Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Obratene bravcove rezne a ryza + karfiolova polievka
naša večera domáca pizza ( šunka, syr eidam, niva, kukurica, kečup, slaninka, cibuľka)
dnes som obed varila na večeru - bravčové mäso na šťave so šampiňónami, príloha slovenská ryža
Dnes som si spravila len taký light obed a to zeleninový šalát a k tomu kuracie mäsko. Keďže leto sa veľmi rýchlo blíži, tak som si povedala že trochu aj stravu pozmením. Snáď manžel nebude nadávať 🙂
Kuraci vyvar so zeleninou a rezancami, makove sulance
rajčinová polievka s bazalkou a syrom, špagety s nivou šunkou a orechami
@roomaa datle /kupila som bez kôstok/som namocila na noc do vody a krasne zmakli,potom uz len roztlacit,alebo mixnut na chvilu tycovym mixerom na kasu,pridat kokos/mandle a kakao ,tolko,aby si mala hustu zmes ,z ktorej budes tvorit gulky.Na zaver obalit v kokose,kakau,mandliach, v posekanych orieskoch.Dat zachladit.
Muz ich vsetky pojedol,chutili mu.
dnes majú všetci teplý obed, tak večera bude domáci chlebík, maslo, šunka, pažítka, zelenina...
zajtra brokolicová krémová polievka, fašírka na plechu bez vysmážania, zemiakové pyré, hlávkový šalát,
v piatok vyskúšam šišky na plechu (chystám sa na ne už dlho, ale vždy z toho zišlo)
Zeleninková polievka a cestovinky so syrovou omáčkou a brokolicou
Pečenová paštéta nátierková pochúťka http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/11-pecen...
Včera som robila cesnačku ( nie krémovú) pre chlapov, tak som tam pridala aj klobásku a do taniera ešte opražený chlebýk a nastúhaný syr, chlapom sa ľúbila. druhé bola cestovina s oriinál talianskou omáčkou Bolognesse podľa knihy SO KOCHT ITALIEN. A poobede som im spravila slivkový koláč kysnutý s posýpkou a na druhý plech z toho istého kysnutého cesta s kyslou smotanou, kôprom a slaninkou 🙂, podla tohto receptu cesto https://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy-kola...
Dala som tú dávku na 2 plechy , ebo mám rada tenké cesto.
Zeleninova polievka s rezancami. Zemiaky, morcacie prsia na prirodno a brokolica s holandskou omackou...
husta zeleninova polieva s telacim masom & krupami... a skoricove slimaky su napacene...
Tarhoňa s kuracím mäsom na zelenine a k tomu mrkvová krémová polievka. Trochu taký zdravší obedík🙂
Paradajková polievka zo syrom.Zemiaky + fazuľkovy prívarok a špekačky
@79marry nech sa podaria 🙂
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/sisky-z-rury/
šošovicový prívarok, kuracie prsia na šťave, varené zemiaky, uhorkový šalát
Tarhonove rizoto s kuracim maskom, mrkvou a kyslimi uhorkami
Dnes na obed porova polievka a druhe by som chcela urobit tak aby zostalo aj na zajtra, snad sa mi to podari, ak moj drahy nebude chciet obed aj na veceru 🙂 Kuracie sote so syrom, kukuricou, sampionmi a ryzou 🙂
U nas to bude sladky obed a to palacinky s nutelou a slahackou a podarilo sa mi kupit aj pekne jahody, takze tie si dame k tomu. Mnaam uz sa tak tesim na dnesny obed. Uz dlho som nerobila palacinky
dnes bleskovka - prívarok z baby cukety s kyslou smotanou a na vrch dusené pliecko na šťave 🙂
Deti si sami nacistili zemiaky, mrkvu a cibulu, ja som im to len uvarila - duseno-pecene zemiaky a k tomu zvlast dusena mrkva s hraskom na cibulke.

@krajco tak toto dnes vyskúšam ....