icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
12. apr 2017

@trudka4 dokonalé ako vždy 😉

libawet
12. apr 2017

...a čo veľkonočné menu ? Čo budete variť a piecť?

jukov
12. apr 2017

na sviatky bude
domáca púpavová limonáda s mätou (dnes idem natrhať púpavu)
krémes z lístkového cesta, bábovka, kakaový a makový závin, chlebíčky
piatok - strúhaná zeleninová polievka, dukátové buchtičky s krémom
sobota - polievku dojeme z predošlého dňa, losos na masle, zemiaková kaša
nedeľa a pondelok - kohútia polievka s niťovkami, zemiakový šalát, kurací a bravčový rezeň
Na Veľkú noc v mojom vinši
nemôže byť pozdrav inší
ako: Dobrú kúpačku
aj s výslužkou do vačku!

lubomira1965
12. apr 2017

karfiolová polievka a buchty na pare čučoriedkové

odesi
12. apr 2017

Kedze bude piatok bezmasity, tak dnes este som to vyuzila a spravila som si vyborne bryndzove halusky🙂

miriam11
12. apr 2017

@mravvcek presne tak isto ako z kuracieho masa. Pokrajanu cibulku si spenim, do toho pridam pretlaceny cesnak, do toho hned nakrajane bravcove plece, ktore predtym osolim, okorenim a pridam trosku mletej cervenej papriky. Miesam chvilu, kym maso nestiahne /nezbelie/, potom prikryvam pokrievkou, stiahnem plyn a dusim, maso pusti stavu. Neskor, ak je potrebne prilejem vodu. Ked je masko makke pridavam smotanu /niekedy davam kyslu, niekedy sladku/ s trochou muky na zahustenie. Necham prevriet a hotovo. Zvlast uvarim k tomu cestoviny.

mijo53
12. apr 2017

naše veľkonočné jedlo: praženica so žihľavou na masle, na mise: udená šunka, slaninka, klobásky, syr - kravská hrudka, vaječná hrudka, varené vajíčka, varená cvikla strúhaná s chreno, zemiakový šalát, biely koláč - zo všetkého len trochu, aby sa neozval žlčník
V nedeľu nevaríme.
Pondelok: morčacia polievka s rezancami a zeleninou, kurací vyprážaný rezeň a zemiakový šalát
koláčiky: grilážky, odpaľované venčeky
káva, ktorej nie je nikdy dosť

m_ij_ka
12. apr 2017

naša večera chlebík vo vajíčku, kečup

spinoscapularnabeta
12. apr 2017

Vcera boli tekvicove placky chia semienkami bez vajec+cviklovy salat+ fazulu na cesnaku a cibulke

Dnes sojove masko na zelenine+qinoa+zeleny salat s medovo horcicovou zalievkou.

Polievka zeleninova🙂

trudka4
12. apr 2017

@rakywanda prosím tě, co je ta tatranská směs s tarhoňou ?

kvetinka75
13. apr 2017

štrúdla s lístkového cesta a medvedieho cesnaku, šošovicová polievka so slivkami, špenátové halušky

axaris
13. apr 2017

@kvetinka75 ahoj, prosím, nepridala by si recept na Tvoju štrúdľu? Tiež mám kopec medvedie ho cesnaku v chladničke🙂

milan_branik
13. apr 2017

tak zachvilu tu mame velku noc tak preco nie nieco velkonocne

http://recepty.pozri.sk/recept-velkonocne-judas...

miriam11
13. apr 2017

karfiolova polievka a zemiakove placky, poobede jablcnik

kvetinka75
13. apr 2017

@axaris rozvaľkáš lístkové cesto, 1/2 potrieš kyslou smotanou, naukladáš plátky šunky, medvedieho cesnaku, trošku vegety, nastrúhaš trošku syra - všetko iba na 1/2 cesta. Zatočíš, cesto potrieš ,,zmesou,, olej+voda a posypeš semiačkami - slnečnica, ľanové, sezamové - podľa chuti. Pečiem na 200 stupňoch, kým nie je roláda upečené - zistíš, keď je vrch tmavší. Nestopla som si to, popri tom robím ešte kopu vecí tak neviem ako dlho, ale nastavím rúru na 15 min. a potom už len odhadom dopekám.

