icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

m_ij_ka
17. jan 2017

naša večera obložené chlebíky a po večery horúca čokoláda so šľahačkou

barborkab
17. jan 2017

Pečená paprika plnená balkánskym syrom + pečene zemiaky + cesnakovy dresing

atrejkacucu
17. jan 2017

my sme dnes mali spenatovu polievku a zemiakove placky 🙂

selena2
17. jan 2017

Krémová brokolicová polievka a mäsko v paradajkovej omáčke s cestovinou.

mijo53
18. jan 2017

@katussska24 zapekané palacinky

wikisara
18. jan 2017

@mijo53 to sú aké prosím ťa zapekané palacinky? Mohla by si mi sem hodiť aj recept? Ďakujem. Lebo ma to zaujalo. Som zvyknutá robiť len klasické palacinky🙂

katussska24
18. jan 2017

@mijo53 daj recept 😘

jancazvalova
18. jan 2017

Dnes som robila fasirky a zemiakovu kasu🙂 Po dlhsom case takze som si celkom aj pochutnala a k tomu kysle uhorky🙂

gala79
18. jan 2017

"Auflauf " ( nakyp): mlate maso & bulgur &cukina& paradajky& grecky syr

zuzlaka
18. jan 2017

zeleninová polievka taká rýchla, že čo chladnička a špajzička dala to bolo 🙂 a druhé som dostala chute na bryndziaky tak máme halušky.

m_ij_ka
18. jan 2017

naša večera tuniakové cestoviny

mijo53
18. jan 2017

@ingrediencie
15 ks
palaciniek
TVAROHOVÁ NÁPLŇ
500 g
jemný tvaroh
1 ks
vajce
2 ks
vanilínový cukor
podľa chuti
práškový cukor
1 hrsť
hrozienka
ZÁLIEVKA
200 ml
mlieko
1 ks
vajce
1 ks
vanilínový cukor
podľa chuti
práškový cukor
POSTUP
Palacinky pozná každý z nás. Je veľa receptov na ich prípravu a u nás doma sa osvedčil práve tento. Ak ich urobíte s láskou a fantáziou, určite potešíte svojich milovaných 🙂
1.
Upečieme si tenšie palacinky podľa vlastného receptu. Na tento recept som potrebovala 15 ks, ale závisí od toho aké hrubé sú palacinky a od veľkosti zapekacej nádoby.
2.
Pripravíme si tvarohovú náplň: zmiešame v miske tvaroh, vajíčko, vanilky, hrozienka a podľa chuti ešte dosladíme cukrom.
3.
Vyrobíme si zálievku: vajíčko si rozšľaháme, prilejeme 2 dcl mlieka, pridáme vanilínový cukor a znovu cukor podľa chuti.
4.
Malý plech, alebo pekáčik si vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou. Palacinky plníme tvarohovou náplňou a ukladáme jednu vedľa druhej. Ukladala som hustejšie vedľa seba, v jednej vrstve. Keď máme pekáč/plech zaplnený, zalejeme pripravenou zálievkou. Pečieme pri 200°C asi 40 min. Po upečení necháme vychladnúť, potom palacinky držia lepšie tvar a dobre sa krájajú. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

@wikisara

mijo53
18. jan 2017

@katussska24 viď zaslané pre wikisara

matvejka125
18. jan 2017

Śošovicová kyslá polievka, bryndzové halušky

karkana
19. jan 2017

dnes šošovicovo-zeleninová polievka,ryžový nákyp

matvejka125
19. jan 2017

Śošovicová polievja, zemiakové placky

bmata082
19. jan 2017

Krémova hokaido polievka a cestoviny s kuracím mäsom v syrovej omáčke so cherry paradajkami

aduska54
19. jan 2017

Šošovicový prívarok s klobásou a chlebom

m_ij_ka
19. jan 2017

vajíčková polievka, žemlovka tvarohová s jablkami

mamive
19. jan 2017

zemiakove placky plnene pikantnou zmesou kuracich pecienok s kuracimi prsiami 😉

jance333
19. jan 2017

ja dnes hustú krémovú pórovo-zemiakovo-zelerovú polievku a zatiaľ nemám chuť na nič iné, tak asi ostanem pri nej :D

alchemilkazltozelena
19. jan 2017

@m_ij_ka tuniakove cestoviny ako robis prosim ta dik

luciasing
19. jan 2017

Zemiaky na kyslo (podarila sa mi dobra koprovka 😂) s mletym reznom a paradajkova od svokricky 😊

selena2
19. jan 2017

Zeleninová polievka s písmenkami a rizoto.

h0sher
19. jan 2017

Párky

adulikka
19. jan 2017

Dnes polievku rezancovu,vyvarila v nej kuracie stehná ,ktoré zajtra obalim v trojobale plus zemiakova kaša a k tomu mrkvovy šalát. Plus dnes ešte spravila halušky z kyslou kapustou. Len od oka polohrrubu múku vymiesim z vodou a trochou soli. A vyvarim vriacej vode osolenej halušky. Pokrájam,opražím slaninku a ňu dám kyslu kapustu.chvíľu miešam a nakoniec dokopy z haluškami zmiešam.
A moravské koláče. Vyšlo mi 26 ks takých veľkých a sa skoro všetky pojedli.

m14m
19. jan 2017

Kuracie steaky s tymiánom a mrkvovym pyre- skúšala som recept od Vila Haba :D mnamka

rakywanda
20. jan 2017

včera moravský vrabec s ryžou, dnes ideme poobede do mesta tak tam niečo poriešime, zatra pečiem (opäť) domáci chlebík, teším sa len na taký osolený, resp. s domácou pečeňovou paštétou, malej urobím asi lososa so zemiakmi, nedeľa je zatiaľ vo hviezdach

jukov
20. jan 2017

dnes kuracie prsia broskyňou a syrom, ryža

m_ij_ka
20. jan 2017

@alchemilkazltozelena
ahoj, opražím cibuľku na panvici zmiešam s tuniakom , osolím, okorením ( podľa chuti), medzitým si uvarím cestoviny a potom spolu premiešam