Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@silvusinka353
200 g bielej fazule v konzerve (vo vode, alebo v slanom náleve)
100 g horkej čokolády min. 70 % kakaa
2 vajíčka
Hnedý cukor podľa potreby (na 500 g fazule stačí 40 g) ja som davala med
½ ČL kypriaceho prášku do pečiva
Ovocie podľa chuti (nemusí byť) ja som davala mascarpone bo som ho mala nacate.
Fazulu preplachnes a rozmixujes. Zmiesas zo vsetkymi prisadami a 30 minut 170'C zalezi od velkosti formy.
A ja som dala mascarponone s cokoladou.1
@lucya87 juuuj super ako nas tu receptami zasobujes 🙂))
dakujeme za recept 🙂
tak ten fazulovy niekedy vyskusam 😉
polievka - rozvarit brokolicu, mrkvu, zemiaky spolu s bujonom, rozmisovat - paradny mrkvovo-brokolivoy krem, francuzske zemiaky - zemiaky, klobasa, mrazena zelenina, vajce - dnes to boli totalne rychlovky
@sono2 myslis tie skotske vajcia?
Uvaris vajicke 4minuty vo vode potom schladis opatrne olupes a na potravinovu foliu si das vrstvu mleteho masa zmisaneho s vajickom korenim solou a prtrz. vnatou. Na maso das vajicko obalene v hl.muke a opatrne vytvarujes gulku. Tu das potom do struhanky obalis a sup do fritaku alebo do truby.
@qwetxy francuzske zemiaky tie som davno nerobila dakujem za tip 🙂
my sme mali dnes lososa a opekane zemiaky 🙂
@lucya87 tie vajička s mletym mäsim
ciabatta so sušenými paradajkami ,inšpirovaná http://varecha.pravda.sk/recepty/ciabatta/35512...
@qidko, @sono2 rozdelim jedno 500 g listkove cesto na 4 casti kazdu cast vyvalkam a vykrojim si pozadovanu velkost. Dam prvy plat na plech a natriem nutelov prikryjem druhym zase natriem nutelov zase prikryjem cestom a posledny krat natriem nutelov a dam posledny plat cesta ( treba davat dost nutely lebo ja som davala menej a pride mi to suchsie) asi do prostriedku si otlacim obvod pohara a zacnem rezat od otlacku naskor na polovicku otom na 1/4 a takto dalej, mne to tusim vyslo na 12 kuskov. Potom kazdy kusok chytim za koniec a 2x zatocim, na internete to robily ze jedno zatocili v snere hodinovych ruciciek a vedla neho zase v protismere hodinovych ruciciek a hore to spojili takto spravime vsetky kusky natrieme vajickoma dame upiect
Fitness lievance recept
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1442-fit...
@sono2 Fazuľu dobre prepláchneme vodou, dáme do vyššej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme na jemnú hladkú kašu. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli bez oleja a bez tuku, pomaly lejeme do rozmixovanej fazule a ďalej mixujeme, znova ponorným mixérom.
Vyšľaháme celé vajíčka na penu (cca 5-8 minút), pridáme podľa potreby hnedý cukor a kypriaci prášok a jemne vmiešavame do čokoládového cesta. Nakoniec prisypeme bobuľové ovocie.
Ja som použila košíčky na cupcakes, ale cesto môžeme naliať do vymastených keramiských misiek (vyklopiť sa dajú ľahko, kraje len obídete nožom). Pečieme cca 30 minút pri 170 stupňoch Celzia. Čím dlhšie sa pečie, tým je suchší. Odporúčam piecť tak, aby navrchu nevznikli trhlinky.
baby kolko nechavate fazulu namocenu?a este neporadite nejaky rychly obed? 😉dakujem
Vyvar a madarsky gulas. 🙂
Dnes Sariska pochutka:zemiakova placka plnena maskom ,babovkove cesto plnene pudingom s kyslou smotanou na vrchu ak vzdy varim zdravo🙂🙂
Ragu z mleteho masa zapecene so zem.kasou 🙂 strana 60 z knihy z Lidlu - Paulus a Ihnacak 50 vs. 50 🙂 a k tomu mrkvova kremova polievka

@lucya87 fazulovy?? tak to by som nepovedala ze bude dobry.. co tam ide?