Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Zemiaky,šampiňónová omáčka a fašírka...
dnes hovadzi vyvar a svieckova na smotane s parenou knedlou
Mexicky gulas ryza 😀
granadir
Ja som dnes varila červenú kapustnicu s hríbami a ako druhé jedlo som klasiku vyprážaný eidam a údený oštiepok so šunkou a k tomu ryžu a opekané zemiaky a nivovú omáčku. A aby sa nepovedalo, že to je moc kalorické, tak zeleninový šalátik a potom som mala čas, tak som spravila aj dezertík, nepečenú tortu. Partner bude prekvapený, keď príde domov🙂
Zeleninova polievka s mrvenicou a palacinky s dzemom a tvarohom.
Šampiónová nakyslo ( na olej cibuľu potom šampióny, opražíš zaleješ vodou - varíš, potom pridáš kyslú smotanu trošku zriedenú mliekom a s trošoku múky a nakoniec to pridáš do polievky, dochutíš octom a soľou)
a druhé segedín 🙂 mala som aj dezert vo forme čerstvého ananásu 🙂
pekný dník prajem všetkým 🙂
zajtra : šošovicový prívarok 🙂 buď s vajíčkom alebo špekačkou a zemiakmi 🙂
Vajíčková polievka,rizoto,smotanova torta)
zemiaková polievka mliečna na kyslo s hríbikami a vajíčkom na tvrdo uvareným, karfiol na spôsob " mozočku " s varenými zemiakmi, tvarohová bábovka s krupičkou.
Rizoto kuracie so zeleninou a syrom
rajčinová polievka so syrom, ryža s restovanou pečienkou, uhorka
@katkabg Môžem poprosiť recept?)
@suesue1983 samozrejme 🙂 u nas v Bulharsku je kysle mlieko,mozes pouzit aj 500ml kyslej smotany,dve vajcia,stipka soly,kavova lyzica sody,vanilkova aromma alebo vanilnkovy cukor,zmiesas vsetko v miske a pridavas hladku muky aby sa ti vytvorilo huste cesto ale take aby so s lyzicou mohla naberat a davat do horuceho oleja.Nesmie byt riedke cesto ale dobre huste az take natahovacie.Dokonaca niejto u nas v bulharsku pridava az tolko muky aby ho mohol vallkat a potom z neho vykrajovat.Ale mne sa nechce a preto radcej tento jednoduchi variant.Sisky su pekne makkucke 🙂 len to treba smazit vo vysokom hrnci aby plavali v oleji.

@katkabg Ďakujeem 😊
u nás dnes granadír, ale taký fajnový, žiadny bezfarebný suchý bez chuti 😀
http://www.mimibazar.sk/recept/11303/
naša večera tuniakové chlebíky s cibuľkou
Kelový prívarok s klobáskou a🙂 chlebíkom 😉🍴
Baby ja tu slimtam nad vasimi prispevkami....mnam 🙂
grahamovy rozok s domacou mastou a cibulou... calamada a kysle uhorky.... sme tehotni obaja :D
to bolo na veceru 🙂
@maria_u jasne
Korpus:
180g maslovych keksikov /ja som pouzila zbytky vianocnych kolacikov/
85g masla
Plnka:
500g tvarohu
2 vajicka
250ml kyslej smotany
3PL hladkej spaldovej muky
1 bielu cokoladu
Poleva:
1 karamelizovane salko
1 CL soli
Postup:
Keksiky rozdrvime a pomiesame s maslom. Utlacime na dno tortovej formy a dame piect na 180'C 10minut.
Vyberieme a nechame vychladnut.
Zatial si zmiesame tvaroh,smotanu,vajicka,muku a roztopenu cokoladu. Vylejeme na vychladnuty korpus a pecieme na 150'C cca 50 minut.
Dame si varit plechovku salka na cca 30minut do vody.
Kolac nechame vychladnut. Karamel si zmiesame so solou a natrieme na vychladeny kolac.
Dame stuhnut do chladnicky.
Dobru chut 😊
@ikonica ja tiež už druhy tyždeň šlapem na bravčovej masti ale v nedelu som zmenila na oškvarkovu pomazanku😂
dnes fazulova na sladko, palacinky,zemiakovy slany kolac.k veceri rybacia natierka..zajtra bravcove na prirodno,ryza a dusena zelenina.

Gyros v arabskom chlebe