Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vcera bol segedinsky gulas a zeleninova polievka no a dnes torteliny s jogurtovo-cesnakovo-koprovou omackou.dnes len take na rychlovku a zajtra hovedzia polievka. 😝
včera bryndzove pyrohy,aj perky,dnes fazulova na kyslo a langoše,,,zajtra ryba a zemiakova kaša,hlavkovy šalat,, 🙂
Dnes už spmínaný kelový prívarok,
zajtra vyprážaný vatovec,šampiňóny alebo rybka-treska.
v sobotu uvidím, na večeru obl. misy,
v nedeľu kuracia polievka a španielské vtáčiky, tarhoňa
v pondelok nik nevie, lebo bohvie kde budeme. 😀 😀 😀
@daniz odkial máš vatovec?
tiež špenát. Zajtra pizza a večer opekačka.
@malinovka333 zo susedovej záhrady, 😀 😀 😀 ale je v mraziaku.. 🙂 🙂 .Mám posledný tak míňame, kým budú nové. Mali sme ich asi 12 rozdávalo sa vo veľkom.
pečené kuriatko + ryža, cesnaková drobčeková polievka 😉 niečo rýchlo, chytila som sa do umývania okien, konečne.
@atrami aj ja by som prijala takú opekačku a všelijaké "zdravé" dobroty 🙂
a ozaj idem piecť žerbó rezy, stačí jeden, ale ktorý lúbime.Každý je prejedený, tak jeden druh koláča je v poho.
@jarunka111 , tak dobehni. Do NM to nieje až tak ďaleko 😉
Cafte, ja varim spenatove rizotko s parmezanom. A zajtra neviem, chcelo by to nieco postne. Poradte 🙂
segedinsky gulas, knedla, tiramisu, vecer grilovane kridelka a stehna v zahrade 😵
zajtra tazky post 😀
ja dnes bryndzové pirohy a keďže zajtra ráno s malým odchádzame na sviatky ,domov,,tak drahému guláš a syrovú roládu-nech nám náhodou neumrie
Cavte, pridam sa - zelene trojkombo s cestovinami alebo prehlad tyzdna alebo ako vyprazdnit chladnicku pred cestou - porovo/brokolicovo/spenatove cestoviny s cesnak. Pre syna bez cesnaku. Jednoduche, rychle a mnam.
dnes brokolicova polievka,spenat s volskym okom a zemiakmi.. 🙂 zajtra rybicku a asi hranolky..
dneska sote s ryžou a zajtra rybka a zemiakovy šalat 🙂
dnes špenát a zajtra budú asi dukatové buchtičky(ak budem stíhať)
My dnes chlebove placky, cesnacka -krémova a zajtra ideme na oslavu a vecer grilovačka,takze nevarim 😝
takže takto to u nas dnes vyzaralo vo varení:
ranajky-šunkovo -vajíčkový hemendex,puding,bryndzová pomazánka
obed -hrašková polievka s krupicovými knedličkami- špenát
piekla som rohlíčky,moravské koláče a po druhý raz na veľku noc,prvá,,zmizla,,medovníky-otec mi spravil formu na zajace,zajtra budem zdobiť 🙂
my dnes brokolicova polievka, cestoviny s rajcinovou omackou a syrom, zajtra na obed ideme so svagrom, svagrinou a ich malou na pizzu a vecer zacne velka noc 🙂 budem piect velkonocnu babu, dnes som robila 2 syrky, piekla 2 kolace (cookies z bielej cokolady a kokosu a cokoladove muffiny). v sobotu na obed asi lievance, v nedelu vypr. kur. rezne so salatom... klasika... ved to nie je len o jedle... ale co uz, ked mam doma hladosov ? 🙂
dnes rybka so zemiakmi, zajtra cestoviny s nivovo-sampinonovou omackou a kuracimi prsami, vecer mame oslavu, to budu pecene kolena s klobasami v pivnej marinade, zajtra pecena morka, knedlik, kapusta, v pondelok klasika zemiakovy salat a udenina...napecene mame kavove zrna, kosicky so zltkovou plnkou, kokosovu bohemku, penovy zakusok, tvarohovy kolac s cucoriedkami, strudlu, medovy kolac a venceky...sviatky mozu zacat 😉
Žienky poraďte mi prosím ako očistím mandle od tej šupky? už to tu raz bolo, len to neviem v rýchlo nájsť
@lunana obar ich vriacou vodou 😀 šupka pojde lahko dolu
dnes štialova polievka, zapekany karfiol, salat.
vysmazany syr, zemiaky, tatarska, paradajkova polievka
cesnakova kremova polievka - ak sa podari 😀
zapekane zemiaky s brokolicou a syrom
Jednoduche cesnakove kuriatko. Receptik tuto http://www.jedloakopriatel.sk/kura-na-cesnaku/
Robievate niekto ten zlty vajickovy syr z mlieka? Prosim recept 🙂

ja dnes peciem jelita (jaternice 😀 ) so zemiakmi,zeleninovu polievku a zajtra asi buchty na pare plnene lekvarom,mnaaam a brokolicovu jemnu polievku...este som ju nerobila ale ste ma inspirovali na nu tak sa uz tesiiim... 😵