icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucya87
18. okt 2016

@wikisara ano zdrava 😊 no skusim to spisat bo to bola dost improvizacia 😊

wikisara
18. okt 2016

@lucya87 ďakujem veeeľmi pekne, teším na naň, možno cez víkend aj vyskúšam upiecť🙂

lucya87
18. okt 2016

@wikisara tu je povodny recept
125g maslo
125ml olej
250ml vody
3 lyzice kakaa
300g hl.muka
400g cukor
Štipka soli
1 lyžička sódy bicarbony
2 vajcia
150ml biely jogurt

V hrnci roztop maslo olej vodu a kakao nechaj trochu vychladnúť
Vo veľkej miske zmiešaj muku cukor soľ sódu a potom pridaj tu cokoladovu zmes dobre zamiešal nakoniec pridaj vajcia a jogurt

Ja som nahradila olej kokosovym ,muku spaldovou,sodu bikarbonu praskom do peciva s vinim kamenom,kakao som nedavala namiesto neho za dve hrste posekanych mandli a cukor trstinovy. Mandle som mala v mede s chili na ozdobenie tak som zopar supla aj do cesta. Dalo to taka zaujimavu chut.

Cukru islo asi 200g a muky tiez asi 200g ak das viac nic sa nestane len bude cesto tuhsie.

lucya87
18. okt 2016

@wikisara tak dufam ze sa podari. Ja idem robit este tento vikend makovu s visnami bez muky tak som zvedava ci bude mat rovnaky uspech 😊

iinuska
18. okt 2016

Zemiakova polievka nakyslo, zemiakovo-cukinove placky

jener
18. okt 2016

@misena741 tak 6e napiste mi spravu

googlinqa
18. okt 2016

Spenatova polievka s krupicovymi haluskami a mortadela spagety syr

landsmanka
18. okt 2016

Maďarský guláš so žemlovými knedlami. Dlho som sa chystala na tie knedlíky a dnes som sa dala na to a vyšlo tooooo

lenuss84
18. okt 2016

Zajtra bude bryndzova polievka (nasla som recept,reku vyskusam bo uz neviem aku polievku varit😊) a tarhonove rizoto so dojovym masom a zeleninou(mrkva,hrasok a kukurica

katka708
18. okt 2016

Jablkový koláč s mascarpone (bez múky). Nie je moc fotogenicky ale za to chutný.

jukov
19. okt 2016

@katka708 mohla by som poprosiť recept

jukov
19. okt 2016

@katka708 ďakujem

lucia2358
19. okt 2016

Patizón, zemiaky a kapustová mrkvový šalát.

veroniqc31
Odpoveď bola odstránená
martinakikova
19. okt 2016

Dnes karfiolovu polievku a spagety z bolonskou omackou

libawet
19. okt 2016

@katka708 aj ja ďakujem,už si tlačím recept a vyskúšam, mňam a zdravé.

elienocka
19. okt 2016

Piekli sme s mojou dcerkou koka susienky.chutia lepsie ako kupovane

katka708
19. okt 2016

@libawet rado sa stalo. nabudúce od nej vyskúšam mrkvový koláč s mascarpone..... má veľa dobrých a zdravých receptov

1977
19. okt 2016

@elienocka Poslete recept?Vyzeraju super. 🙂 😉 😉

javorinska
19. okt 2016

este zo vcera nastastie vystali parene buchty plnene lekvarom tak dnes ich dojeme a na zajtra budem musiet nieco vymysliet..ale uz mam dlhsiu dobu chut na bolongske spagety, tak asi si tie zajtra ukuchtim 😉

libawet
19. okt 2016

@katka708 na revanš ľahká šľahačková bábovka :
jedna smotana na šľahanie 33% 250 ml ( môžu byť aj dve pre väčšiu bábovku, no potom všetko krát 2 ), nalejem do šľah. misy, k tomu 3 celé vajíčka, vanilk. cukor, vyšľahám. Odvážim 250 g špald. alebo polohrubej múky ( robím aj tak, že zmiešam polovicu špald. hladkej s ražnou ) + celý prášok do pečiva ( používam ten vínny, zdá sa mi jemnejší ), 200 g kryšt. cukru ( no môže byť aj menej podľa chuti a môže sa dať aj práškový alebo trstinový ), vyšľahám všetko spolu. Môže sa pridať kakao alebo nechať len tak, alebo škorica, nastrúhaná čokoláda alebo ovocie, čo kto preferuje. Vylejem do vymastenej a vysypanej formy ( používam tú na bisk. chlebíček, v prípade použitých 2 šľahačiek použiť norm. formu na bábovku ), pečiem pri 170 st. , zisťujem prepečenie špajdlou. Nechám po upečení vychladnúť, vyklopím, posypem povrch prášk. cukrom.

ejuska2586
19. okt 2016

Ja chcem dnes tresku s hraskovym pyre. Ale este nie som 100% rozhodnuta

matvejka125
19. okt 2016

Dnes na zeleno, špenátová polievka, špenátové halušky so syrovou omáčkou

katka708
19. okt 2016

@libawet paráda, mňam. budúci týždeň urobím.

jukov
19. okt 2016

koka sušienky - mňam, už som aj zabudla ako chutia, 100 rokov som ich nerobila, mamičke elienocke ďakujem za inšpiráciu, vyhrabala som starý recept a večer hurrrrááááá nato
podelím sa o recept
100g kokos, 100g práškový cukor, 230g múka hladká, 230g maslo (obyčajné 82%-né), 3PL kakao, štipka škorice, na špičku noža prášok do pečiva
Všetko zmiešame, 40min.necháme odležať v chladničke, potom rozdelíme na 4 časti, vyšúlame, porežeme, tvarujeme guľky priemerom asi 2-3 cm. Poukladáme na plech vystlaý papierom na pečenie, pomúčenou vidličkou zatlačíme na guľku, aby sme vytvorili sušienku. Pečieme pri 180°C asi 10-15 min. (záleží od rúry).

googlinqa
19. okt 2016

Rano narychlo fazule na paradajovej omacke s klobaskou a teraz bb puding 😉

elienocka
19. okt 2016

Sosovica sladka a karfiol a zamiaky sa chladia na okne.od zajtra zas na 12-ky tak nech je navarene