Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky domáce hot dogy s horčicou 🙂
hovädzí vývar so zeleninou a niťovkami, pečené kura s ryžou, višňový kompót 🙂
kuraci vyvar so sližami a vypražane kurča s ryžou
Strukovinova polievka (suchy hrach a cicer) so zeleninou (mrkva,karfiol), naparena brokolica,ryza a z mrazaku uz hotove telacie na hrasku - zasoby z minulosti.
A na olovrant domaceho bananoveho milacika.
My dnes zeleninová polievka, kurací perkelt s kolienkami
Robila som tento sýty šalát s pečenou tekvicou, slaninou a syrom s modrou plesňou 🙂 Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/12/syty-... . Odporúčam!
@sugarfree999 to vyzera velmi dobre, ja akurat tiez hladam nejake receptiky co dnes na obed lebo som nejako bez napadov :(
Dostali sme kusisko mäsa z diviaka, tak som robila mäsovú polievku, pečené mäso, opekané zemiaky, k tomu čalamáda, baranie rohy, kyslá uhorka, a dezert domáca nepečená Marlenka, dnes všetko dojedáme
Domáca nepečená marlenka
- 2 balíky medových plátov
- 2,5 hrste mletých a 0,5 hrste drvených orechov(alebo orieškov, alebo mandlí)
Krém
- 1 salko (variť 2 hodiny na karamel a nechať vychladiť), môže sa použiť aj kúpené karamelové salko, ale ja radšej uvarím
- 1 hera
- 1 vanilkový puding
- 1 karamelový puding
- 0,5l mlieka
- 1 až 3 polievkové lyžice kryštálového cukru (kto aké sladké má rád)
Postup
Z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding, do vychladnutého primiešame maslo (izbovej teploty), salko a nakoniec mleté orechy. Týmto krémom natierame medové pláty (aj boky). Vrch môžeme poliať čokoládou alebo natrieť krémom, posypať drveným orechom a pofrkať čokoládou.
Nechať v chladničke cez noc, aby sa pláty napili (zmäkli) a chute sa spojili.
Je to výborná mňamka a málo práce okolo toho.
v sobotu sme mali kurací vývar + pizza
v nedeľu u svokry - zeleninová polievka mäso na hubách ryža, na večeru kur. vývar.
dnes? pečené zemiačky zo slaninkou
Ja som dnes zvolila kelovy privarok, opeceny parok a chlieb.
zemiakové pyré, tofu syrové fašírky, zeleninový šalát
My dnes dojedame zo vcera telacie rezne v 3-obale, pecene zemiaky, cvikla
polievka zo včera vyvar a dnes zemiakove placky k tomu
my sme vcera tiez neboli na obed doma, tak dnes varim nedelny obedik
@rakywanda mohla by si mi poslat recept na syrove fasirky? 🙂 dakujem
Ahojte baby chcela by som Vas poprosit o recept na medovnicky ktory tu raz davno davala jedna baba mala tusim nick bubo , bol to super recept a niekde som ho stratila slo tam 1050 gr hladkej muky len to si pamatam...ak niektora viete tak prosim napiste. dakujem 🙂
@agathokleous myslíš tento?
bubo1104 @womankc píšem recept na tie medovníčky : 1050 g hladkej múky / T 650 / - nutná je len táto múka , iná nie , roztiekli by sa ! , 450 g práškového cukru , 360 g medu , 6 celých vajec , 2 čajové lyžice sódy bikarbóny , po 1 a 1/2 čajovej lyžičky korenín : škorica , anýz , hrebíčky , korenie si treba pomlieť doma a dať čerstvé , budú lepšie . ------- Spracovanie cesta : Múku zmiešame s práškovým cukrom , sódou bikarbónou a korením . V strede zmesi urobíme jamku , nalejeme tekutý med a rožšľahané vajíčka . Med aj vajíčka pridávame pomaličky lebo by sa rozutekal kade - tade , tak naozaj pomaly . Cesto dobre vypracujeme a vložíme do sklenej nádoby v mikroténovom sáčku a v nádobe prikryté odložíme na chladné miesto aspoň na mesiac , aj viac môže byť . Čím dlhšie , tým lepšie . Ja ho odkladám v polievkovej miske aj s vrchnákom do pivnice na regál a do tmy . Po mesiaci vyzreté cesto prinesieme a necháme ny tablici 2 hodiny stáť . Potom po častiach rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary . Medovníčky kladieme v primeranej vzdialenosti od seba , dávame ich na plech vymastený cerou , ale je lepšie na papier aspoň sa neprilepia zo spodu a papier môžme použiť viac krát . Pečieme pri teplote 200 - 220 C len 5 - 10 minút , treba ich sledovať lebo sa pečú neuveriteľne rýchlo a aj rýchlo naberajú na objeme . Po upečení ich ešte na plechu za horúca natrieme rožšľahaným vajcom . Mne na celú dávku bolo treba 4 vajcia . Potierame ich 2 x po malých intarvaloch , aby boli pekne lesklé . Treba si nachystať najväčší stôl , aký doma máte lebo s tejto dávky ich víjde okolo 400 kusov , mne ich višlo 450 kusov . Dávam ich na stôl na čistú bielu plachtu , aby vychladli a usušili sa s toho vajíčka . Nechám ich na stole schnúť cez noc a potom ich jednoducho dám do väčších mikroténových sáčkov , približne 50 x 50 cm a odložím do špajzi . Mne víjdu také 3 sáčky , no a čo je dôležité takto uskladnené v tých sáčkoch vydržia 3 - 4 mesiace , mne vydržali aj 6 mesiacov . Tieto medovníčky sú zložitejšie na prípravu , ale sú chuťovo neopísateľné . Ak sa niekto bude riadiť podľa tohto receptu , radím nič nemeniť lebo nebudú dobré a zbytočne vyhodíte suroviny . ------ No a na záver len nerada som tu dávala tento recept , lebo je to rodinný recept a len pár vyvolených ho vlastní , ale budem rada , ak sa s nim daktorá z Vás popasuje a dá mi vedieť ako dopadli ich medovníčky . S pozdravom - Jarmila
22. nov 2012 o 15:11 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to • 13 • Pošli IP •
dnes pizza, taka klasika 🙂
@jukov aaaaaaaaaano presne tento dakujem velmi pekne ;)
vyborny zdravy salatik som mala 🙂
Dnes parádne pečené kuracie stehná so zemiakmi 😀 😀
https://tipnajedlo.sk/recepty/pecene-kuracie-st...
šošovicová polievka, mäsové guľky s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom 🙂
bryndzove halusky
Francúzske zemiaky
ahojte, ja včera zemiaková polievka so šampiňónmi a ovsenno- zeleninové fašírky pečené v rúre

Rozkošné medvedíky s orieškom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1522-roz...