rakywanda
13. apr 2017

@trudka4 robila som podľa školského receptu
http://www.zsjhbs.sk/joomla/html/suroviny/07-NN...

majka01_74
13. apr 2017

spenatove halusky so syrom a na poobedie kysnute slimaky s medvedim cesnakom 🙂

katussska24
13. apr 2017

ja som si vymyslela ku klasickemu spenatu spenatove placky 🙂

axaris
13. apr 2017

@kvetinka75 ďakujem krasne 🙂 určite vyskúšam🙂

libawet
13. apr 2017

...včera som robila čokoládový likér na sviatky, je naozaj super, tak zasielam recept pre inšpiráciu : 8 žĺtkov, 1 skaramelizované TATRA mlieko, 500 ml mlieka, 3 parížske šľahačky, polovica 70% horkej čokolády.
postup: žĺtka vyšľahať, pridať skaram. TATRA mlieko, šľahať, postupne pridávať 500 ml mlieka a 3 parížske šľahačky, preliať do hrnca a na úplne miernom ohni zohrievať, nie variť. Postupne pridávať posekanú čokoládu a zohrievať až do zhustnutia. Odstaviť a dať na schladenie do dresu so studenou vodou, občas premiešať. Do vychladnutej zmesi postupne prilievať rum podľa chuti. Zliať a precediť ( no nemusí sa cediť, ja som len pre istotu... ) do fliaš, zatvoriť a uložiť v chladničke. Veselú Veľkú noc!

kim12345
13. apr 2017

kremova brokolicova,spenatovy privarok,vajce a zemiaky

jance333
13. apr 2017

dnes zemiakové šúľance s údeným mäsom a opraženou cibuľkou. ešte sa ani nezačali sviatky a mám pocit, že ten kus (alebo skôr kúsok) udeného dvaja nezjeme, tak konám hneď 😀
niečo také: https://varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-sul...

wikisara
13. apr 2017

Parené buchty plnené jahodovým lekvárom s grankom a maslom a polievku som robila krémovú mrkvovú. Na ňu som už mala strašne dlho chuť🙂

mokoo
13. apr 2017

Halusky a bravcove pliecko na stave, polievocka je sladka fazulova s rebrami, my nemame zeleny stvrtok 😂

kvetinka75
13. apr 2017

@mokoo si mala do halušiek hodiť za lyžicu špenátu a mali by ste😉
určite by ho tam nebolo cítiť,

jance333
13. apr 2017

@mokoo na tanieri ani my, ale hneď zrána som dala zelenú prúserom a vytopila susedov 😨 je mi z toho šoufl, ako hovoria bratia česi, takže sa mi počíta 😔

mokoo
13. apr 2017

@kvetinka75 to by mimuz nezjedol 🙂 ja som si spravila zeleny stvrtok hned rano zelenou kavou 😂

prunee
13. apr 2017

Vyprazany karfiol, zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a pecene spaldove tvarohove buchty ;)

lilidix
13. apr 2017

Dnes vás určite inšpirujem 😉 😀
Špenátik s medvedím cesnakom, stratené vajíčko

kvetinka75
13. apr 2017

@mokoo aj tak sa dá😉
môj muž so špenátom problém nemá ale zje ho iba samotný s volským okom. Iné zelené odmieta ale špenátové halušky mu chutili. A to som dala celý špenát, trochu múky, takže ho tam bolo cítiť. Neviem prečo mu vadí tá zelená farba, ale nakoniec uznal, že je to dobré.
Dokonca mi začal jesť potraviny, o ktorých ani netušil že existujú. Ale to bude asi tým, že po klasických jedlách na ktoré bol zvyknutý - klobásky, slaniny, kačica, mastné ťažké mu už býva ťažko. Ja ich nevarím a nejem ani nikto iný doma ale keď ich zje inde, no už cíti že to nie je ono. Tak si môžem postupne presadzovať ,,moje,, jedlá 😉