icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nikushkasa
3. dec 2015

Keďže som nemala vôbec chuť na mäso tak som spravila zeleninové fašírky a boli skvelé 😀 😉
https://tipnajedlo.sk/recepty/zeleninove-fasirky

kvietinka21
3. dec 2015

,,svieckova,, z bravcoveho maska a parene buchty

lavender84
3. dec 2015

Brokolicova kremova polievka zemiakove pagace ☺

rendicka
3. dec 2015

drožďovo mrkvová polievka, zeleninovo-kuracie rizoto a čokoládové palacinky s mascarpone (došiel mi tvaroh..)

dominsup
3. dec 2015

Ja dnes nadu tradicnu kapustovu kyslu z rezancami, ktora bude asi na 3 dni 😀 a francuzske

lussy666
3. dec 2015

@dominsup prosim ta, to som este nepocula, kapustova polievka s rezancami..das recept? dakujem 🙂

dominsup
3. dec 2015

@lussy666 no to je taka rodinna tradicna, mamina pochadza z liptova, takze odtial je....takze kyslu kapustu(pre 4 osoby cca 400g )nakrajat, tu taku kyslu stavu-kapustnicu-pol litra naliat do hrnca(ak mate domacu je to lepsie aj ta stava je lepsia domaca 🙂 )a pridat tu nakrajanu kapustu k tomu, dat susene hriby a varit, potom pridat cele nenakrajane zemiaky- skor take mensie, a varit aj s tym,,,na zaciatku tam este davam ak mam kozu zo slaniny...ked su zemiaky stredne makke pridam celu nenakrajanu klobasu a dovarim...solit nezvyknem, mame radi ked je taka kyslejsia...a uvarim rezance-ale tie siroke, najlepsie su domace, ale ked sa mi nechce doma robit aj tie z obchodu su dobre 🙂 a uvarenu kapustnicu podavame s rezancami...pre mna lakocinka 😀 hadam sa z toho receptu nejak vysomaris 😉

kibuk
3. dec 2015

Vcera kuracia pecienka cestovina,dnes francuzke zemiaky

m_ij_ka
3. dec 2015

naša večera zapekané chlebíky s tvrdým salámom a nivou 🙂

mijo53
3. dec 2015

polievka od včera hrstková, kyslá dusená kapusta, zemiaky, dusené kuracie stehna, zajtra mám chuť na parené buchty

usmiateslniecko
4. dec 2015

dnes zeleninova polievka a domaca pizza (co chladnicka dala 😀 )

katkabg
4. dec 2015

Joj neodolala som a dnes som urobila taketo sisky z kyslrj smotany opat 🙂 lrn som dala marhulovy lekvar... Sa tu oblyzujeme 🙂🙂🙂 a zo vcera mame vyvar z bravcoveho maska.

paulakolla
4. dec 2015

@katkabg to mi robis naschval.Ja chcem od porodu papat len sladkosti(15 t) a uz 5 dni abstinujem😀 A to sa tu mam stale kukat na tie tvoje krasne sladucke sisky?!😀

jarmila64
4. dec 2015
Používateľ jarmila64 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarmila64.

@katkabg ja som vcera vecer taku chut na sisky mala 🙂

lentilka46
4. dec 2015

u nás dnes na obed špagety a na večeru palacinky 🙂

gucz
4. dec 2015

Bravčové plecko na hríbykoch s ryžou

drahusa2
4. dec 2015
Používateľ drahusa2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od drahusa2.

@gucz mnaam vyzera to super 🙂 zacali mi sliny tiect 🙂

katkabg
4. dec 2015

@jarmila64 tie moje su jednoducheeeeee....kelimok kyslej smotany alebo kysleho mlieka,stipka soli,vanilkovy cukor,jedno vajco,stipka sody a polohrubu muku davas do vtedy dokym nevytvoris hustejsiu zmes ktoru s lyzicou budes po troske nalievat do horuceho oleja.a vytvoria sa ti taketo sisky 🙂

katkabg
4. dec 2015

@paulakolla dala wom recept jednoduchy tak skus ;) fakt ze su jednoduche a mnaaaaaam 🙂 lahsi recept nepoznam 🙂 ja sice davam kysle bulharske mlieko ale myslim ze aj kysla smotana moze byt

paulakolla
4. dec 2015

@katkabg Neda sa nic robit.Zajtra idem na to.

evulienka111
4. dec 2015

Má niekto dobrý recept na grilážky?

katkabg
5. dec 2015

@paulakolla no skus 😉 fakt jednoduche 🙂 aj ja dnes aj na ranajky urobim 🙂

cicuska22
5. dec 2015

U nas dnes dojedacky mame zemlovku a svokra poslala huspeninu.na zajtra treba nieco vymysliet dufam ze naberiem inspiraciu 🙂

natalym
5. dec 2015

@katkabg Ale toto je super recept. Vyskúšam. A alkohol netreba?

usmiateslniecko
5. dec 2015

Dnes polievka zeleninova zo vcera a zapekacky mnammmm 🙂

m_ij_ka
5. dec 2015

šampiňónová polievka, opekané zemiaky s pečeným kuraťom 🙂

trudka4
5. dec 2015

Znojemská z domácího býka

Suroviny :
hovězí maso množství podle počtu osob
sůl
pepř
hořčice
sádlo (olej)
cibule 1 ks
slanina 300 g
sterilované okurky 5 větších ks

Postup :
Maso nakrájíme na tenší plátky, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí.
V hrnci si rozpálíme sádlo a plátky masa v něm narychlo z obou stran zatáhneme.
Maso vrátíme zpět do hrnce, podlejeme horkou vodou a dusíme asi 1,5 hodiny, doměkka.
Na pánvi si osmahneme dorůžova cibuli a na ní slaninu nakrájenou na kostičky.
Okurky si nakrájíme na kostičky.
Když je maso úplně měkké, vytáhneme je z hrnce, přilejeme tolik horké vody, kolik chceme šťávy a přivedeme k varu.
Do toho přidáme cibulovo-slaninovou směs a okurky a asi 5 minut provaříme. Potom můžeme přihustit moukou rozmíchanou ve vodě a dochutíme solí, pepřem. Vrátíme tam maso a necháme spolu krátce prohřát.
Příloha - dušená rýže.

Dušená rýže

Suroviny :
rýže množství podle počtu osob
sádlo (olej)
sůl

Postup :
Rýží pořádně propláchneme vodou. Chviličku ji opražíme v hrnci na sádle. Přilejeme jednou tolik vody než rýže a dostatečně osolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 45 minut. Během dušení neodkrýváme.

siska53
5. dec 2015

My kuracia polievka a krupicovy trhanec cucoriedkami, javorovym sirupom a (alebo) marhulovym kompotom.
Este predtym maso na panvici alebo zeleninove krokety a zemiakova kasa,svokra zas poslala aj maso na mrkve a hrasku,moj otec zas pre maleho "gulas"- detsky s kolienkami-cestovinou. A polievka bola zeleninova s mungom.

m_ij_ka
5. dec 2015

naša večera rohlíky s nivou zapečené v rúre 🙂