icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

evelyn11
8. apr 2011

vcera sme dojedali kuraci paprikas s cestovinou+babovka a dnes som robila lasagne a podarili sa perfektne-mnam. 😀

blanblan
8. apr 2011

fenikel so sunkou 😲 to mi pride cudna kombinacia...vdaka za typy, ten zapekany so zemiakmi to by mohlo byt dobre...

drobik1
8. apr 2011

my dojedame este rizoto,na veceru krupicova kasa s kakaom a zajtra asi francuzske zemiaky.. 🙂

ivanka85
8. apr 2011

sosovicovy privarok

maculik
8. apr 2011

my dnes zeleninkova polievka s krupkami a cestoviny, zajtra hrstkova polievka (mimochodom, nemate nejaky odskusany dobry recept? Ideme ju robit prvykrat 🙂 a plnene obalovane vajicka a k tomu asi zemiaky, aj ked mama ma lame na hranolky, len to my nerobievame, ale tak ako vynimka mozno budu 🙂

vladkaz1
8. apr 2011

ja som dnes robila madarsky gulasik ,knedlu som trstinsku kupovala je jak domaca a este na zajtra rezne inak kuk

tin007
8. apr 2011

Dnes som urobila nepecenu malinovu tortu a este uvarim brokolicovy krem, plus dojeme zeleninku, co mame doma. Zajtra dojeme krem a ideme na oslavu. ;)

hobit
8. apr 2011

@maculik prosim ta, co su to plnene obalovane vajicka?

maculik
8. apr 2011

@hobit uvarim vajicka na tvrdo, pozdlne opatrne rozrezem, vydlabem zltka do misky, k nim pridam namocene rozky v mlieku, horcicu, korenie, sol, cerstvu pazitku (mama dava aj petrzlen, ja nemam rada), rukou dobre rozmiesim, aby bola taka tuhsia masa a tym naplnim bielka, ale az tak po okraj, kopcovato, nie len tu jamku po zltku, a potom spajam dve a dve napevno. A potom uz len obalim v trojobale (muka, vajce, struhanka) a vyprazim doruzova a k tomu bud zemiaky s maslom (alebo mama a segra robia hranolky) a kto ma rad, aj tatarsku omacku.
Treba pocitat asi tak 2 vajka pre dospeleho (takeho normalneho, lebo zruti, ako moj tato a bracho, zjedia aj 4 😀
Je to vyborne, rychle, robim to, ked uz neviem co 🙂

hobit
8. apr 2011

@maculik no dobre vediert, mam doma jedneho vajcozruta 😀

atrami
8. apr 2011

@maculik , jej vyskúšam.

denne73
8. apr 2011

@daniz dakujeeeem

sofinka18
8. apr 2011

dnes som z morcacich prsicok urobila dusene na hrasku s kelom a druhe chilli con carne 🙂 a slepacia so slizikmi

maculik
8. apr 2011

kocky, tu hrstkovu mi neviete poradit?

zucha
8. apr 2011

vlockova polievka, pecena fasirka s vajickom a k tomu domaci chlieb a uuuuzasne lekvarove buchty 😉

maculik
8. apr 2011

@atrami @majina.b kocky dakujem, uz sme dali varit a je to taky mix z viacerych 🙂

muskam
8. apr 2011

@sofinka18 to dusene na hrasku s kelom ako robis? Co je k tomu ako priloha?

Inak potrebujem narychlo poradit. Zajtra chcem pre navstevu pripravit roladu z listkoveho cesta...na list.cesto na platky sunku, na platky syr no a este nejaku vajickovu zmes...poradte, mam aj bambino ale neviem ako tu zmes urobit...

