icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

egyptanka
10. apr 2011

slepaci vyvar so zeleninou a krupicove halusky, zapecene cestoviny s cesnakom a kyslou smotanou k tomu uhorkovy salat.
Sladke nemozeme ☹

henka76
10. apr 2011

@sebsam -áno,držia...ved masko je šťavnaté 🙂 len ich treba trošku rukou popritláčať 🙂

lunana
10. apr 2011

@miruska15 ako sa robí to tiramisu? už dlho ho chcem skúsiť urobiť, len je strašne veľa receptov a neviem ktorý je dobrý. 😎

malinovka333
10. apr 2011

@miruska15 ja milujem lasagne z lidla 😀

tinki
10. apr 2011

@lunana ahoj, tak ten recept s mascarpone je určite najchutnejší, ale ak poznáš aj recept, kde sa dáva smotanová nátierka bez príchute, tak aj ten je super...

lucikan
10. apr 2011

@miriamr mne sa zial moc nevydaril 😒 fakt mi ta poleva postekala ku okraju plechu, viac ako som povodne myslela...ja by som ho teda nabuduce urobila s klasickou coko polevou

sharmana
10. apr 2011

zemiakové placky posypané s postrúhaným syrom...

miriamr
10. apr 2011

@lucikan to mi je ľúto ☹ , lebo mne viac chutí s touto, a varila si ju dosť dlho? Ja som ju nechala chvíľu povrieť a na koláč som ju dávala až keď mi začala tuhnúť v hrnci, tak som ju musela rozotierať na koláči. nevzdávaj to, nabudúce sa podarí, a ozaj akú smotanu si dala?

zabka4
10. apr 2011

@tinki ten so smotanovou natierkou bez prichute ten robievam aj ja a uplna bomba

lucikan
10. apr 2011

@miriamr jaaaj no jasne, ja som to takmer nevarila, len co sa to roztopilo, tak som to dala prec z platne. Smotanu sladku 33%, rajo som pouzila, tak ale asi problem je ze som to nevarila. Aj to bolo dost tekute, ked som to davala navrch, ale nejak som verila v zazrak 😀

miriamr
10. apr 2011

@lucikan no asi to bude teda tým varením, ja som ju chvíľu nechala povrieť a aj to trochu zhustlo pri tom, tak to budeš musieť skúsiť nabudúúúce 😉

lucka1987
11. apr 2011

dnes obycajnu sosovicovu polievku, ktoru som nemala aspon 100 rokov 😅

miruska15
11. apr 2011

@lunana piškoty namačaš v kave poukladaš na to krem s 2 natierkove masla (Lidla alebo Tesca) 2 šlahačky 200g cukru všetko.Ja som dala namiesto jednej šlahačky kyslu smotanu alebo možeš dat aj jemny tvaroh.Je to velmi dobre kto papal tak vychvalil.A ukladaš vrstvy na vrchu ma byt krem ked stuhne posypeš kakaom.my sme jedli až na druhy den.Sprav neobanuješ. 😉

miruska15
11. apr 2011

@malinovka333 už aj ja su dobreeee.Tak som´sa prežrala. 🙂

irsina83
11. apr 2011

Mne ostali z vikendovej oslavy sunky a udene maso y oblozenych mis tak som ich nakrajam na kococky a necham zapiect s cestovinami... a vcera sme dojedli sushi co robil moj mm.

zabka4
11. apr 2011

Ja dnes vysmažím karfiol, varené zemiačky a tatarku. Mňam, dávno som to nemala.

mmonika
11. apr 2011

no u nas dnes len tak bez maska ..zeleninova polievocka ,palacinky s lekvarom ,a malinkovy kolac 😉

mmonika
11. apr 2011

oprava : malo tam byť malinovkový kolač 🙂

lalus
11. apr 2011

ženičky hľadala som recept na nejaké sladké guľky zo zemiakovej kaše...myslím, že @traktor to tu dávala....ale neviem ho nájsť 😖 nepamätáte si pls.? 😅

mucinka15
11. apr 2011

My dnes len tak narýchlo, keďže sme všetci chorí - halušky s kukuričkovo-syrovou omáčkou a perník 🙂

ankalv1
11. apr 2011

@zabka4 prosím ťa pozrela si mi recept na ten nákyp?ďakujem 🙂

lalus
11. apr 2011

@traktor jo presne 😉 tak už viem, prečo mi to nenašlo...ja furt že guličky, guľky...a pod. som skúšala 😀 šúľance mi nenapadli....

zvýšila nám kaša, tak idem na to 😉

lyongirl
11. apr 2011

@lunana
Originál tiramisu:

200ml espresa
4cl talianskej vínovice, alebo koňaku, ja dávam rum
4 žĺtky
80g cukru
1/2 vanilkového struku, ja dávam vanilkový cukor
500g mascarpone
dlhé piškóty necelé 2 balíčky
kakao
Spravíme si kávu s rumom a necháme vychladnúť. Žltky vymiešame s cukrom, vanilk. cukrom a pridáme mascarpone. Do misy si naukladáme piškóty, polejeme polovicou kávy, potrieme polovicou krému, na to zas piškóty, poliať kávou a zvyšok krému. Celé to posypeme kakaom a dáme na noc do chladničky.
Ak to jedia deti, alebo tehotné, tak žltky nedávam, ale vymiešam mascarpone s cukrom a pridám vyšlahanú šlahačku z cca 2dcl smotany. Pod poslednú vrstvu krému môžu ísť aj zavárané jahody, alebo iné ovocie, ktoré máte radi.
Dobrú chuť!

lunana
11. apr 2011

@lyongirl
@miruska15 Ďakujem pekne 🙂 musíme vyskúšať

babullka1
11. apr 2011

My dnes nic extra..cely den sme stravili v nemocnici s neklesajucimi horuckami 😖 ....takze len narychlo rajcinova polievka a minutky s kuracieho mäska.
A zajtra vari manzel..takze sa necham prekvapit,nepytala som sa co bude 😝

kibuk
11. apr 2011

dnes sme dojedli zo včera pečene kura s ryžou a zajtra šošovicovy prívarok a vajičko 🙂

lyongirl
11. apr 2011

ja som včera nevarila, lebo som bola upratovať na novom byte, ale spravila som cestovinu s vajíčkom a dnes sa mi varí slížiková/kuracia/ polievka a rizoto

@lunana nenapadlo ma to skôr, ale tu je foto toho tiramisu, čo som dala recept 🙂

lyongirl
11. apr 2011
miselka11
11. apr 2011

dnes som robila ozaj vyborne bokolicove fasirky - ODPORUCAM vyskusat 😉 tu je link: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1375