Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mijo53 asi si sa zmylila, ja som robila kuracie sote. Ja respektujem, ze niekto nekonzumuje z nabozenskych dovodov bravcove maso, alebo je z lasky k zvieratam vegetarian. Pteto by som bola rada, keby okolie respektovalo to, ze nie som veriaca a varim to, na co mame prave chut. A paci sa mi vyrok - hriech ide z huby, nie do huby. Ak niekto dodrzuje post, je to jeho vec. Ak nie, zase je to jeho vec.
Venujeme sa jedlu dievčatá nie mudrovaniu 😉
Dnes nejaké rizoto a zeleninová polievka s krupicovymi haluškami.
ja varím polievku z kyslej kapustovej šťavy s cestovinou a zeleninovo hríbové rizoto, kyslá uhorka
@cukroska čo je to za dobrotu?
cicerova polievka, rybie prsty, tarhona
dusene kuracie pecienky na cibulke s ryzou a kyslou uhorkou, poobede mrkvove satocky.
Sosovicova od vcera;) rybie prsty a zemiakova kasa.a cvikla;)
ahojte včera som varila na dnes zelerová jemná polievka s vločkami a zatrepanými bielkami a zemiakové placky / pripravila som len cesto /
na večeru boli zemiaky prepolené v šupe pečené v rúre k tomu šalát z čínskej kapustičky s nálevom z bieleho jogurtu a dijonskej horčice + citrón, oliv olej , soľ a čierne korenie
na zajtra vôbec neviem , čo by som uvarila ..
asi zapečené palacinky s ovocím, džemom a pudingom
polievku netuším , asi minestrone co dúm dal
@jance333 Kiežby sa aj mňa chytila takáto produktívna lenivosť. Na obed som urobila šišky a to som si ešte ráno hovorila, že budem piecť. Takú chuť som dostala na nejakú šťavnatú tortu alebo niečo také 🙂 už aby bolo leto a aby bolo ovocia 🙂 Potom budem vypekať každú chvíľu
Fazuľová polievka, vypr.karfiol v rúre, zemiaky, cvikla
hranolky , vyprázaná rybka a kur.nugetky
dnes výnimočne vyprážaný karfiol, varené zemiaky, tatarka, Espumisan 😀
Rizoto s kuracim mäsom a zeleninou.polievka ziadna.zajtra nejakú zbuchnem 🙆
u nas dnes gulasova polievka a spagetky s mletym maskom. zajtra este spagety a hovadzia polievka 🙂
Dnes sme dojedli juškovú polievku a rizoto a manžel si ešte požiadal rezance s makom, preňho je to ako dezert
My dnes dojedame bravcove masko na stave zo slaninky a ryzu a kuracia polievka a zajtra bude zapekana brokolica a cesnacka.
kuracie prsia, bez koze, pokorenit....zazvor, trosku kari, trosku cierneho korenia mleteho...zavriet na vrelom oleji na panvici z kazdej strany na chvilu.....potom dat na trosku oleja na maly plech, pod toho na polovicu hlavu cesnaku prerezat dole rezom.....a zvrchu posypat trosku morskou solou, netreba....
to dat do rury na 170 stupnov na 15 minut
vybrat na dosku, zakryt zvrchu anechat odpocinut
priloha podla lubovole, deti maju radi k tomu kasu zemiakovu alebo rizotovu kvalitnu ryzu so susenymi rajcinami a brusnicami
k tomu mam jogurt s cesnakom...detom davam len strucik rozpuceny jeden, trosku oleja olivoveho mokka lyzicku a stipka tymianu
polievku mam zo vcera karfiolovu s hraskom
ja rýchle a jednoduché 🙂 cestoviny - skrúcanky + k tomu pokrájať čínsku kapustu , salámu a kukuričku a všetko zmiešať s tatárskou omáčkou - je to výborné 😍 občas pridám aj hríby 🙂
https://dobruchut.azet.sk/recept/20346/fotorece...
Brokolicova polievka a deckam spagety s pestom
Špenátová polievka s parmezánom a krutonmy, domáce trhance s bryndzou. Zajtra halušky s domácou kyslou kapustou a na návštevu ku starkej na pagáče.
Hydinové pečeň na cibuľke slovenska ryza

Palacinky plnene kuracim masom.Miluje cela rodina 😀