zucha
8. apr 2011

@muskam skus radsej toto http://www.schutou.sk/index.php/recepty/drobne-...
Ked totiz budes robit celu roladu, nemusi sa cesto zvnutra uplne prepiect, preto je lepsie roladu nakrajat na slimacikov, ci taketo trojuholnicky. Dokonca, aj tie trojuholniky nie su az tak uplne prepecene, ako slimacikovia, ale nevadi to. Dokonca by som povedala, ze je to vyhoda, ze nie su az take suche, ale nie je to surove, co je podstatne 😉 Niekedy, namiesto kecupu, co sa dava na bambino dam paradajkove pesto a je to super 😎
Drzim palce a nech je navsteva spokojna

muskam
8. apr 2011

@zucha fiiiha tak dobry recept, len ci sa mi podari na prvykrat. Ja som skor mala na mysli ze urobim prazenicu a potom ju zmiesam s bambinom a toto natriem na sunku a syr a zrolujem. A este v tom budu zrolovane olivy...

zucha
8. apr 2011

@muskam tak to budes mat narocne, lebo prazenica sa ti pri krajani moze rozpadat. Ale to bambino ju moze zcelit, ale ja osobne by som asi nemala odvahu experimentovat, ked cakam navstevu. Uz nie raz som tak nieco pokazila a musela narychlo siahnut po nejakej klasike.
Ale ak ti to vyjde, daj vediet, ake to bolo a ako si to robila 😵

atrami
8. apr 2011

@muskam , ja robievam aj s mletým mäsom, šampionmi, len nerobím ako @zucha, ale plním jednotlivé trojuholníky.
alebo niečo takéto, na vrch ešte olivy, plesňový syr.
http://www.mimibazar.sk/tisk_receptu.php?id=1743
s praženicou skúsenosti nemám, neosvedčila sa mi ani suchá saláma.

kralicica
8. apr 2011

ahojte baby, chcem sa pochvalit 🙂 zajtra nas caka oslava 1. roka, bude tu asi 12 ludi tak som vyvarala:
PREDJEDLA
sushi (avokado, cibulka)
susene slivky v prociutte na sparatku
mozzarela gulicky, cherry paradajka, cibulka na sparatku
hummus s pizza stanglami
HLAVNE JEDLO
kuracie spizy (2 druhy - v marinade pesto alebo chilli) - na spize je kur. maso, slaninka, cukina, sampinon, cherry paradajka, dva druhy papriky, cibulka)
zemiakovy salat
zeleninovy salat
ovocny salat
chicken wings (kur. kridelka) plus blue cheese dip (taka omacka z kyslej smotany, nivy a cesnaku).

no mozno sa vam to zda vela ale nasi chlapi... to je hrozna, urcite sa vsetko zje, nie je toho az tak vela ako to vyzera 🙂 a navyse, moji rodicia pridu prvy raz ku mne domov do kosic takze sa chcem ukazat 🙂 som hrozna? dufam, ze nie, tak myslite na nas, nech to dobre dopadne. ked ja tak strasne rada varim... caute

kralicica
8. apr 2011

ozaj, a este bude torta klasika dala som robit nejaku jogurtovo broskynovu v tvare 1 🙂 a piekla som aj cheesecake. moji rodicia vraj nesu zo zapadu puncove rezy a dobosky 🙂

zuzana710
8. apr 2011

my sme dnes papali taku klasiku - morcasie na hrasku a mrkvicke s ryzou a zajtra dojedia este decka pre zmenu so zemiacikmi 🙂

sofinka18
8. apr 2011

@muskam ahoj, v starsej bajecnej zene bol receppt ze morcacie kusky s karotkou a kelom a ja som baby karotku nemala, tak som to obmenila. udusila kusky prsicok , dala sol, biele korenie, oregano, potom som pridala mrazeny hrasok a mala som zamrazene male hlavicky kelu...podliala som bujonom...a udusila v recepte bolo ze podavame s tarhonou ja my sme mali 🙂 som to dnes ani nestihla odfotit, uz to bolo fuc 🙂

titkovamiriam
8. apr 2011

@kralicica aj u nas zajtra oslava synovej dvaciny 🙂 tiež som doteraz pri sporaku a este tak hodinku budem 😀 ja milujem väcsia oslavy 🙂

katula1234
8. apr 2011

@atrami vdaka

kaara1980
9. apr 2011

dnes halušky s bryndzou 😉