Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
basmati to je ryza...dlhozrnna a velmi aromaticka...ja uz ani inu nenupujem,lebo aj pre deti je vyzivnejsia...dostat v lide 1kg za okolo2 euro...ale stoji za to...mnam... 😝
ak chcete,mozete vyskusat aj cinu ako robim ja:
na troske oleja oprazim kuracie rezanceky spolu so zeleninkou (por,mrkva,zelena paprika,)pridam jeden zeleninkovy bujon,trocha soli,curry,stipku bieleho korenia a trocha korenia na pecene kura..vsetko spolu orestujeme a podlejeme bielym vinkom,ked sa vinko odpari...podlejeme vodou a dusime...ked je aj mrkva makka,takpridame na kocky nakrajane zlte jablko a ananas..este povarime a ku koncu zahustime skrobovou muckou rozpustenou vo vode...kto chce moze prida trocha smotany...
ja este ku koncu pridavam sladku chilly omacku a nema to chybu...dokonca aj detom sa to paci ale im davam ozaj len minimalne a my s muzom si davame kazdy podla chuti...a je to fakt mnamky...a k tomu uvarim ryzu basmati 😀 a je to skvele...
potom este obmienam tak,ze miesto ovocia pridam sampiony a kukuricu....a tiez je to skvele... 😀
baby...ja si este idem nalozit za tanier...neviem sa toho dojest...
inak recept je moja improvizacia...snazila som sa napodobnit to co som chutnala v jednej cinskej restike...a dost sa to podarilo...dokonca muzovi to chuti este viac 😎
tak to by ma nenapadlo 😉 ze ryza
hihi...no vidis...ale fakt vynikajuca...mna to naucila jedna kamoska ...brazilcanka...u nich zvyknu pouzivat len taku...inak cez google mozes najst kopu dobrych receptov s basmati...ja som skusila kupit viac znaciek...ale v pomere kvalita a cena je naj ta z lidu..je na obale aj navod...ale tych sposobov varenia je viac...
lidu to je lidl?
😅
jasne....to vies...ja pisem jak madar...lebo furt len po taliansky...tak uz poriadne ani po nasom neviem 😀
byvas v taliansku pises ako madar a myslis slovensky 🙂
trochu sme odbocili od temy 😅
ja používam parboiled ryžu 😎
lalus skopírujem ti čo som písala včera o nich v inej téme 😉 sú fakt dobré, teda neviem porovnať s domácimi, lebo som také nerobila, ale chutia mi
dnes som si obvarila posledné mrazené pirohy, že nech postupne vyprázdnim trochu mrazák a pozerám v letáku, že zase budú zlacnené, také sú dobré a nekúp to
nechcem robiť reklamu, ale je to 1 kg balenie za 2,99 € (v akcii od 23.4. v coop jednote - terno), na balení je že ... stará mama ... zemiakovo-bryndzové pirohy ... odporúčam vyskúšať ... jedlo hotové za 10 min., len omastiť, na to smotanu a mňaaam
aj ja som jednu dobu kupovala Basmati v Lidli, lebo som nevedela uvariť klasickú ryžu, ale aj tak máme radšej klasickú 😉 , ale rizoto je z nej vynikajúce, mňam
wolfka 😀 😎
😀 zasa chyba?
zajtra idem vyskúšať čevabčiči z lidla ... tak som zvedavá aké bude, dám potom info. 😉
nie 😀 ja ze si zlatá 😀
tie co som ta na nich navnadila?? 😀 este ste ich nezjedli? 😀 a si predstav ze my sme predvcerom objavili tam aj hamburger,98 % tusim hovadzieho masa tak som ho zobrala 😀 asi je tam 6 kuskov ani neviem,zijde sa,nie? 😀
😀 keď ja som taký zlatúšik 😀 😀 😀
hej tie 😀 trčali v mrazáku a keď teraz bolo nemäsové dva dni, tak že ich skúsime
jasné, že sa hodí, vždy je dobré mať niečo také v zásobe 😀 že, ty škrečok? 😀 😀 😀
no áno,ja stále škrečkujem a potom sa hnevám ze mám plne potravinove skrine 😝,chladnicku a mrazak detto,drogeriu a kozmetiku tiež 😀
u nás podobne, preto teraz povinne vyprázdňujem mrazák 😀
a v potravinovej skrini mám taký bordel, že ani neviem čo tam mám, tak vždy kúpim čo idem variť, takže tam mám už naozaj všeličo 😀 ... už sa na to dlho chystám, len to musím robiť bez krpca, takže neviem kedy 😕
nápodobne 😀
a vzdy si poviem ze budem varit len z toho co máme doma a prdlajs 🙄 😀 a kedze my chodíme stále po nakupoch tak si vies predstaviť 😀
zajtra nic nekupim 😀 ideme do mesta na zmrzku 🤐
keď raz urobím v skrini poriadok, tak si asi pripravím plán na varenie, nech miniem nejaké zásoby 😀
aj ja chodím často do potravín a myslím, že by som nemusela tak často 😉
ahojte ja som dnes mala rezance z makom 😉
jeeej...tak to som sto rokov nejedla...mnam...
ja som spravila len take kuraco-spenatove kotlety...kupovane...
ale zajtra planujem spravit perky so slivkovym lekvarom 😀 ,podotykam...ze planujem...hihi
rezance s makom,super napad to sme nemali sto rokov,urobim na veceru,budu lepsie spat 😀 😀 😀
zajtra mam na plane segedin a este polievku ale este neviem aku 😅
uvidime co ma napadne 😅
zajtra francúzske zemiaky, polievku zeleninovu - typu "všetka zelenina,čo sa doma našla" - som uvarila už dnes na večeru 😎
my vcera zem.kasa a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24633
dnes hranolky a vyprazany syr s tatarkou,vecera oblozene chlebiky a piekla som venceky
zeleninova polievka,fasirky so zemiakmi.
Cesnačka a palacinky, 🙂 🙂 🙂 na večeru deti palacinky, a ja s mm nejakú rýchlovku : 😖 😖 možno omeletu a zajtra varíme GULÁŠ taký
dobrý v kotlíku vonku na dvore, 😎 bude pekne moc sa tešííííííím. A nejaký koláč upečiem asi ten vareškový, alebo z kyslého mlieka. 😀 😀 😀
daniz kyskovy ribievas ten mam velmi rada ale ja som kupila rezy pralinkove a mam napecene lebo ked ja upeciem tak pol vyhodim, zbytocna moja snaha 😠
Susi157 tak urob polovičnú dávku, a keď urobíš celú, a nezje sa, tak to proste daj do mraziaka a ako keby sa našlo. O 2-3 týždne padne vhod uvidíš.

aj mna to zaujima co to vlastne je 😉