Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
bravcove na horcici zo vcera, zemiakova kasa. A idem sama sebe upiect narodeninovu tortu - vanilkovy korpus a plnka z bananov a francuzskej slahacky 🙂 tesim sa uz tyzdne na to, ze budem mat zamienku na sladkosti 😀
polievka vajíčková-krupicová
pečené marinované (citrón, sojovka, olej, suš.cesnak, gril.korenie) kuracie prsia a stehná, kuskus paradajkový šalát s cibuľkou
obrátený jablčník s maslovou čokoládou na vrchu.
včera aj dnes - vyprážané kuracie stehná, hnedá ryža a uhorkový šalát, bábovka, do ktorej som rozmrvila dvoch čokoládových mikulášov, len sa po nej zaprášilo
Vcera som robila kacicu, kapustu aj knedlu, mnam a ostalo aj na dnes tak dojedame 🙂
Dnes dojedáme.Utorok:nič,idem k dr.,obed na Nivách.Streda:lúsková omáčka,fašírky.Streda:Parad.pol.,dus.mäso na hríboch,pyré.Štvrtok:polievka zo stredy a ryžový koch.Piatok:Vyprážaný karfiol,baklažán a šampiňóny ,varené zemiaky,tat.om.Sobota:Hov.guľáš,len tak s chlebom.Nedeľa:Slepačia pol.,vepřo-knedlo-zelo,tiramisu alebo žĺtkové rezy.
Dnes len tak zdravo a to salatik s kuracim maskom 🙂
ja dnes kuraci steak so zeleninovou ryzou
Brokolica s guinoou zapecena s ementalom podavane s cviklou, mnam 🙂
@vlastulina1 my sme mali vcera miesto kacice hus, ale nam uz ani na dnes neostalo 🙂
@vlastulina1 to som ako dlho nemala kacicu mnam,spravim cez vikend aj ja 🙂
ja vymyslam co dnes :D uz ani neviem ci sladke ci slane ci ako :D baby som zufalaaa
My budeme mat vyprazany syr,domace hranolky a na veceru pecenu klobasu. A medzitym idem robit domace chipsy 😆
mrkva dusena na masle - mrkvove rezance a cestoviny . posypane syrom struhanym 🙂
Kapustnica s udenym kolienkom, klobásou a susenymi hríbmi a na veceru batatove chipsy s domacim cesnakovym dresingom
dnes špagety takou rajčinovosyrovou bezmäsitou omáčkou (keď sa dojedia špagety a zostala by omáčka, tak budú aj zapekané rožky alebo chlebík)
omáčka (variť nie na príliš veľkom ohni a miešať)
1, olej (dávam len toľko, aby sa osmažila-nezčernala cibuľa)
2, cibuľa (1 väčšia na drobno nakrájaná)
3, cesnak - nemusí byť
4, rajčinový pretlak v konzerve (2x tá najmenšia)
keď buble, priliať
5, kečup (cca 400ml)
keď buble, priliať rozmiešané
6, vajcia (2x celé - surové)
musia sa dobre zavariť, potom prisypem
7, syr (eidam strúhaný cca 300g)
varím ešte asi 5-10 min
keď nám zostane z tejto omáčky, tak použijem na rožky alebo chlebík
rožky pozdĺž rozkrojím, chlebík na krajce, natriem ich s omáčkou a rozložím na plech vystlaný papierom na pečenie, zapekám v rúre (180°C), keď sú zvrchu trošku prichytené, sú dobré
Dobrú chuť!
@jukov dakujeme za recept, vyzera to chutne 🙂
Dnes zemiakove placky plnene maskom a zeleninou
@kvetka589 maso davas kuracie?
u nas dnes ocko varil 🙂 sice len spagety ale potesili
Paradajkova omacka, kukuricne cestoviny
Dnes kuracia polievka a makove rezance domace hrube...mnaaaam
pecene kuracie stehna na mlieku a masle, ryza a hruskovy kompot
Dnes sladky obed parene buchty

dnes pečené bravčové údené koleno, čerstvý chlebík, čalamáda, uhorky, baranie rohy aj chren, z vývaru šošovicovo zeleninová polievka čiastočne rozmixovaná