Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@moonshine1 ten cheescake? Ak ano, poprosim Ta 😊
@lentilka46 robievam tento http://dobruchut.azet.sk/recept/11398/cheesecake-s-bielou-cokoladou-a-cucoriedkami/ aj ked bez tej zelatiny na vrchu, lebo tej nejako neviem prist na chut, ale inak je super 🙂 a kludne mozes dat miesto bielej cokolady tmavu 🙂
@talianka1
@tortelinka recept na žemle je v podstate recept na chlieb :zemiakový chlebík,1 kg múky T650 hladká obyčajná,1 kocka droždia,600 ml vody,1PL cukru,1PL octu,3 KL soli,2 KL mletej rasce,2-3 zemiaky nastrúhané,alebo zbytok z kaše ( nemusí byť zemiak,aj bez neho je super chliebík ) 2 PL oleja,alebo masla,všetko v miske zhnetieš na polotuhé cesto,suroviny izbovej teploty,aj v teple musí kysnúť,prehnietam asi tak 3 x počas kysnutia,na plechu ešte nechám podkysnúť a do 200 st. vyhriatej rúry na 40-45 min.šupnem cesto,ktoré som potrela slanou studenou vodou.Môžeš urobiť zárezy ako na bagete,alebo vareškou otvory ako ja,počas pečenia sledujem cez okienko,po upečení znova potriem slanou vodou,vždy nechám odpočívať do vychladnutia na dreve,aby sa zo spodu neorosil na plechu.Váha je asi 1 700 g,držím v plátne,je vinikajúci aj na 3-4 deň.Držím palce .Ja som cesto rozdelila od oka na žemličky,otlačila do slnečnicových semiačkov,na pečiaci papier 20 min.na 210 st.
koláčik je jednoduchý : lístkové cesto rozváľkam a v strede urobím zárez,aby pri pečení mala kam unikať para.Ovocie,najlepšie hrušky,alebo jabĺčka očistím.Dám skaramelizovať 2-3 PL cukru,hodím malúl yžičku masla,vložím polovičky hrušiek,pridám škoricu,aj orechy dodajú dobrú chuť 🙂 trošku podusím .Do zapekacej formy dám na spodok ovocie aj so šťavou,prikryjem lístovým cestom a dám zapiecť do rúry na 210 st,do zlatista.Potom preklopím do hlbšej tácky,vlastne je to taký koláč ako baklava,sladký,mokrý a mne chutí s horkou kávou a troškou šľahačky 🙂
@lentilka46,
Cesto:
250 g maslovych susienok
120 g roztopeneho masla
Plnka:
500 g mascarpone
250 g jemneho tvarohu
250 g praskoveho cukru
200 g kysla smotana
2 vanilkove cukre alebo 1,5 lyzicky vanilkovej esencie
3 vajicka
1 zltko
Kora z 1 citrona
Postup:
Vsetky suroviny by mali mt izbovu teplotu.
Susienky rozdrvime a zmiesame s maslom. Tortovu formu vylozime papierom na pecenie a na dno dame zmes susienok s maslom poriadne rokou utlapkame na cele dno a pecieme 10 minut na 180 stupnov ( musia zhnednut). Po upeceni nechame vychladnut.
Mascarpone zmiesame s tvarohom pridane kyslu smotanu a cukor. Do zmesi pomaly pridame vajicka a vanilkovu esenciu. Nakoniec pridane citronovu koru. Zmes vylejeme na upeceny korpus a pecieme vo vodnom kupoly na 160-170 stupnov cca 60 minut ( vrch musi zhnednut).
Ja som doma nemala tvaroh tak som ho nahradila jednou vyslahanou 33% smotanou a jednou kyslou smotanou a nevidim v tom ziadnu zmenu.
Na uprceny vrch som upalila 5 lyzicuek krys. cukru a zaliala 100 ml sladkej 33%smotany.😊
Dievčatá máte nejaké recepty na dobrý chlebík z pekárne?
Rýchla omeleta z mikrovlnky video
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1763-ryc...
@krajco a
@moonshine1 dakujem vam krasne damy 😉
baby mam doma bravcove kare a neviem co z neho spravit...poradte nieco chutne 🙂 🙂 🙂
bravčový vývar s rezancami /z krkovičky/, mäso z polievky, varené podusené zemiaky, hríbová omáčka
syr z mlieka od kravičky ....inšpiráciahttp://varecha.pravda.sk/recepty/syr-z-kravskeh...
@budemmamina ja robievam Rýchly chlieb- teda mám na to program:
400 ml vody
2 PL oleja
soľ
cukor
2,5 PL suš. mlieka /písané je v recepte, nedávam7
640 g múky
1/2 sušeného droždia
- zvyknem ešte predať aj nejaký uvarený zemiak ak mám, semiačka, rascu.... podľa chuti
Nie každá múka je rovnaká. Takže ak sa mi zdá, že je cesto husté, prilejem vodu. Keď je cesto dobre vymiesené, program preruším a nechám trochu chlieb podkysnúť. Keď vidím, že sa trochu zdvihlo, zapnem znovu a program dokončím. Háky z pekárne vždy vyberám pred pečením. Múku si môžeš kombinovať. Ale pre rýchly program nie je vhodná čisto celozrnná, ale tak max. 1/3 množstva.
Navrch zvyknem ešte posypať nejakými semiačkami.
Ahojte, prosím vás máte nejaký dobrý recept na "naú tortu" ? hlavne teda nejakú faknú plnku 🙂
coz takhle dat si spenat 🙂
@megika1 prosím vás ako sa robia tie bryndovníky?
@michaela1711 klasické cesto na záviny,len viacej na slano ,naplnené bryndzou ako buchty viď foto a vyváľkané na tenko potreté olejom a upečené ako pizza 🙂
Dnes sa budem v kuchyni trosku dlhsie motat a idem spravit lekvarove perky 🙂
@vlastulina1 tie som ani ja uz dlllllho nerobila
Zemiakove placky plnene maskom a zeleninou 🙂
baby, tak strasne dlho som tu nebola, idem popozerat zopar stran dozadu, ale prisla som si po radu - svokra mi poslala obrovsky karfiol - co s nim? nechcem obalovany, ani mozocek, asi ani placky... mate nejaky iny napad? 😅 dakujem
@megika1 mnaaam, dala by som si 😉
@jasminet my ho radi zapekame so smotanou a syrom
@jasminet moja mamina ho dala zapiect tiez so smotanou a syrom, ale dava tam aj cestoviny a inu vselijaku zeleninu a fajn je to 🙂
@mariamaria88 to sme mali v nedelu 😀 asi teda ta polievka, dakujem
@tykat
@drotenka
@jasminet tu sú rôzne recepty s karfiolom http://dobruchut.azet.sk/karfiol/

@lentilka46 ja robim pravidelne ak chces poslem ti recept 🙂