený cesnak 4 strúčiky , ale ja dávam aj 8 ks.
Plnku - zmäknutý tuk a všetko ostatné zmiešame, môžeme aj nad parou, ja miešam normálne. Cesto si dám na pomúčenú dosku, posypem múkou (je dosť riedke a lepí sa), rozdelím na 4 časti. Každú časť potom vyváľam, natriem plnkou a zrulujem ako závin. Ten potom cik cak nakrájam na trojuholníky. Poukladám na suchý plech a dám piecť na 200st. Nepotieram ničím, kolegyňa potiera vajíčkom.
Kočky čo rýchlo uvariť ? Varím polievku z hlivy ale neviem co dalej. Vcera bol špenát, zemiaky a volske oká.
cesnačka, zemiakové pyré s lečom 🙂

.........huspeninu 😉 🙂 🙂 🙂