Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My mame dnes spenatovy privarok s vajickom a zemiakove pyre
Paradajková omáčka+kukuricne cestoviny
a ja som sa tiez rozhodla pre rybu a cibulove zemiaky.. polievku dnes nevarim lebo este zostala zo vcera
@jancazvalova my sme vcera boli u babiny vecer a tiez mala cibulove zemiaky, to bola mnamka 🙂
Cesnaková pol, mrkvova placky
zemiakova polievka a perkelt 🙂
ja idem teraz robit kokosove gulicky s visnami, este ich ani nemam urobene a uz mi na ne slinky tecu :D
@martina27777 jej, už aj mne diki
fazulova polievka a kuracie na sposob sviečkovej s knedlou
vajíčková polievka, zemiakové pyré a kurací rezeň v cestíčku, cvikla 🙂
idem vyskusat upiect cviklovy kolacik 🙂
fazulova nakyslo, lokse
@rosinolka cviklovy? a ten ako robis?
baby poradte nieco na nedelu? co mam varit? ja uz fakt neviem :/
@mamickajanka ja idem madarský guláš s knedlou
@mamickajanka ja rozmyslam ze spravim plnene rezne ale iba tak na prirodno a dam do truby zapiecť a opekane zemiaky k tomu
@iinuska dobry napad, lokse som uz dlho nerobila
@mamickajanka ja budem robit bravcove kare - platky zapecene so zelenymi fazulkami a syrom 🙂
a zajtra co planujete varit baby? nejaky rychly a dobry recept mi neviete poradit?
Mne sa strasne paci stranka Tasty na Facebooku, su tam uzasne recepty, akurat, ze to je v anglictine.
Ale neskutocne inspiracie, ja idem robit Fajitas
Vďaka tomu, že mm bol celý týždeň na služobke tak som od nedele poriadne nevarila, tak dnes komplet menu: mrveničková polievka s hlivou ustricovou, francúzske zemiaky, vanilkový puding s 🍓.
žienky, mám k vám prosbu.. ako robíte klasický uhorkový a kapustový šalát? taký ten, čo robia v závodných jedálňach k rezňom napríklad 😀 len recept na ten nálev potrebujem presne, nie že trochu cukru... neviem ho spraviť, už som to skúšala a nebolo to ono..
@raza hádam pomožem na uhorky. Postrúhať uhorky na kolieska posoliť (presoliť, jedna polievková lyžica soli) pomiešať a nechať odstáť. Medzitým pol litra studenej vody, 5 detských polievkových lyžíc krystálového cukru a jedna tá istá lyžica octu. Premiešať kým sa cukor nerozpustí. Uhorky vyžmýkať od slanej vody, najviac ako to ide a zaliať nálevom. Poriadne premiešať, nechať aspoň desať minut postáť a občas premiešať, aby sa uvolnila soľ z uhoriek do nálevu a hotovo. My ešte dávame do už hotového šalátu paradajku, bielu svetlu papriku a nožku jarnej cibulky. Kapustový robiť neviem, vždy ho jedávam v reštikách, ale doma sa mi ešte nepodaril.
Gulas z diviny😉
Dnes pecene kuracie stehna na mlieku, ryza s hraskom a ceresnovy kompot, kolacik ovocny z malin, cernic a cucoriedok s posypkou
Zeleninova polievka, kuracie pecienky na smotane s haluskami a kolac na slano-spenatovy quiche
Tekvicová polievka z domácej mrazenej tekvice, strapačky s domácim tvarohom

zemiakovy privarok s fasirkou