icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

eva7780
9. apr 2011

@morca3 ked budeš mať čas,hod recept na ten pudingový koláčik 😉
my sme dnes tiež dojedali a robila som šišky

lucikan
9. apr 2011

@miriamr ten tvoj kolack ma velmi zaujal a dostala som nanho straaasnu chut 🙂 len sa ta chcem spytat - ta poleva, ze v 2,5 dcl smotany rozpustit cokoladu a vyliat na kolac - nevsiaklo to cele do kolaca? sa mi to zda strasne vela to 2,5 dcl...ako to vyzeralo ked si to robila, nebolo to moc tekute? zabranil ten dzem, aby to cele vsiaklo do cesta?

lucikan
9. apr 2011

my sme dnes dojedali vcerajsie - morcaciu polievku (iba z krku) a rizoto s morcacim maskom z toho krku, co sa vyvaril v polievke

hobit
9. apr 2011

@lucikan neboj sa, nic sa nevsiakne, aj som ho robila minuly vikend a bol super 😉

kaara1980
9. apr 2011

dievčatá,chcem vás poprosiť,nemá niektorá osvedčený recept na domácu zmrzlinu?ďakujem

miriamr
9. apr 2011

@lucikan ja som dala dosť džemu a čokoládu som nechala chvíľu vychladnúť, presne ako vravíš bála som sa, že mi to stečie do koláča. Je toho dosť, takže je to taká hrubšia poleva. Pred chvíľou som ho skúšala nakrojiť, ale ešte je to mäkké, bude to tým že je tej polevy viac. Ja som ho už robila, ale len s klasickou polevou, bol výborný. Tak takto by mal byž ešte lepšííí 😀 dúúúfam 😵

ankalv1
9. apr 2011

Ahojte babulky potrebovala by som recept na krupicový nákyp s ovocím,máte niekto?ďakujem 😉 😉 😉 😉 😉

lucikan
9. apr 2011

@miriamr hej aj ja ho uz mam hotovy, trosku mi to aj postekalo, tiez som nechala tu polevu trosku vychladnut, aby bola akoze trochu hustejsia. Ale myslim ze bude dobry, tesim sa na zajtra 🙂

zabka4
9. apr 2011

no my sme s manželom neodolali nasej chuti a museli sme si spravit tagliatelle so jablckami a škoricovym cukrom a šlahackou...no dokonaleééé 😀 😀 😀

zabka4
9. apr 2011

@ankalv1 ja ho robim normalne. uvarim krupicovu kasu dam tam trochu masla asi 1 PL mozno dve, necham vychladnut a ked vychladne pridam tusim 3 vajcia a zmiesam.zalezi z akeho mnozstva krupice robis. dam do vymasteneho pekaca a peciem a ked je upeceny servirujem s marhulami na trhanci a posypane grankom, ak by si mala zaujem o recept rada ti ho napisem podrobne 🙂

ankalv1
9. apr 2011

@zabka4 ďakujem pekne,napíšeš mi to prosím ťa teda podrobnejšie ak môžeš?lebo som čítala aj taký recept kde sa krupica nevarí ale sa dá namiesto múky do cesta ako klasická piškóta,len ja práveže chcem taký kde sa varí.ďakujem 😉 😉

hobit
9. apr 2011

@miriamr ta poleva aj ostane taka makka, nestuhne tak ako klasicka, teda aspon mne nestuhla

miriamr
9. apr 2011

@hobit jato mám už tuhé, nie až ako klasická, ale tuhšia ako keď som skúšala po 4 hodinách 😉 a je supééér 😵

miriamr
9. apr 2011

@lucikan je výýýborný, lepší ako s klasickou polevou, daj vedieť ako chutil 😵

babullka1
9. apr 2011

Baby mate niekto niaky overeny recept na divinu? Mám jej doma strasne vela...Nasi my to nosia na kila 😝 ..malého dedko je polovník 😉 a uz ma nic nove z toho nenapada(stale niaky ten gulas,minutky,pecene mäso s kapustou).......A na nete toho tiez moc neni...a ked tak vsetko na jedno kopyto....

