Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Unnas bude zase raz paradajkova 😉 a dnes mam chut na rybky s zem. Kasou
včera malá vydrankala palacinky od tatina (výhradne jeho parketa), dnes navarí Ikea, zajtra filé na prírodno, bataty, zeleninový šalát, nedeľu vidím na obrátené rezne s ryžou
slizikova polievka , kuraci perkelt s haluskami ... a vianocne pecenie 😉
@sophina ja tiez robim dnes perkelt 🙂 chcela som ho s cestovinou ale drahy frflal tak sa idem dat do halusiek 🙂
Dnes segedín 🙂 a zajtra dojedačky
segedín s knedlou
dnes to vidim na bryndzove halusky 🙂
dnes hráškovokarfiolová polievka mrveničkami, karfiolové mozočky - budú asi len s chlebíkom a uhorkou, zajtra dojedačky a v nedeľu hovädzie na divoko s domácou knedlou
ja som dnes nabrala inspiraciu od Habovcov 😀 takze dnes mame zemiakovy privarok so slaninkovymi chipsami
Parene zemiaky s parenou mrkvou a varene vajicko.
Vcera a dnes mrkvova kremova polievka.
Ako druhe vcera bolo domace kuracie na olivach a paradajkach a cibuli,k tomu na vyber placka,cestoviny penne alebo opekane zemiaky. Pre mna ako ne.esiarku zas tofu na paradajkach a olivach. Pridali sa aj deti,ony tofu lubia.
Dnes ako druhe mali domacu kuraciu pecienku na jablku a k tomu ryzu.
Vyprážaný karfiol a zemiačky s maslom🙂 😉
parene buchticky 🙂
@usmiateslniecko ja takisto a chutilo nám
@mizu89 na vareche je ich viac...mozes skusit a odporucam precitat aj komentare pod receptom...vzdy sa najde nejaka vychytavka 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/panettone/3463...
http://varecha.pravda.sk/recepty/panettone-foto...
naše raňajky domáca pečená pečeňová paštéta, chlebík
300g pečienky, 150g bravčovej masti, 100g slaniny údenej,3 surové vajcia, 2,5dcl smotany na šľahanie 33%, 1 lyžica vegety, pol lyžičky čierneho mletého korenia, soľ,
Ja som to robila z kuracej pečienky. Nakrájam si tenké pásiky udenej slaninky a nimi vystelieme rebrovú formu . Kraje formy vytrieme bravčovou masťou. Do mixera vložíme pečeň s rozpustenou letnou masťou,pridáme soľ,korenie,vegetu,vajíčka a rozmixujeme. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme mixovať asi minútku.Masu nalejeme do rebrovej formy a a dáme zapekať do rúry na 160 až 180 stupňov, asi na 40-45 minút. Dobrú chuť 🙂
karfiolova polievka, vysmazany syr, varene zemiaky, tatarska
Na ranajky sme mali famoooozne lievance...a neskory obed bude pecena ryba so zemiakmi ...uhuhuuuu uz sa tesim ☺
na ranajky sme mali rybaciu pomazánku,teraz bola káva a šup pripravovať obed,niečo z kuracích stehien... potom na klzisko s detmi no...
Feniklova kremova polievka-bude aj na zajtra.
A este sa dojedla pecienka z domacich kureniec,ryza,cestovina a naparena zelenina.
Zajtra k fenikovej polievke zvazujem zemlovku.
Dnes boli hranolky, kuracie mäsko, dresing cesnakovo jogurtový a zeleninová obloha. Ja som mala menšiu porciu lebo chudnem ale bolo to výborné 🙂
Dnes frankfurtska a privarok z cervenej sosovice s kyslou smotanou a fasirky pecene v rure.
kapustová polievka s bravčovým mäsom a údenými rebrami,kuracie prsia v cestíčku, ryža, kompót
Paradajková so syrom, pečene americké zemiaky, pečený cesnak a pečený camembert
Upečte si vianočný stromček
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1672-upe...
@gianni daj prosím recept na tie krevety, lebo ten moj muž ich už rok spomína, ale žeby ich pripravil, tak toto ne :D

naše raňajky smotanový jogurt jahodový, rohlík 🙂