Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@suesue1983 ja som na zaciatku ficala aj na slanine ale uz ju nemusim, teraz mi ide vsetko pikantne, kysle, slane... sladke velmi nemusim, ale ani neodmietam.....
Ahojte,máte niekto overený dobrý recept na rajčinovú polievku? nie nejaký zložitý.Ďakujem
@simonnka2014 (na asi 2l polievky) na oleji sklovistím 1 nakrájanú cibuľu, zasypem múkou asi 1 lyžica, zalejem vodou asi 1l , hodím tam čierne korenie celé asi 8 guličiek, biele korenie celé asi 6 guličiek, 4 bobkové listy, osolím - jemne, nechám variť asi 10min., nasypem slovenskú ryžu (nechám v nej uvariť - ešte trošku zahustí polievku), keď je aj ryža uvarená prilejem tam pasírované paradajky Podravka 2x500ml a nechám prevariť (keby sa zdala príliš hustá, môže sa priliať voda), dochutím cukrom aj soľou, na tanieri ešte posypem strúhaným syrom, takto isto robím aj plnenú papriku, len pravdaže hustejšiu a namiesto slovenskej ryže tam dávam naplnenú papriku polouvarenou ryžou zmiešanú surovým mäsom a varím asi 20-30min
@simonnka2014 ahoj, ja robím takto: nakrájam na drobno jednu cibuľu, opražím na oliv. oleji, pridám dve balenia krájaných paradajok - kupujem tesco organic, tie sa mi najlepšie osvedčili, zalejem vodou, pridám bobkový list, nové korenie, čierne korenie, soľ. Keď začne vrieť, prisypem ovsenné vločky - tie to zahustia, varím cca 20min a nakoniec to celé precedím, ostane len zahustená paradajková "šťava" a medzitým, ako varím polievku, vo vedľajšom hrnci si uvarím buď písmenká, alebo cestovinovú ryžu. Potom to zamiešam do tej precedenej polievky, dochutím cukrom, prípadne ešte soľou, môžeš dať troška škorice, a na tanieri posypem syrom a je to 😉 Je to easy, len to komplikovane vyzerá 😉
Od včera zeleninová polievka a granadír s cviklou.
@simonnka2014 my nemáme radi takú tú klasickú slovenskú prisladkavú zahustenú múkou a robím tak: na troche oleja spením asi štvrť malej cibule (keď sa mi nechce krájať, hodím ju tam vcelku zaistenú špáratkami, na konci ju vyhodím), prelisovaný cesnak, pridám hustý pretlak, chvíľu popražím, aby sa zmiernila kyslosť, dám asi pol lyžičky cukru, zalejem pasírovanými paradajkami (máme radi hustú a silnú polievku, takže dávam 2 krabičky) pridám bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, oregano, trochu osolím a keď je moc husté, rozriedim trochou vody. Povarím 20-30min., ku koncu ešte pridávam prelisovaný cesnak, nech si zachová chuť a má grády. Servírujem s kopčekom bieleho jogurtu alebo kyslej smotany a kockami tvrdého syra, príp. strúhaným parmezánom (a ja si dávam aj osobitne uvarenú slovenskú ryžu alebo tarhoňu)
Zeleninová polievka s mrveničkou, špagety so syrom
@simonnka2014 tak ja robim uplne jednoducho ...robim na sladko...Urobim zaprazku hladka muka a olej ,,,zalejem studenou vodou,, a potom k tomu paradajkovy pretlak alebo paradajkový džus...Ochutim cukrom,,stipkou soli,,cibulu a varime...Pre dovarenim pridam do polievky bazalku....
My mame najradšej zo syrom bez zavarky...dobru chut
ahoj dnes varim cestoviny tu mam oblubene recepty hadam si nieco vyberies http://www.damskyweb.sk/
Dnes buchty na pare, zajtra cestoviny s bolonskou omáčkou. V piatok zapekané palacinky.
zajtra budú tuniakové fašírky so zemiakovým pyré, čalamáda
Recept na kokosové Bounty rezy http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1112-rec...
na večeru krupicová kaša s grankom
dnes domáci parížsky šalát, zajtra mäsový vývar plný zeleniny a zemiakovo cuketové placky
naše raňajky smotanový jogurt jahodový s rohlíkom
na raňajky tmavá bageta s odľahčenou jogurtovo-bryndzovou nátierkou a čierny čaj s citrónom (no klasika, ako od mamičky) a na obed hustá fazuľová polievka s chlebíkom 🙂
ragu z mleteho masa zapecene so zemiakovou kasou
recept z knihy z Lidl-u 52 vs. 52
Paulus str. 60
Grilovane kura a zemiakova kasa s broskynovym kompotom.kuraci vyvar😉
Zeleninova polievka, špenátové halušky so syrovou omáčkou
Kuracia roláda s pečienkovou plnkou http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1875-kur...
tak ja som dnes robila kura na smotane a zeleninovu polievocku😉
Ešte sa vás chcem opýtať,overený recept na celozrnnú pizzu?
praženica s cibuľkou, kečup, rohlíky
Brokolicova omeleta zemiaková kaša

Pečené jaternice so zemiakmi http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/580-pece...