Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Horúca čokoláda s pomarančom http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1622-hor...
ahojte ja včera špaldové palacinky / dala som aj trošku bielej múky / s nutelou a namočila som cícer , že ho urobím pečený dneska na maškrtenie večer budem robiť len domácu pizzu s tuniakom, sardinkami, cibuľou a treščou pečeňou - samozrejme základ paradajkový + oregano , cesnak , olej , soľ a navrch trošku syra
Dnes dojedáme zemiakovú maďarskú polievku /polievky väčšinou varím na 2 dni/, vyprážaný karfiol, mastené zemiaky , smotanový dresing s cesnakom
Včera boli penne s hubovou omáčkou a parmezánom, gofri s domácim jahodovym lekvárom a jogurtom. Dnes údené rebierka varené so zemiakmi a kyslou kapustou (všetko po domácky vyudene, vypestovane a naložené). Z vývaru ešte kapustová smotanová polievka s hubami...👍
Zeleninový boršč
Kurací marinovaný steak, opekané zemiaky, šalát paradajka-uhorka
Dezert taký zdravší - pomelo 🙂
Včera perkelt z kuracich kridel na smotane ,kolienka .
Dnes bryndzové halušky so slaninkou .
U nas včera granatir, dnes camemberd zo zemiakmi, tatarka + čučoriedkovy džem, zajtra kuracia polievka zo zeleninkou a kuracie prsia a vykostene stehná v marinade s ryžou a jablkove pité 🙂
u nas halusky s kyslou kapustou a slaninkou a piekla som ciabatty
Dnes Sedliacke fondue podľa Dančiaka, zajtra vyprážaný syr pre manžela a pečená ryba pre mňa a syna so zemiakovou kašou. Polievka - asi už nedeľný vývar urobím
Toto je fakt super téma 😎 🍕 🛒🙂
Dnes karfiolová polievka, ryžový nákyp s marhuľami, zajtra plnená vegetariánska paprika, domáca knedľa
na obed šošovicová polievka s kyslou smotanou a v rámci druhého chodu chlebíčky a torta, lebo slavíme narodkyyyy a až do večera sa budú striedať návštevy 💃 😀
zeleninova polievka s haluskami, cestoviny s hubovou omackou, poobede ceresnova bublanina
Dnes si dáme vyprážaný syr, ktorý sme nemali asi rok, hranolky a Tatarka. Zajtra hovädzina, paradajková omáčka a knedľa.
Tak nakoniec miesto ryby a vyprážaného syru robím obrátené rezne s ryžou. muž zajtra nebude doma tak nech má nedeľný obed už dnes 🙂
Buchty na pare so slivkovym lekvárom snáď sa podaria
včera fazuľkovo- zeleninová polievka s pohánkou a cisársky trhanec pre deti s domácou jablkovou výživou a pre rodičov kompótom zo sušených sliviek podľa lidl. Na dnes som chcela bryndzové halušky ale MM ma prehovoril na halušky s vajcom a slaninkou a z bryndze chce koláč s medvedím cesnakom. Zajtra zeleninová polievka s krupicovými haluškami a kačica s knedlou a kapustou. Dezert bude pôstnejší- koláč lenivej ženy.
ináč žienky aké recepty máte s medvedím cesnakom okrem pesta polievky a plnených variant mäska? ešte zvyknem k špenatátu časť ním nahradiť a už nepridať klasický cesnak. Ale viete sezóna začala a svokruška nazbierala plnú tašku 🙂
Buchty vysli na 1* zajtra francúzske zemiaky
Bravčové na rezančeky len orestované na šalotke ,posolené a s trochou farebného korenia a k tomu ratatouille
Hrnčeková bublanina s ovocím http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/898-hrnc...
Tekvicová polievka, cestoviny s brokolicou a syrom
zajtra francúzske zemiaky - jeden pekáč s klobásou a druhý kuracími párkami a cukinou, uhorkový šalát na sladkokyslo
polievka z bravcovych kosti
kuracie maso na pore, slovenska ryza

Zemiaková maďarská polievka, domáce buchty na pare plnené super domácim slivkovým lekvárom s makovou posýpkou a poliate maslom