Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Včera som varila aj na dnes: cuketová polievka, zapekané cestoviny, malinové mafiny
my sme dnes mali madarsky gulas s domacou knedlou. Vyzera to tak ze bude aj na zajtra, takze aspon budem mat pokoj a zajtra nebudem musiet stat pol dna len pri hrncoch
My máme dnes špagety a omáčku na taliansky spôsob.
@margotka112 môžeš primiešať aj paradajky, kaša bude chutná červená
Pečený králik cez noc naložený v marináde so zemiakmi s pažítkou a uhorkový šalát
fazulova polievka zo vcera a francuzske zemiaky s nakladanymi uhorkami
vývar zo sliepky, rizoto zeleninové s kuracím mäsom, ľadový šalát
na večeru sme si dali obložené chlebíky 🙂
Nasa večera domáce hamburgery s mletym mäsom šalát cibuľa kukurica dresing paradajka
gulas s chlebikom... 🙂
Pirohy s lekvárom, lekvárové pirohy http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/910-piro...
fazuľová polievka s cestovinou od včera, kuracie stehna bez kosti nakrájané na kocky s pórom udusené na masle, zaliate sladkou smotanou, zahustené malou lyžičkou solamylu s ryžou a šalátom z čínskej kapusty . Bolo to výborné
dnes fazulova polievka s udeným
zajtra plnené kelové listy s parad.omáčkou a zemiakové pyré
utorok pangasius na masle...
streda zeleninové rizoto
Zeleninova polievka s krupicovými haluškami. Kuráci paprikáš a penne 🙂
Zapekaná brokolica so syrom
Pečené kuracie rolky so syrom a cesnakom
Uharkovy šalát
polievka zo zajaca s rezancami, kuracie rezne zo stehna, zemiaky mastené s petržlenom, uhorkový šalát, bude aj na zajtra
šalátová polievka, zo včera dojedáme rizoto, ľadový šalát
Vyvar, fajné maslo z varechy,ryza, smotanovou ovocná torta
BRYNZOVÉ SLIMÁKY
Suroviny těsto :
Hera 250 g
mléko 100 ml
vejce 1 ks
hladká mouka 500 g
brynza 180 - 200 g
sůl 2 lžičky
sušené droždí 2 lžičky
Ostatní suroviny :
vejce na potírání 1 ks
strouhaný tvrdý sýr nebo semínka na posypání
Postup :
Těsto nám vymísí a vykyne domácí pekárna. Rozdělíme ho na 4 stejné díly. Každý vyválíme na tenko do kruhu. Kruhy rozkrájíme na 16 stejných trojúhelníčků. TROJÚHELNÍČKY srolujeme do konečného tvaru slimáčků, dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě tak 10 minut kynout. Potřeme vejcem a posypeme sýrem nebo semínky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.
Do paze,ake dobroty vyvarate 🙂 Super inspiracie,slina az po zem 😀
@trudka4 mnaaaam,dnes poobede spravim aj ja,vyzeraju super.
My včera kuracie strudle v každej kur prsia a ďalej.v každej napln pacienka, klobása, spenat a syr, a ovci syr s proscutom 🙂 🙂 a dnes plnena paprika v paradjkovej omacke so zemiakmi
Od vcera kuraci vyvar, kuracie prsia na smotane, noky 🙂
Dneska kuracia polievka rezne na prirodno so opekanymi zemiakmi a zeleninovy salat
grilovane kuracie prsia a ryza, vikend u svokrovcov bolo - sobota gulas a palacinky a vcera masova polievka nedelnajsia a cina s ryžou...
Ja som dnes sa prvýkrát dala robiť brokolicovú polievku. Tak uvidím, čo mi na to drahý povie, keď príde domov. Snáď nebude príliš frfľať, keďže moc zeleninu neobľubuje 😀
u nás dnes sviečková na smotane a cesnakovo zemiaková polievka 🙂
My sme mali cez vikend oslavu, takze sme toho viacej navarili tak na dnes som mala vystarane. Mali sme kuracie maso obalene v sunke a postuhane syrom s opekanymi zemiakmi a zeleninovy salat. A dokonca som uvarila aj trosku puchrikovej omacky s knedlikom

Dnes len taky rychlejsi obed a to zeleninovu polievku a ryzovy nakyp s marhulami🙂