Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
My dnes mame bolonske spagety a synovi som este dorobila karfiolovu polievku
ahojte ja som robila cez víkend šošovicovú polievočku na spôsob držkovej, , pečený bôčik so zemiakovou kašou , hokaidovo mrkvovú krémovú polievku, zapekaný karfiol s kyslou smotanou,, a aj plnenú papriku . na oslavu som robila zeleninovo zemiakový šalát - dala som brokolicu, kukuricu, cesnak, por, junior salámu , sterilizovaný zeler , zemiaky , kyslú smotanu ---- vyrábala som aj ovocno syrovo klobáskovú tortu , či skôr kyticu - malo to veľký úspech u oslávenkyne.
stihli sme aj kapustu nadláviť , tak sa už teším na čerstvú kapustičku.........
v týždni som robila
syrovo-zemiakové placky - zemiaky som strúhala na hrubo - boli výborné
varenú brokolicu so strúhaným oštiepkom
dnes netuším asi len cestoviny s tvarohom
čínska ostrokyslá a pečené hurky a klobásky. a poobede dokončím medovú marlenku
Dneska slepacia polievka kedze sme vsetci chory a zajtra palacinky sobotu knedla kapusta a pecene maso a nedela rezne zemiakovy salat a babovka kedze oslavujeme
Hov polievka mam v plane kuracie na sampionovej omacke kolienka
melencova polievka s chlebikom a druhe len halusky vajickove, tie sme uz davnejsie nemali a lubime to velmi tak som si urobila radost 🙂
aby prosim daco rychle a chutne na teamove ranajky? nejake jednoduche pecivo ci daco z listkoveho cesta, pomazanka? nemam moc cas sa tomu venovat. mam taky nivovy kolac z listkoveho cesta co ma vzdy uspech, ale ten je naj cerstvy. vdaka
zajtra kelovy privarok s bravcovym maskom
Bryndzove a syrove halušky
Tento tyzden - hov. licka so zemiak. kasou, pecene stehna s ryzou, vyvar s krupicovymi haluskami. Dnes asi nejake cestoviny, sote. Bude aj na zajtra. V nedelu netusim ;)
kuracie prsia si na rezne nakrajam trochu naklepem. Osolim okorenim ciernym korenim. Opeces na trochu oleja najlepsie olivovy. Ked otocis na druhu stranu pridas k masu opekat aj jablka nakrajane na mesiaciky na platky aj so supkou 🙂 s oboch stran a pridas na konci aj prošuto k tomu opekat s oboch stran . ked uz je vsetjo opecene ako ma prošuto naukladas na maso na to jablka a na vrch das plesnivy syr . zakres pokrievkou . das nabok z platne a nechas dojst pod parou aby sa syr roztavil 🙂
@mircalla
dnes a zajtra zeleninová polievka (karfiol, hrášok, mrkva, zemiaky), vyprážaný karfiol, zemiaková kaša
nedeľu slepačia polievka s niťovkami, francúzske zemiaky
Dnes sa hŕstková polievka - pohanka, hrach, fazuľa, druhé jedlo varená brokolica iba trochu bez pokrievky, aby ostala zelená, poliata roztopeným maslom, mastené zemiaky, na výber kyslá uhorka, cvikla alebo tatarská omáčka , čo si dá asi manžel
Rajcinova polievka, palacinky... na veceru pecene zemiaky s hlivou a brokolicova kremova polievka, aby mal tato radost 🙂

🙂