Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Tak, dnes už variť nebudem😁 ale
Zajtra- kyslá polievka Z bielej fazule, sekana S vajíčkom pyré.
takze my tento tyzden: vyprazany karfiol,ryza a zeleninovy salat,bryndzove halusky,rajcinova polievka so syrom a tarhonou,cesnacka s krutonmi,fazulova s udenymi rebrami,dostali sme zo zabijacky jaternicky aj tie som piekla a teraz v nedelu bude vyvar a pecena krkovicka,kapusta,knedla a uz planujem buduci tyzden budu urcite skladane zemiaky
@slnecnica333 aj u nás je v nedeľu vývar,...rezancova polievka ho volame
A od včera fazuľova polievka so širokými rezancami a vyprážaný syr ,hranolky
@slnecnica333 aj ja varím v nedeľu na 99 % vývar a rezance, mimoriadne iná ak ostane zo soboty
@slnecnica333 ...my mame radi vselijake polievky, cez tyzden nevarime a mat stale v nedelu vyvar sa nam zunovalo, tiez pochadzam z kraja kde v nedelu bol vzdy vyvar. My varime jedlo podla chuti. Lubime velmi zeleninove polievky tak to striedame. Ale trebars minulu nedelu bola slepacia klasika.
Dnes vývar s rezancami, plnená paprika a domáca knedľa
vajíčková polievka, tuniakové cestoviny
Brokolicova s haluskami...
včera, dnes - vývar s rezancami, restovaná bravčová pečeň na cibuľke (tá sviňa musela byť poradne stará a prechlastaná-"mäsko" je na moje zuby tvrdé), zeniaková kaša, kyslé uhorky
Ako sa robia zemiaky so špenátom-ale také ako v Chorvátsku robia? dakujem
@ednett hmmm si ma inšpirovala...Mám doma špenát a už som dumala nad tým čo urobiť,😎
Ja dnes rýchlovku robila.... Kari rizoto s Asia zeleninou.
Po dlhom case ale o to viacej chuti segedinsky gulas, mnam, mnam a zo vcera zeleninova polievka 🙂
u nás dnes žemľovka tvarohová s jablkami
Dnes bryndzaky
Hrnčeková bublanina s ovocím http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/898-hrnc...
aj vaječný likér som spravila, mňam
dnes tento super recept
Polievka hríbová s cestovinou, francúzske zemiaky, kyslá uhorka
Zeleninová polievka so strúhankou a nejaké opečené karé s ryžou. Asi na rezance nakrájame. Dochádza mi fantázia 😏
Marlenka kuličky
Suroviny :
vlašské ořechy - asi 8 hrstí naloupaných
máslo /změklé/ - 200 g
Salko /2 hodiny vařené na karamel/ - 1 plechovka
med - 2 polévkové lžíce
medové pláty /kupované nebo lepší domácí/ - 2 balení
Postup :
Vlašské ořechy i medové pláty rozmixujeme v mixéru na jemno. /ořechy si necháme bokem i na obalování kuliček/
K rozmixovaným ořechům a plátům přidáme med a změklé máslo vyšlehané s vychladnutým Salkem.
Vypracujeme hmotu a dáme na hodinku ztuhnout do lednice.
Potom tvarujeme asi 20 g kuličky, které obalujeme v mletých oříšcích a vkládáme do papírových košíčků.
Skladujeme v chladu.
Z této dávky vyjde asi 70 ks kuliček.
🙂 aj ja ich robievam a zmyznú prirýchlo 🙂
dnes čevabčiči s cibuľou a horčicou, varené zemiaky
Dnes pučené zemiaky s fašírkami a uhorkami zaváranými 🙂 takže dnes u nás taká klasika. Baby nemáte náhodou tip kde kúpiť lososa, za pomerne dobrú cenu?
@vlasta1818 majú v Metre za cca 4,8€/kg
naše raňajky smotanový jogurt marhuľový s rohlíkom
vývar z kuracieho stehienka s drobnou cestovinkou, mäsko som použila do rizota, k tomu kyslá uhorka

@slnecnica333 aj my mavame v nedelu vzdy vyvar 🙂