Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby? Keby ste mali na starosti jedalen pre tinedzerov a musite varit zdravo, syto a zialbohu najma velmi lacno akych par jedal vam napadne ako prve moznosti???
@juliet86 privarky zo zeleniny (kel,kapusta,tekvica,spenat,zel.fazulka) a strukovin (sosovica,hrach,fazula,cicer).
@juliet86 mna by napadli nejake cestoviny a taktiez tie privarky a zeleninove jedla
Ahojte, ja dnes varit thajske ryzove rezance s kuracie masom jak chcete tak vam to nakreslim
Dnes zapravane kuracie stehna so zeleninkou a tarhona.
Frankfurtská polievka, kolienka s vajíčkom,uhorka
palacinky s nutelou 😉
Slepaci vyvar a falosne spanielske vtaciky s tarhonou. A piekla som tie spaldove brumiky,co sa tu nedavno pridala lucya87.
Veselé čokoládové muffiny http://www.veu.sk/index.php/chutne-recepty/1415...
zeleninová polievka, žemlovka
a na večeru sme objednali pizzu 🙂
zeleninová polievka s haluškami, francúzske zemiaky, kučeravý šalát
Cestoviny,syrova omacka so zeleninou a kuracim maskom
Zemiakove placky s kuracim maskom a s mexickou zmesou 🙂
Tak takhle vychytané spojení chutí s těstovinami jsem ještě nezažila. Orgasmus pro chuťové pohárky 🙂
ZAPÉKANÉ TĚSTOVINY SE ZELENINOU A ŽAMPIONY
Suroviny :
cibule 3 ks
libovější slanina 250 g
čerstvé žampiony 300 g
čerstvá červená paprika 2 ks
menší cuketa 1 ks
smetana na vaření 12%-ní 250 ml
vejce 5 ks
sůl
pepř
sádlo
Postup :
Cibule nakrájíme na drobno a na sádle necháme zesklovatět. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a chvilku spolu osmažíme.
Přidáme žampiony na plátky a papriky s cuketou na kostičky. Osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka (necháme vydusit všechnu tekutinu).
Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě.
Do vymazaného pekáče dáme půlku těstovin, jemně opepříme. Na těstoviny rozprostřeme zeleninovo- slaninovou směs. Na to zbytek těstovin, znovu jemně opepříme.
Smetanu rozšleháme s vejci, osolíme a vylejeme rovnoměrně na těstoviny.
Zapékáme na 180 stupňů asi 30 minut.
naša večera vafle s jahodami 🙂
@dagaz hodíš aj postup?
@tortelinka postup tu davala adawada ak myslis rizoto.. http://www.sikovnamamina.sk/cviklove-rizoto-rec... tu je. Ja som len pridala kuracie mesko na kocky osmahnute na masle a primiesala k hotovemu rizotu. A zeleninu som nasypala do ryze kym sa dusila....a mozem povedat ze je to mnaaaaaam
dnes spenat s volskym okom a varene zemiaky
Kacaci vyvar s kopou zeleniny 😊
Zeleninova polievka s haluskami z kukuricnej krupice. Tofu zmes na cestovinu a spaldove cestoviny.
polievka zeleninová od včera, palacinky s domácim tvarohom a domácim lekvárom
dnes perky jahodove a aj slivkove a posypane makom a cukrom 🙂

my dnes chceme ist na obed konecne po dlhej dobe 🙂 je nadherne a velmi by ma mrzelo keby sme nesli sa niekam najest a pozerat ako je krasne. Uz som vybrala aj restiku, takze ja dnes budem mat na obed cernohor 🙂