Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
,,svieckova,, z bravcoveho maska a parene buchty
Brokolicova kremova polievka zemiakove pagace ☺
Ja dnes nadu tradicnu kapustovu kyslu z rezancami, ktora bude asi na 3 dni 😀 a francuzske
@lussy666 no to je taka rodinna tradicna, mamina pochadza z liptova, takze odtial je....takze kyslu kapustu(pre 4 osoby cca 400g )nakrajat, tu taku kyslu stavu-kapustnicu-pol litra naliat do hrnca(ak mate domacu je to lepsie aj ta stava je lepsia domaca 🙂 )a pridat tu nakrajanu kapustu k tomu, dat susene hriby a varit, potom pridat cele nenakrajane zemiaky- skor take mensie, a varit aj s tym,,,na zaciatku tam este davam ak mam kozu zo slaniny...ked su zemiaky stredne makke pridam celu nenakrajanu klobasu a dovarim...solit nezvyknem, mame radi ked je taka kyslejsia...a uvarim rezance-ale tie siroke, najlepsie su domace, ale ked sa mi nechce doma robit aj tie z obchodu su dobre 🙂 a uvarenu kapustnicu podavame s rezancami...pre mna lakocinka 😀 hadam sa z toho receptu nejak vysomaris 😉
Vcera kuracia pecienka cestovina,dnes francuzke zemiaky
naša večera zapekané chlebíky s tvrdým salámom a nivou 🙂
polievka od včera hrstková, kyslá dusená kapusta, zemiaky, dusené kuracie stehna, zajtra mám chuť na parené buchty
dnes zeleninova polievka a domaca pizza (co chladnicka dala 😀 )
@katkabg to mi robis naschval.Ja chcem od porodu papat len sladkosti(15 t) a uz 5 dni abstinujem😀 A to sa tu mam stale kukat na tie tvoje krasne sladucke sisky?!😀
@katkabg ja som vcera vecer taku chut na sisky mala 🙂
u nás dnes na obed špagety a na večeru palacinky 🙂
@gucz mnaam vyzera to super 🙂 zacali mi sliny tiect 🙂
@jarmila64 tie moje su jednoducheeeeee....kelimok kyslej smotany alebo kysleho mlieka,stipka soli,vanilkovy cukor,jedno vajco,stipka sody a polohrubu muku davas do vtedy dokym nevytvoris hustejsiu zmes ktoru s lyzicou budes po troske nalievat do horuceho oleja.a vytvoria sa ti taketo sisky 🙂
@paulakolla dala wom recept jednoduchy tak skus ;) fakt ze su jednoduche a mnaaaaaam 🙂 lahsi recept nepoznam 🙂 ja sice davam kysle bulharske mlieko ale myslim ze aj kysla smotana moze byt
Kakaové medvedie labky
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1156-kak...
@katkabg Neda sa nic robit.Zajtra idem na to.
Má niekto dobrý recept na grilážky?
@paulakolla no skus 😉 fakt jednoduche 🙂 aj ja dnes aj na ranajky urobim 🙂
U nas dnes dojedacky mame zemlovku a svokra poslala huspeninu.na zajtra treba nieco vymysliet dufam ze naberiem inspiraciu 🙂
Dnes polievka zeleninova zo vcera a zapekacky mnammmm 🙂
šampiňónová polievka, opekané zemiaky s pečeným kuraťom 🙂
Znojemská z domácího býka
Suroviny :
hovězí maso množství podle počtu osob
sůl
pepř
hořčice
sádlo (olej)
cibule 1 ks
slanina 300 g
sterilované okurky 5 větších ks
Postup :
Maso nakrájíme na tenší plátky, osolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí.
V hrnci si rozpálíme sádlo a plátky masa v něm narychlo z obou stran zatáhneme.
Maso vrátíme zpět do hrnce, podlejeme horkou vodou a dusíme asi 1,5 hodiny, doměkka.
Na pánvi si osmahneme dorůžova cibuli a na ní slaninu nakrájenou na kostičky.
Okurky si nakrájíme na kostičky.
Když je maso úplně měkké, vytáhneme je z hrnce, přilejeme tolik horké vody, kolik chceme šťávy a přivedeme k varu.
Do toho přidáme cibulovo-slaninovou směs a okurky a asi 5 minut provaříme. Potom můžeme přihustit moukou rozmíchanou ve vodě a dochutíme solí, pepřem. Vrátíme tam maso a necháme spolu krátce prohřát.
Příloha - dušená rýže.
Dušená rýže
Suroviny :
rýže množství podle počtu osob
sádlo (olej)
sůl
Postup :
Rýží pořádně propláchneme vodou. Chviličku ji opražíme v hrnci na sádle. Přilejeme jednou tolik vody než rýže a dostatečně osolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 45 minut. Během dušení neodkrýváme.
My kuracia polievka a krupicovy trhanec cucoriedkami, javorovym sirupom a (alebo) marhulovym kompotom.
Este predtym maso na panvici alebo zeleninove krokety a zemiakova kasa,svokra zas poslala aj maso na mrkve a hrasku,moj otec zas pre maleho "gulas"- detsky s kolienkami-cestovinou. A polievka bola zeleninova s mungom.
naša večera rohlíky s nivou zapečené v rúre 🙂

Keďže som nemala vôbec chuť na mäso tak som spravila zeleninové fašírky a boli skvelé 😀 😉
https://tipnajedlo.sk/recepty/zeleninove-fasirky