Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Francuzske zemiaky a kokosovo-ananasova bezlepkova torta 🙂
@girlnextdoor mňááám 😝
@girlnextdoor prosím ťa a tú cibuľku si ako robila?
juuuj mnam
Tortilová Mini Pizza http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1330-tor...
dnes hurka s mletým masom zapečené na kyslej kapuste....
@stellamaris to vyzerá perfektne, azijská hubová omáčka - kde to kupuješ, čo to je? 🙂
Moučníček na tento víkend, prej ČTYŘPATROVÉ ŘEZY. Podle mňa jsou "pětipatrové" (těsto, čokoládový pudink, vanilkový pudink, kysaná smetana se šlehačkou a nahoře margotka) 🙂
ČTYŘPATROVÉ (PĚTIPATROVÉ) ŘEZY
Suroviny těsto :
polohrubá mouka 320 g
prášek do pečiva 0,5 balíčku
cukr krystal 200 g
olej 100 ml
mléko 100 ml
vejce 4 ks
Suroviny náplň :
mléko 1 l
cukr krystal asi 4 lžíce
čokoládový puding 1 ks
vanilkový puding
smetana ke šlehání 250 ml
kysaná smetana 800 g
Na ozdobu :
čokoláda Margot 200 g
Postup :
Podle návodu uvaříme čokoládový puding i vanilkový puding a necháme zchladnout.
Žloutky vyšleháme s cukrem do běla, přidáme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a mléko a na konec ručně zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Rozetřeme na plech s pečícím papírem. Na toto těsto rozetřeme čokoládový puding a na něj vanilkový puding.
Dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů asi na 25 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout.
Potřeme směsí vyšlehané smetany ke šlehání a zakysané smetany.
Nahoru nahrubo nastrouháme čokoládu Margot.
Necháme vychladit a porcujeme.
@trudka4 no tak toto si mi spravila takú chuť, že zajtra už viem čo sa ide piecť 😉
@111andy111 tak to je super 🙂
Zítra se ozvi, jak se povedly a jak chutnají.
Vyvar z bravcovych kosti s rezancami, hovadzie na dubákoch s hranolkami, bulgurom. Dezert: nepecena cokoladova torta-veeelmi dobra mnamka 🙂
Vývar, bravčové rezne, zemiaková kaša a margot koláčik
Dnes mrkvovy krem a pecene kuracie stehna s ryzou a ako dezert nananova striezka😊
Bananova😊
Plnena fasirka a dusene zemiaky, zeleninovy salat
@daniela15 vies co,kupis napr.v Tescu,je to Mushroom Sauce,je to pri azijskych potravinach 🙂 Ja tu svoju aj sojovu omacku kupujem v zdravej vyzive a cez Internet,nakolko to vsetko potrebujem bezlepkove,cize bez muky.
dnes fašírka zemiaky,,slepačí vývar 🙂
My dnes takto polievocka mrkvovo-hraskova-kukurickova s vajickom. Robila som ju prvykrat ale chutila nam. A druhe kuracie rezn v jogurtovej marinade s bataty pyre. Kolacik Misa dort foto pridam poobede 🙂
Bravcove na stave, ryza, uhorkovy salat a vyvar 🙂
My dnes varené údené kolienko 😀 mnam 😀 a slepačí vývar som robila včera 🙂 a este sa dnes chystam s toho vyvaru z kolena urobit daku polievku 🙂 asi fazuľovú neviem este 😀 a uz robím penové pusinky ;)
Domáci turecký med recept http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1460-dom...
u nas dnes na obed-krupova polievka s udenym masom,bravcove osie hniezda a jablkovy kolac 😉

morcacie prsia 🙂