renatad
10. apr 2011

@babullka1 aj my frčíme na divine, dnes dávam piecť do truby so slaninkou 😝 😝 mnamka, je pravda, že je všetko na jedno kopyto, nakolko rezne z diviny sa moc nedaju 😅 😅 resp. by som neriskla len rýchle prepečenie

ale ja inak robim diviaka na štave s mrkvou, hríbami a k tomu tarhoňu alebo ryžu, alebo s hráškom k tomu kyslu smotanu a s cestovinou, dávam masko aj do zeleninovej polievky

ale u nas sa asi neobjeme gulášu na červenom víne alebo pive 😀 či pečeného mäska 😀

atrami
10. apr 2011

My dnes kura - manžel bol na nákupe a zasa kupil kurča- zachvíľu mi deti začnu kikiríkať. Ak máte nejaký dobrý typ na úpravu kurčaťa, budem rada.

Včera sme mali šunkové rolky plnené tvarohovo-chrenovou plnkou- poradila
@titkovamiriam - boli vinikajúce, pizzové slimáky, smotanové zemiaky. A to som sa zaprisahala, že nebudem variť 😀

denne73
10. apr 2011

Ranečko. Baby hodte mi nejake tipy na obed z bravč.pliecka. 😕

hobit
10. apr 2011

@miriamr no ved tak, ze odkrojit sa to da, ale uplne tuhe to nie je

denne73
10. apr 2011

@zabka4 ja mám záujem o recept. 😀 Momentálne fičim na detskej krupici 😀

kaara1980
10. apr 2011

dnes sekaná+paradajková omáčka+zemiaky

miruska15
10. apr 2011

@babullka1 sprav ako sviečkovu s brusnicami mnam a knetlou 😉

miruska15
10. apr 2011

včera som spravila Tiramisu s netierkoveho masla a dnes ju spucujeme.A tiež idem kurča 😉

titkovamiriam
10. apr 2011

dobre ranecko -jasne ze dnes ani zajtra nevarím 😉

renatad
10. apr 2011

Tak dnes pečený diviačik/ už sa pečie/ s kapustou a knedlou, šošovicová polievka od včera, tuniaková pomazánka podla @titkovamiriam 😀 tortička, studené misy s vlašským šalátom a naše oblúbené jednohubky piškóty+banány v čokoláde 😀 😀 😀 😀 tak idem pokračovať 😵

babullka1
10. apr 2011

@renatad napisala by si mi ako robis toho diviaka na stave s mrkvou a hribkami...dakujem
@miruska15 dakujem,aj to je dobry napad 🙂 a brusnice k divine milujeme
My dnes na obed rizoto a polievka krémová šampionova...(mozem si dovolit ked je malý u babky)inak by som ju nevarila.. 😉 koláč-moja srdcovka domáci 3BIT

lucka1987
10. apr 2011

@babullka1 ja tiez robievam diviaka na mrkve.. ale nemam konkretny recept.. nie len diviaka ale aj inu divinu, dusim na cibulke, podlejem vodou a nastruham mrkvu a dam vopred namocene hribiky... a dusim pod pokrivkov kym to nezmakne...tak nejako...

zabka4
10. apr 2011

@ankalv1 jasne dnes ho kuknem a napisem ti ho sem, dobre? 🙂

zabka4
10. apr 2011

@denne73
BR. plece narezes na rezne osolíš okorenis, das na masou vymasteny plech posypes struhanym syrom a polejes smotanou na šlahanie ja pouzivam tu domcekovu. a vzdy ked vylejem smotanu tak napustim trochu vody do domceka a vyplachnem a vylejem k masu. peciem prikryte a po hodine odokryjem nech syr chyti hnedkasu farbu. podavam s varenymi zemiakmi alebo americkymi. je to jednoduche a uzasne. a este ked peciem podla potreby podlievam vodou. dufam ze som pomohla 🙂