Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte , ja som v sobotu dostala od svoky opäť vynikajúcu kapustnicu zo soleného mäsa + to mäsko a varené zemiačky v tom boli ako druhé som urobila podľa inšpirácie z tejto diskusie špenátové palaciny s hlivovo syrovou plnkou zapečené
do cesta som pridala aj cesnak a malú kocku bryndze už tak samé boli fantastické a plnku som urobila nasledovne na olevi zo zaváraných artičokov som podusila cibuľu a hlivu pridala som pár lyžíc kyslej smotany a trochu nivy
na palacinku som dala trošku kečupu a plnku hotovú zabalila naskladala vedľa seba na to smo dala strúhaný syr a trochu zapiekla boli vynikajúce
V nedeľu som robila šošovicovú napokyslo len s koreňovou zeleninou a vyvarenou kožou zo slaninky
druhé boli malé zemiačiky vcelku pečené v rúre - obalila som ich v bylinkovej soli s červenou paprikou a oleji - také surové som ich nechala chvíľu v tej zmesi potom som preložila na zapekaciu misu k tomu som pridala kuracie prsia ktoré som najprv jemne naklepala a premiešala v zmesi oleja, soli, kari korenia , čierneho korenia a pučeného cesnaku v tejto zmesi som to riadne premiešala opiekla na rýchlo na panvici a pridala k zemiakov
celé som to zapiekla v rúre na nižšej teplote / 150/ mäsko som vytiahla skôr a nechala naprudko zapiecť zemiačiky do chrumkava
k tomu bol šalátik z čínskej kapusty , uhoriek a čerstvého kôpru, dochucovala som soľou , čk, troškou trstin. cukru, citrónovou šťavou, a jemne vínneho octa červeného .....
ako dezert bol piškótový koláč , dvojfarebné cesto ako na bábovku a na to som dala tvarohový krém , len jemný tvaroh s polkou karamelového salka a dvoma lyžicami kokosu , celý som posypala kakaom
Včera som prvý krát skúšala mleté hovädzie, zapečené pod perinkou so zemiakového pyré s parmezánom.. ku tomu zavárané uhorky a repa.. no vychválená som bola že až :D
Dnes by som chcela robiť paradajkovú polievku, ale na druhý chod nemám absolútne inšpiráciu 🙄
Ahojte nemáte dobrý recept na domáce osviezujúce nápoje do 4 litrovej nádoby ? nieco ako citronáda alebo také podobné.
Dakujem
kuracie soté, ryža, kapustový šalát
obrátený jablčník
Dnesok v znameni zajka.
Vyvar zo zajca a zajaci perkelt s pohankovymi haluskami. Bol domaci tak toho mame na tri dni😀
Kelová polievka, pečené zemiaky s rozmarínom a cesnakom, kto chce doje s krkovičkou, kto nie bude holé s mliekom 😂
Recept na výborný zákusok Tiramisu http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/414-rece...
bolonska omacka s ml masom.celozrnne penne.fazulovica
ahojte ja som včera večer urobila bravčovú panenku v páci - olej , bylinná soľ, čierne korenie, jemne žlté čili , kari korenie a pučený cesnak k tomu som urobila len dresing - kyslá smotana, nastrúhaná kyslá uhorka , soľ, nastrúhaná cibuľa a papriková pomazánka domáca ako príloha boli pečivové brusketky a polievočku som mala zabíjačkovú kapustnicu od susedky ....
dnes ráno som na dnes urobila granadír
na zajtra budem variť fazuľovú polievočku s mrveničkou a pravdepodobne len palacinkyna sladko - džem a zavárané ovocie ...,alebo gemerské gule , podľa toho , čo s mi bude chcieť - zemiakové cesto - plním údeninou / špekáčky alebo šunka na cibuľke a k tomu zaprávaná kyslá kapusta
Spenatova polievka a kurca s ryzou
Rizoto z parkou a zeleninou...kuracia pecienka na cibulke s chlebom...😉
karfiolovo hrášková polievka písmenkami, vyprážaný karfiol, šťuchané zemiaky, uhorkový šalát
paradajkova polievka, pecene kura na mlieku a masle s ryzou, marhulovy kompot.
Dnes to bolo hovadzie maso na stave s rozmarinom a ryzou a k tomu kuraci vyvar. Taka trosku klasika ale za to velmi chutne 🙂
Keďže nám sa to už pomaly, ale isto kráti tak som si povedala na začiatku tohto týždňa, že budem variť každý jeden deň a aj polievku aj hlavné jedlo 🙂 aby som si užila ešte to varenie, kým som sama a v kľude mám čas. Dnes som robila mrkvovú krémovú polievku s opekaným chlebíkom a druhé šampiónové rizoto s parmezánom 🙂
U nás brokolicová polievka s čedarom,perky s makom ☀️☀️☀️
maso vo vajicku sosovicova polievka

hrstkova polievka, bravcovy perkelt s cestovinou. Pecene makove buchty zo vcera a este robim kokosky, lebo z toho cesta mi zvysili bielky.