Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Paradajkova so syrom, francúzske zemiaky
fazuľová polievka s údeným mäsom,
Dneska obedik slepacia polievka so rezancami a tekvicovy prívarok so fasirkou a knedlik a este budem piect jahodovo ribezlovu bublaninu
naša večera chlieb vo vajci, kečup
na obed bola slepačia polievka a mäsové rizoto s hráškom a uhorkovým šalátom.
Gulášová polievka ako slepý guláš q perkelt S cestovinami
My máme masove gulky,paradajkovu omacku a knedlu 🙂
Vývar, pečená krkovička,kapusta, knedla
Pečené kuriatko a rajčinovo-paprikovo-cibuľový šalát
hovädzia polievka s rezancami, varené mäso z polievky, zemiaky, uhorkový šalát, roštenka, ryža a kompót, to bude aj na zajtra
brokolicová polievka, mäso na šťave s hráškom ryža, šalát uhorkový
polievka z barvcoveho masa s nitovkami, knedlo vepro zelo - aj na zajtra, dnes stacilo stat pri sporaku, tak zakusky (rozne zbytky, ktore som odlozila na horsie casy) vytiahla z mraznicky
naša večera hot dog s horčicou ( domáci samozrejme) 😀
Dneska obedik stuchane zemiaky s jarnou cibulkou a hovazie maso na stave a uhorkovy salat s bielym jogurtom
Sviečková ♥
potrebujeme:
300g čerstvo pomletého maku
4 vajcia
100g masla /ja som pridala aj trosku makoveho oleja/
120g med
100g biely jogurt
500g mascaropene alebo tvarohu+med na osladenie
Višne
50g višňového džemu
1 lyžička kypriaceho prášku
Postup: vyslahat sneh z bielkov. V druhej miske vymiesas mak,zltka,med,kypriaci prasok,jogurt a roztopene maslo.
Tortovu formu /ten mensi rozmer/ si potries maslom a poprasis makom. Vylejes cesto a pecies na 170'C cca 40 minut. Nechas poriadne vychladnut vyklopis rozrezes na polovicu.
Spodnu cast potres dzemom a nat das plnku z mascarpone a medu/nechaj si aj na potretie vrchu torty/. Na plnku naukladas visne a zakryjes druhou polovicou korpusu. Potries zvysnou plnkou a dozdobis visnami, makom alebo mozes aj zelatinou poliat. A do chladnicky.
Nám ešte zvýšil obed zo včera a to panenka s prošuto šunkou a poliata syrovou omáčkou s hranolkami a zeleninová obloha
Pikantné lečo s vajcom a klobásou recept http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1734-pik...
kôprovka, studený šalát (rajčiny, červená, zelená, žltá paprika, kukurica, mozzarela, štipka soli a vegety, bazalka, šunka)
Keďže som len sama doma, tak som si uvarila iba letnú kapustovú polievku
baby nemate niektora recept na segedin od Habovcov? dakujem

obed na cely vikend. Kurča ala kačka, červena kapusta, knedla 😉