Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naša večera žobrácka kaša, čalamáda, kaiserky 🙂
My dnes hovadzia pecen a ryza...sto rokov som to nerobila...normalne som si pochutila ☺
Varené zemiaky na vňatke a zapekaný karfiol
my dnes vypražaný karfiol a zemiačiky s malsom,
v nedelu pečene morčacie stehna prešpikované cesnakom a slaninkou ,ryža,hroznový kompot,hovädz.vývar
sobotu slivkove knedle z lidla s makom 🙂
piatok zapekaná cuketa s mletým mäsom (mleté mäso,šampinomi,vajička,rožok,cesnak,cuketa opražená,struhaný eidam)
Predvčerom som varila toto marinované tofu s arašidovou omáčkou vhodné pre vegetariánov i vegánov. Recept je tu: http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/12/marin...
@sugarfree999 pekne to je naaranžované
@michaela1711 ďakujem 🙂
ja som konecne zohnala krasne hovadzie masko, tak budeme mat chutne steaky s hraskovym pyre, len este musim omacku vymysliet 🙂
@sugarfree999 po 13rokoch som kúpila tofu, tak možno vyskúšam toto...mám aj zvyšné arašidové maslo
@rendicka aj tento recept je fajn🙂 http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/10/marin...
dnes cicerová so strúhanou zeleninou a vajcom, druhé pečený pstruh s nakladaným karfiolom a ešte som dojedla zo včera kus kuracej pečienky...
Ahojte zienky. Prosim Vas nema niektora z Vas recept na pomarancove susienky?? Dakujeeem..so surovinami v gramazach a nie salkach
nemá niekto dobrý recept na zázvorníky?
@karkana ocenila by som aj ja. Mám recept od mamy, ale tie zázvorníky sú brutálne tvrdé, zlomzuby. Každý rok ich tvrdošijne napečie a s napätím čakáme, kým zmäknú 😀
Uvažujem, že mám výborný recept na anízové sušienky. Čo by sa stalo, keby som namiesto mletého anízu použila sušený zázvor?
@karkana co to je? 🙂
ake kolaciky peciete na vianoce? 🙂
@klaudusik7 ja zatial len mandlove suchare a medvedie labky... budem este linecke, makovnik a orechovnik a klasika...vianocnu vianocku 🙂
@klaudusik7 ja linecké, praclíky, roládu a možno šamrole ale to až medzi sviatkamy a k silvestru spravím osviežujúci rez.
zo včera cícerová so strúhanou zeleninou a v rúre sa pečie kačka...
maso zapekane so syrom, opekane zemiaky a dressing 🙂
pečené bravčové koleno s chrenom a chlebom... "ľahký obed" 😀
my máme kapustnicu 🙂 a co sa tyka vianocneho peciva tak medovnicky, linecke kolaciky, vanilkove rozky a neskôr ešte salkové košíčky 🙂
Kocky, robim si jedalnicek ze co este nakupit do predstihu k Vianociam z coho budem varit, a ma napadla otazka, kedze na Vianoce teda na veceru klasika, prvy sviatok vianocny dojedacky, druhy sviatok vianocny pecena kacka, ale co tak varit na novy rok?.....sme povercivy,ze ryby a hydina nie, dakedy sme zvykli pecene bravc.maso,knedle kapusta, ale ked bude ta kacka tiez s tym istym, tak ja netusim co na novy rok. Maminky co varievate a chystate sa vy?.....dakujem.
tak dnes a zajtra zeleninový boršč s domácou baraňou klobáskou...musím si ešte dopriať kapustu kým môžem 🙂
a upečené už mám vanilkové, capučínové a makové rožteky, linecké zlepované, medovníčky, koka sušienky, griláž..a dnes ešte princezky a na štedrý deň štedrák.. svokra zase upečie dva druhy rolád a nanukové rezy..môj ocko mi naapiekol obrovskú krabicu oblátok tak už vyjedám

ako skoro kazdy pondelok tak aj dnes nam zostal obed este zo vcera