Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@miruska15 ja milujem lasagne z lidla 😀
zemiakové placky posypané s postrúhaným syrom...
dnes obycajnu sosovicovu polievku, ktoru som nemala aspon 100 rokov 😅
@lunana piškoty namačaš v kave poukladaš na to krem s 2 natierkove masla (Lidla alebo Tesca) 2 šlahačky 200g cukru všetko.Ja som dala namiesto jednej šlahačky kyslu smotanu alebo možeš dat aj jemny tvaroh.Je to velmi dobre kto papal tak vychvalil.A ukladaš vrstvy na vrchu ma byt krem ked stuhne posypeš kakaom.my sme jedli až na druhy den.Sprav neobanuješ. 😉
@malinovka333 už aj ja su dobreeee.Tak som´sa prežrala. 🙂
Mne ostali z vikendovej oslavy sunky a udene maso y oblozenych mis tak som ich nakrajam na kococky a necham zapiect s cestovinami... a vcera sme dojedli sushi co robil moj mm.
Ja dnes vysmažím karfiol, varené zemiačky a tatarku. Mňam, dávno som to nemala.
no u nas dnes len tak bez maska ..zeleninova polievocka ,palacinky s lekvarom ,a malinkovy kolac 😉
oprava : malo tam byť malinovkový kolač 🙂
@lalus toto myslis? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33618&use...
My dnes len tak narýchlo, keďže sme všetci chorí - halušky s kukuričkovo-syrovou omáčkou a perník 🙂
@lunana
Originál tiramisu:
200ml espresa
4cl talianskej vínovice, alebo koňaku, ja dávam rum
4 žĺtky
80g cukru
1/2 vanilkového struku, ja dávam vanilkový cukor
500g mascarpone
dlhé piškóty necelé 2 balíčky
kakao
Spravíme si kávu s rumom a necháme vychladnúť. Žltky vymiešame s cukrom, vanilk. cukrom a pridáme mascarpone. Do misy si naukladáme piškóty, polejeme polovicou kávy, potrieme polovicou krému, na to zas piškóty, poliať kávou a zvyšok krému. Celé to posypeme kakaom a dáme na noc do chladničky.
Ak to jedia deti, alebo tehotné, tak žltky nedávam, ale vymiešam mascarpone s cukrom a pridám vyšlahanú šlahačku z cca 2dcl smotany. Pod poslednú vrstvu krému môžu ísť aj zavárané jahody, alebo iné ovocie, ktoré máte radi.
Dobrú chuť!
My dnes nic extra..cely den sme stravili v nemocnici s neklesajucimi horuckami 😖 ....takze len narychlo rajcinova polievka a minutky s kuracieho mäska.
A zajtra vari manzel..takze sa necham prekvapit,nepytala som sa co bude 😝
dnes sme dojedli zo včera pečene kura s ryžou a zajtra šošovicovy prívarok a vajičko 🙂
dnes som robila ozaj vyborne bokolicove fasirky - ODPORUCAM vyskusat 😉 tu je link: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1375

slepaci vyvar so zeleninou a krupicove halusky, zapecene cestoviny s cesnakom a kyslou smotanou k tomu uhorkovy salat.
Sladke nemozeme ☹