icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

stvura
Odpoveď bola odstránená
miselka11
11. apr 2011

fiha, tak to si neviem predstavit, takuto sichtu v kuchyni, este k tomu popri detoch... obdivujem ta, ja niekedy sama nestiham sebe navarit.. s tym syrom to moze byt ok, mam recept aj na brokolicovo syrove fasirky, tie su z plesnivym syrom, ale tieto boli 100 x lepsie, aj sa lepsie robili.. my tiez moc pecivo nejeme, ked tak tak ja celozrnne, aj som ich robila z celozrnneho peciva a bolo to ozaj super. vyskusaj urcite. MNAM, mnam... idem si jednu veru este zobrat 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
zabka4
11. apr 2011

@ankalv1 7 kopcovytych lyzic krupice, 1mlieka, z toho uvarit kasu dat tam 1 van. cukor a 2 PL kryst. cukru, popripade dochutit. Nechat vychladnut ale premiesavat sem tam. ked to vychladne dat tam 3-4vajca podla velkosti, primiesat maslo tak 2-3 PL a vylejeme na vymasteny pekac maslom. piect do zlatista-hneda bez pokryvky. my pouzivame hranaty pekac a ked je to upecene rozdelime to na porcie-obdlzniky a naservirujeme na tanier. Na ten kusok dame zo 2 polky broskyn zavaranych a posypeme grankom. sice sa to vola trhanec ale mi ho robime tak ze honetrhame. snad bude chutit, daj vediet. 😀 😀

ankalv1
11. apr 2011

@zabka4 supeeer ďakujem presne toto som hľadala,no ja robím trhanec presne tak ako palacinky len namiesto múky ide krupica,ale toto je vraj krupicový nákyp a chcem to vyskúšať,,a to tie vajcia tam idú celé? ďakujem veľmi pekne že si na mňa myslela,zajtra vyskúšam a napíšem 😉 😉 😉 😉 😉

eva7780
12. apr 2011

dnes bude granadir

nanulik
12. apr 2011

u nás bude rajčinová polievka a bryndzové halušky 🙂

jenie123
12. apr 2011

@nanulik jeee paradajkova polievka, dnes si ju urobim.. 🙂

lucka1987
12. apr 2011

cely tyzden som sama.. a uz ma nebavi pre samu seba stale varit 😠 dnes idem na obed kuknut babku... hadam cosi ponukne 😀 😀

zuzik1983
12. apr 2011

ahojte kucharocky,chcela by som robit nejake kuracie masko na stave a ryze uz mam plne zuby.hodi sa k tomu cestovina?dajte nejaky dobry receptik.dakujem

zabka4
12. apr 2011

@ankalv1 ano vajicka idu cele ale daj ich tam az to bude chladnute, lebo sa ti to zrazi a budes mat v tom prazenicu 😀 a poriadne to premiesaj s nimi.

zabka4
12. apr 2011

@zuzik1983 ja mam rada kur. prsia na prirodno a k nemu hranolky. ale ak chces cestoviny, ja robim paprikas s cestovinami. Na masti osmazim cibulku dam tam sladku červ. papriku a vlozim tam kusky kurata -horne dolne stehna prsia(kazde prso mam rozdelene na polky) maso pred tym osolim a trolinku okorenim.a osmazim na cibulke s paprikou ked su vsetky kusky uz osmazenep podlejem vodou a dusim, ked uz je masko makke, vyberem ho. neclham schladnut a zatial si zahustim omacku smotanou a popripade hl. mukou. zatial co sa omacka zacne varit maso si rychlo nastibrem na kusky, nerada sa cicrem v paprikasi s kostami, a dam do omacky uz male kusky kurata a necham zavarit. Este som zabudla podla chuti si omacku pred zahustovanim dosol. Vyvarim si k nim cestoviny-kolienka alebo vrtulky a ide sa jest. je to bombove, moja eliska zjedla tohto paprikasu ked mala8 mesiacov 3 misky. ale vtedy bol taky dietnejsi..je fakt vyborny.
PS: ja ked idem orestovat casti kurata davam ich tam bez kozky. tie pouzijem na polievku.

zuzik1983
12. apr 2011

@zabka4 dakujem pekne,ale ja by som skor chcela nejake sote. 🙂

zabka4
12. apr 2011

no sote pokial viem sa robi z ryze

bubinko83
12. apr 2011

@zabka4 sote z ryže ??? To počujem prvy krat. 😕

zabka4
12. apr 2011

no ja som prave ze este nevidela sote s cestovinami, iba z ryzou aj v restauracii 😨

jenie123
12. apr 2011

@zuzik1983 aj mne sa hodi k sote ryza, ale ak by bolo kuracie so smotanovou omackou, tak k tomu by som dala opekane zemiaky alebo cestovinu..

zabka4
12. apr 2011

@bubinko83 sote mas na podobny sposob ako cinu, ale k nej si viem spravit aj ryzu aj hranolky, samozrejme ze s hranolkami to je lepsie :D

zuzik1983
12. apr 2011

@zabka4 no ved ja viem,preto sa pytam,ze ci niektora nerobi aj s cestovinami 🙂

anaxamon
12. apr 2011

@zuzik1983 je uplne jedno ci spravis-zjes sote s ryzou alebo s cestovinou...a ked na tom zalezi sprav si cestovinovu ryzu na sposob tarhone alebo tarhonu a mas to 😉

zuzik1983
12. apr 2011

proste mam zvysky kuracich prs,tak som ich nakrajala na kocky a teraz neviem,co z nich urobim,kedze ryzu sme dojedali dni dozadu a aj paprikaz bol nedavno

zuzik1983
12. apr 2011

@anaxamon vidis,to by aj mohlo byt,len som to este nerobila 🙂

atrami
12. apr 2011

@eva7780 , my tiež 😀 granatír.

zabka4
12. apr 2011

no ta tarhona by mohla byt. a neni to ani ryza ani cestoviny a tarhona ´je s masom a so stavou dobra

zabka4
12. apr 2011

@zabka4 respektive je to cestovninova ryza. ale tu mam radsej ako normalnu, lebo ta nie vzdy sa mi vydari 😅

anaxamon
12. apr 2011

@zuzik1983 ja tiez nie lebo u nas sa to nejedava ale urcite najdes nejaky dobry recept alebo ti tu niektora poradi 😉

lyongirl
12. apr 2011

ahojte, poradíte mi niečo dobré a osvedčené z hlivy? Len nie hlivový guláš, ani s vajíčkom... 🙂

anaxamon
12. apr 2011

@lyongirl hlivovy perkelt, ja zvyknem ale robit zmiesany s kuracim maskom, ale samozrejme vyborny je aj cisty a ked robim s hlivoou okrem klasickych ingrediencii pridavam aj biele vinko

lyongirl
12. apr 2011

@anaxamon super nápad, ale perkelt sme včera dojedli, akurát kurací, tak by mi ho nejedli a ja do perkeltu pridávam aj hríbiky, no a včera večer som urobila rizoto, samoška, že s hríbami a dnes som sa ulakomila na nádhernú hlivu a neviem, čo s ňou...

anaxamon
12. apr 2011

@lyongirl tak to potom perkelt uz nie🙂))
tak sprav obycajnu polievku s hlivou, zeleninou a krupicovymi haluskami
alebo potom este sa da, ale neviem ci sa ti bude chciet, hliva nalozit do poharov na sposob kyslich uhoriek