Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lujzamisko ak nevadi,ze odpisujem ja,je to taky salalat..ja robim:uvarit 2PL ojeja,2PL kecupu, 2PL octu,2 KL kr.cukru a nechat zovriet a vychladnut. Nadrobno nakrajat 40dkg jemnej salamy,1cibulu,5zavaranych uhoriek. 5 natvrdo uvarenych zemiakov,takisto 5 natvrdo uvarenych vajicok nastruhat na jemno,pridat trocha soli,1majolku(niekedy trocha viac,podla velkosti zemiakov) a vsetko aj s uvarenou zalievkou dobre premiesat. Najlepsie chvilu nechat odstat v chladnicke. Jedavame to neohriate s chlebikom,rozkom,niekedy k tomu uvarene udene masko..
@lujzamisko to má taký názov -je to šalát ,saláma uhorka kukurica tatárka 🙂
Ďakujem baby
Dnes:Varené hov.mäso,paradajková omáčka,knedľa.Zajtra:Bryndzové halušky.Štvrtok:Bravčový guláš s chlebom a keď ma budú všetci poslúchať,aj čerešňová bublanina bude 😉 .Piatok:zeleninová pol.,granadír a ohárkový šalát.Víkend :ani srnka netuší... Inšpirujte ma.
Dneska:kuracie stroganov a kuracie stehna pečene a zemiaková kasa a ryža stredu:ryzovy nakyp s marhulami štvrtok :hustá sosovicova polievka s udenym rebrom klobasou a zemiakmi piatok:palacinky so slahackou lekvarom a cokoladovou polevou sobota a nedela slepacia polievka s domácimi rezancami a Španielske vtáky a opekanymi zemiakmi a zeleninovy salat
Dusená ryba na masle http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/677-duse...
Makove sulance a slizikova polievka+mnamkovy jahodovy kolac,zajtra plnene zapekane zemiaky,stvrtok kuracie prsia s rajcinou a mozzarellou a pecene zemiaciky.
dnes karfiolovo hrášková polievka, špagety syrovo rajčinovou omáčkou
zajtra polievka zo zajaca, zeleninový šalát (mix zelenina) a kuracie nugetky
štvrtok polievka zo stredy, šunkafleky
piatok polievka ešte neviem, losos na masle, popučené zemiaky
sobotu guláš párty a dúfam že zostane aj na nedeľu, preto že už teraz sa mi nechce nedeľu variť a to nedeľa ešte ani nieje 🙂
hrášková polievka, langoše s kečupom a syrom
Hubová polievka, cestoviny a vajickom
Bravcove masko na leče s ryzou akuraat variim a nesce sa mii
dnes francuzske zemiaky, kysla uhorka. Polievku sa mi dnes nechce.
Kedze moj drahy doniesol jadody tak som ich zacukrovila a spravila som zopar buchiet ze si ich dame s cerstvymi jahodickami 🙂 Sladky obedik nas caka🙂
@marianna_11 zacukrovit jahody? ved tie su dost sladke aj bez cukru nie? 🙂
A u nas karfiolova polievka.
Zemiaky s tvarohom poliate maslom,nakrajana cibulka na to. A sestra doniesla aj bananove lievance a hruskovy kolac.
máte niekto dobrý recept na lazane? kupujem v Lídli mrazené, tak by som chcela skúsiť aj sama pripraviť 😉
brokolicová polievka s krutónmi, jablková žemlovka
Špenátové halušky s bryndzovou omáčkou a praženou slaninkou...
Zaprazena polievka s mrkvou mrvenicou a vajickom , halusky so syrom a smotanou so slaninkou 🙂 🙂 🙂
dnes bola slepačia polievka a panenka s bielou špargľou a holandskou omáčkou.
šampiňónová polievka, vyprážaný karfiol, varené zemiaky, tatarka
@karkana ahoj..ja robim lasagne takto..nepouzivam mlete maso..manzel ho nema rad a ja tiez nemusim mastne jedla..co som pri mletom mase vzdy mala takze pouzivam sojovu drt..manzel to velmi chvali a to nie je zrovna zastanca zdravej stravy🙂osmazim cibulku,supnem do toho tu drt,zalejem drvenymi paradajkami,supnem kocku hovadzieho bujonu na osalenie(na vzdy,len ked mam),dochutim,bylinky,varim chvilku,kym je soja hotova..60g masla, 60gmuky,osmazit,zaliat 600ml mlieka..odstavim,nastruham dnu syr200g(kolko mam,niekedy to nastruham az ked ro vrstvim),ked mam,nastruham j trochu muskatoveho orieska,krasne ovonia..a uz len na plech kladiem lasagne,paradajkovu zmes,besamel..vrstvim,kolko mam,koncim vzdy besamelom a este posypem navrchu syrom..peciem cca 30minut
@karkana Ahoj ja robim lasagne podla tohoto receptu a fakt su velmi chutne☺️
https://varecha.pravda.sk/recepty/carovne-lasag...
Polievka zo zelenej fazuľky, palacinky s tvarohom
Plnená paprika v paradajkovej omáčke http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/961-plne...

mna ukecali po dlhom case aby som spravila sisky s lekvarom, slahackou a grankom 🙂 Nic lepsie ako sladky obed, mnam 🙂