Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
bryndzove halusky
Krémová cesnaková polievka s opečeným chlebom, špagety so sušenými paradajkami, salámom, cesnakom a parmezánom a uvažuje že poobede vyskúšam urobiť 1x v živote šišky z polovičnej dávky.....
zapekany karfiol a smotanove pagaciky(300 g hl.m, 250 roztopeneho masla,1kelimok kys smotany(180ml) a kav.lyz soli..zamiesat.na noc odlozit do chladnicky..na vrch vajicko a podla chuti sezam a pod..piekla som pri cca 200 st dozlata
Dnes som sa rozhodla spraviť mäsové guľky so smotanou a posypala som to strúhaným syrom na koniec. Skúšala som ten recept prvý raz ale vydaril sa, aj muž ma pochválil, že to bolo výborné a môžem to robiť častejšie
vcera vecer som urobila kolozvarsku kapustu tak mame aj dnes na obed a zrejme este aj na veceru 🙂 takze dnes bez starosti. Chcela by som este vecer krtkovu tortu urobit 🙂
Ja cuketovo zemiakove placky.
@simonnka2014 , ja robim takuto:
Vylejem jednu flasu ( alebo aj ten 100% paradajkovy dzus pouzivam) 100% paradajkovu stavu, dolej cca 300 ml mlieka, stipku soli, 2-3 lyzicky cukru podla chuti a necham prevriet, s postruhanym syrom sa toho nevieme dojest😊
@fadama su tam mandarinky a ceresne?
@iceprincess nie. mandarinky a jahody.
@krajco páči - 1kg mäkkej salámy (liptovská diétna, parízel, alebo niečo také) na štvorce alebo obdlžníky nakrajaná, v šupke uvarené 4 stredné zemiaky (olúpať, nakrájať na kocečky-nedáva sa, my dávame), 6 uvarených a nakrájaných vajec (nedáva sa, my dávame), 1 konzerva hrášku, 1 konzerva kukurice (nedáva sa, my dávame), 1veľká majolka Hellmanns (asi 420g), 1kyslá smotana (250ml), soľ, čierne korenie mleté, muškátový oriešok iba na špičku noža, všetko pomiešať, najlepšie večer pripraviť a na druhý deň papať a keby ste chceli ruské vajco, tak len treba z tohto vynechať vajcia, vajcia treba len rozpoliť, uložiť na mysu, zarobiť ešte tú "šťavu", ale rozrieďte ju trošku šlahačkovou smotanou a polejte sňou vajcia, myslím že som nič nevynechala
dnes na večeru zelerové a batatové hranolky z rúry s cesnakovým dresingom
A tu je uz úplne hotová bublanina.
špenát s vajíčkom
Bublanina bez vajec recept http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/860-bubl...
kelový prívarok
Zeleninová polievka, sviečková s hrnčekovym knedlikom a psenovo ovocný koláčik😃
Hovädzí vývar s domácimi rezancami... A za obedom krtkova torta...
Dnes kur.vývar, stuchane zemiaky s cibuľkou, rezne a ako dezert zbucham aspon puding 🙂
slepacia polievka
pecene kuracie stehna obalene v slaninovej sunke a syre
tarhona
slizova polievka kuracia a kuracie prsia na cinsky sposob s ryzovymi rezancami 🙂

Paradajkova polievka,palacinky)