Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
nam tam este kura zo vcera zostalo 🙂
včera a dnes hovädzie na divoko s domácou knedľou a z mrazničky som vytiahla posledné kusy zákuskov ( vianočné)
My sme mali dnes zeleninove rizoto 🙂
vcera sa nastastie vsetko nezjedlo, tak dojedame 🙂
kočky nemáte niektorá nejaký dobrý recept na cheesecake? alebo na nejaky podobny kolac?
@kikaneu vasa pizza vyzer neskutočne..zaujala ma ta s kapustou 🙂 sice je prispevok stary už par rokov..ale ak mate este recept tak mi ho prosim napiste 🙂 a pizzu ste potierali smotanou? zaujima ma aj či kapustu pred tym dusite alebo surovu hned na cesto? dakujem 🙂
kedže idem skusať nejake zdravie jedla,tak na zajtra idem robit kuskus s tuniakom ,hraskom a kukurickou 🙂
dojedáme od včera: pečená kačka, dusená červená kapusta na karamele, domáca knedľa , rezancová polievka z kačacích drobov
Francúzske zemiaky
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/587-fran...
@martina27777
Ja mam na cheesecake nam chuti tak hadam bude dobry😊
Suroviny:
250 g maslovych susienok
120 g masla
Krem:
500 g mascarpone
250 g jemny tvaroh
250 g praskovy cukor
200 g kysla smotana
2 vanilkove cukre alebo 1,5 čl vanilkovej esencie
3 vajicka
1 zltko
Kora z jedneho citronu
Postup:
Vsetky suroviny musia byt izbovej teploty. Susienky rozdrvime s roztopenym maslom, tortovu formu vylozime papierom na pecenie na dno utlapkame zmes susienok a masla, pecieme v rure na 180 stupnov 10 minut ( kym nezhnedne). Nechame vychladnut.
Mascarpone zmiesame s tvarohom pridame kyslu smotanu premiesame a postupne pridavame cukor, vajicka aj zltko a vanilkovu esenciu. Nakoniec pridame koru, hmotu vylejeme na vychladnuty korpus, pecieme vo vodnom kupely v rure na 160-170 stupnov cca 60 minut.
Hadam bude chutit😊
my dnes polievku z červenej šošovice s mrkvou, zemiakmi a krúpami a špenátové rizoto. mali byť k tomu aj kuracie prsia na prírodno, no nechcelo sa mi 😅 a ešte cheesecake zo včera 🙂 urobila som taký experiment a plnku som robila takto: 2 tvarohy, šlahačková smotana, kyslá smotana, 1 roztopená biela čokoláda a 1 mliečna, 3 vajíčka 🙂 a bolo to celkom fajn 🙂
@hannah2000 stále ju pečieme, takže nie je problém 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-ako-z-pi... cesto robím podľa tohto receptu a áno, potieram kyslou smotanou a kapustu dávam len takú surovú, vytlačím vodu z nej a rozložím na cesto 😉 nech vám chutí 😉 😉
@ozi my sme dnes mali kuracie nozky v janskom skle zapecene v marinade z brusnicovou omackou
cernohor s hranolkami 🙂 dnes trosku zhresime, tak zajtra planujem nieco zdrave 🙂
rajcinova polievka so syrom a cuketove placky so zemiakovym pyre a jogurtovym dresingom
Zemiakova polievka s karfiolom, halusky so syrom a slaninou
Granadin s opecenou salamou a burizonovokaramelove gulky ako vzdy vsetko zdrave🙂
@romana03 prosím ťa recept na ten kolačik? 🙂)
my dnes šošovicový privarok so zemiakmi,opečená špekačka k tomu chlebik ...
včera na večeru kurací gyros v arabskom chlebe so zeleninkou
zajtra bud urobim vyprážaneho kapra-ešte z vianoc polovica alebo žemlovku 🙂
@maminka1986 musim ho pohladat v mailoch a napisem 😉
@romana03 dakujeem 🙂)

Hrnčeková pizza z nátierkového cesta
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1424-hrn...