icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lulatko11
17. dec 2016

@slnecnica333 aj my mavame v nedelu vzdy vyvar 🙂

sono2
17. dec 2016

Tak, dnes už variť nebudem😁 ale
Zajtra- kyslá polievka Z bielej fazule, sekana S vajíčkom pyré.

lulatko11
17. dec 2016

takze my tento tyzden: vyprazany karfiol,ryza a zeleninovy salat,bryndzove halusky,rajcinova polievka so syrom a tarhonou,cesnacka s krutonmi,fazulova s udenymi rebrami,dostali sme zo zabijacky jaternicky aj tie som piekla a teraz v nedelu bude vyvar a pecena krkovicka,kapusta,knedla a uz planujem buduci tyzden budu urcite skladane zemiaky

adulikka
17. dec 2016

@slnecnica333 aj u nás je v nedeľu vývar,...rezancova polievka ho volame

A od včera fazuľova polievka so širokými rezancami a vyprážaný syr ,hranolky

mijo53
17. dec 2016

@slnecnica333 aj ja varím v nedeľu na 99 % vývar a rezance, mimoriadne iná ak ostane zo soboty

tykat
17. dec 2016

@slnecnica333 ...my mame radi vselijake polievky, cez tyzden nevarime a mat stale v nedelu vyvar sa nam zunovalo, tiez pochadzam z kraja kde v nedelu bol vzdy vyvar. My varime jedlo podla chuti. Lubime velmi zeleninove polievky tak to striedame. Ale trebars minulu nedelu bola slepacia klasika.

mijo53
18. dec 2016

@tykat tak to je iné, ak cez týždeň nevarite, ja varím aj cez týždeň, polievku na 1-2 dní a tiež striedam, v nedeľu väčšinou vývar mäsový

mijo53
18. dec 2016

Dnes vývar s rezancami, plnená paprika a domáca knedľa

m_ij_ka
18. dec 2016

vajíčková polievka, tuniakové cestoviny

casperka1980
19. dec 2016

Brokolicova s haluskami...

jukov
19. dec 2016

včera, dnes - vývar s rezancami, restovaná bravčová pečeň na cibuľke (tá sviňa musela byť poradne stará a prechlastaná-"mäsko" je na moje zuby tvrdé), zeniaková kaša, kyslé uhorky

karkana
19. dec 2016

Ako sa robia zemiaky so špenátom-ale také ako v Chorvátsku robia? dakujem

ednett
19. dec 2016

Plnené kuracie s prošutkom, špenátom a ricottu= výborné 😀 zemiaky s parmezánom zapečené v rúre a šalátik s kyslou smotanou , vyskusajte mňamka 😉

hennyinnsbruck
19. dec 2016

@ednett hmmm si ma inšpirovala...Mám doma špenát a už som dumala nad tým čo urobiť,😎
Ja dnes rýchlovku robila.... Kari rizoto s Asia zeleninou.

zanta3
19. dec 2016

Po dlhom case ale o to viacej chuti segedinsky gulas, mnam, mnam a zo vcera zeleninova polievka 🙂

m_ij_ka
19. dec 2016

u nás dnes žemľovka tvarohová s jablkami

googlinqa
19. dec 2016

Dnes bryndzaky

slimstar
19. dec 2016
jukov
19. dec 2016

aj vaječný likér som spravila, mňam

mijo53
20. dec 2016

Polievka hríbová s cestovinou, francúzske zemiaky, kyslá uhorka

katka708
20. dec 2016

Zeleninová polievka so strúhankou a nejaké opečené karé s ryžou. Asi na rezance nakrájame. Dochádza mi fantázia 😏

trudka4
20. dec 2016

Marlenka kuličky
Suroviny :
vlašské ořechy - asi 8 hrstí naloupaných
máslo /změklé/ - 200 g
Salko /2 hodiny vařené na karamel/ - 1 plechovka
med - 2 polévkové lžíce
medové pláty /kupované nebo lepší domácí/ - 2 balení

Postup :
Vlašské ořechy i medové pláty rozmixujeme v mixéru na jemno. /ořechy si necháme bokem i na obalování kuliček/
K rozmixovaným ořechům a plátům přidáme med a změklé máslo vyšlehané s vychladnutým Salkem.
Vypracujeme hmotu a dáme na hodinku ztuhnout do lednice.
Potom tvarujeme asi 20 g kuličky, které obalujeme v mletých oříšcích a vkládáme do papírových košíčků.
Skladujeme v chladu.
Z této dávky vyjde asi 70 ks kuliček.

jukov
21. dec 2016

🙂 aj ja ich robievam a zmyznú prirýchlo 🙂

womankc
21. dec 2016

@trudka4 bože to prečo toto robíš som nechcela už nič piecť hehehehehehehheh a teraz musím xixixixii mňam

jukov
21. dec 2016

dnes čevabčiči s cibuľou a horčicou, varené zemiaky

vlasta1818
21. dec 2016

Dnes pučené zemiaky s fašírkami a uhorkami zaváranými 🙂 takže dnes u nás taká klasika. Baby nemáte náhodou tip kde kúpiť lososa, za pomerne dobrú cenu?

suve99
21. dec 2016

@vlasta1818 majú v Metre za cca 4,8€/kg

m_ij_ka
22. dec 2016

naše raňajky smotanový jogurt marhuľový s rohlíkom

mijo53
22. dec 2016

vývar z kuracieho stehienka s drobnou cestovinkou, mäsko som použila do rizota, k tomu kyslá uhorka