Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes kapustová polievka, zemiakový šalát a vyprážané rybie filé + rybie prsty
@misulikes
@paulakolla
@libka1
Ja mám takúto skúsenosť. Ono sa tá fazuľa uvarí, ale tá šupka je úplne tvrdá. Určite je to vo fazuli. Ja varím v tlakovom hrnci a nenamáčam.
@slavka1307 no ja kupujem hocijaku co mi do cesty pride a vzdy sa mi uvari. Mozno mam stastnu ruku pri vybere. Tlakac nemam. Uz nad nim dlho uvazujem.
zasmažená polievka, ryža a kuracie prsia na prírodno 🙂
@libka1 tlakovy hrniec je dobra volba 🙂
vývar z kohúta, ryža na cibuľke s mrkvou, kuracie stehná zapečené s broklicou a smotanou
@maculik no treba skúšať samozrejme , každému chutí niečo iné mne tie moje bez vajíčka chutia tak plnšie vláčnejšie , ale samozrejme je to subjektívny názor
ešte vám dám tip na jedny - vyšľaháte bielko s cukrom / ja od oka / do toho zamiešam pomleté lieskové orech aby vzniklo také kompaktné cesto potom dám na lopárik nasekané lieskové oriešky a kávovou lyžičkou odoberiem kôpku a tú v tých lieskovcoch vyváľa , vytvorím rožteky, dávam na papier na pečenie a pešiem tak na 150-180 do ružova - sú fantastické aby to vyšlo lacnejšie tak tie mleté sa dajú použiť aj vlašské , ale na obal dajte tie lieskové možno skúsite .... nie je to moc častý zákusok, teda aspoň ja som široko v mojom okolí jediná , ktorá ho robí a teda každá jedna návšteva ho chváli lepšie je robiť to na tej menšej teplote aby nestvrdli
naša večera domáca treska, rohlíky 🙂
naše raňajky nivová nátierka, kaiserky 🙂
@paulakolla kúpila som raz myslím, že čínsku fazuľu /to ma ani nenapadlo, pozrieť na fazuľu krajinu pôvodu/ a tej nepomohlo ani namočenie cez celú noc, ani tlakový hrniec, bola tvrdá ako broky, museli sme to vyliať, ak sme chceli, aby nás to neroztrhlo. Potom som raz mala Etiópiu, ta bola o niečo lepšia ale tiež nič moc, radšej vypestovať doma, alebo kúpiť na trhu aj keď je o niečo drahšia
Dnes zeleninová polievka s krupicovými haluškami, bravčové na kocky so zelenou fazuľkou, mrkvou a hráškom, zemiaková kaša, kyslá uhorka
ja dnes budem mat na obed parene buchty
kapustová polievka, rizoto so syrom 🙂
Karfiolova s ovsenymi vlockami
Zeleninove rizoto, so syrom a s kyslou uhorkou
gulášovú polievku a kuracie maso s ryžou, take rýchle jedlo na dnes len 🙂
Dojedame morcaciu polievku, sisky s brusnicovou penou.
žienky, pekne prosím, v živote som nerobila parené buchty a ten môj mäsožravec ma prosí, aby som mu spravila... mohla by som poprosiť nejaký overený mňam mňam recept? a ešte - mám doma parný hrniec, ale taký, čo vlastne pozostáva z dvoch hrncov - do jedného dám vodu a druhý sa položí naň, má v sebe dierky - priklopí sa pokrievkou a postaví na sporák. dajú sa aj v takomto parnom hrnci spraviť buchty?
@1tatiana137 mohla by som poprosiť o recept na buchty?
@raza ahoj, toto je overeny mojej maminy a robievam ho aj ja (mam v albume aj foto): RECEPT (cca 13 ks).potrebujeme: 35 dkg hrubej muky, 1 drozdie, 3 dkg masla, 2 dkg kryst. cukru do kvasku, sol, 3 dkg cukru, 1 zltok, 2 dcl mlieka, 8 dkg masla. na dosku dame muku, cukor, sol, rozpustene maslo, vykysnuty kvasok a podla potreby teple mlieko. vymiesime, nechame v teple vykysnut. rozvalkame na 1,5 cm, pokrajame na stvorce a naplnime lubovolnou plnkou alebo lekvarom. dame naparit cca. 12 min. Dobru chut!
Ja som navarila dnes len pre maleho, naobedujem sa u muza v praci a v krasnom prostredi Zeleznej Studnicky 🙂

špagety s mortadelou a syrom