icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

googlinqa
13. máj 2017

Bravčová pečeň na cibuľke a ryža zeleninova polievka s cestovinou

alchemilkazltozelena
13. máj 2017

dnes hrachova kasa s klobasou
zajtra spagety s mletym masom mix
vcera som urobila polievku z kuracich krkov a mame na cely vikend

trudka4
13. máj 2017

Moučníček na tento víkend, velmi osvěžující :
ŘEZY STRACCIATELA

Suroviny piškot :
vejce 6 ks
cukr krupice 120 g
hladká mouka 120 g
prášek do pečiva 1 ks
kakao 40 g
olej 4 lžíce

Suroviny krém :
bílý hustý jogurt 300 g
vanilkový cukr 2 ks
smetana ke šlehání 500 ml
hořká čokoláda 60 g
čokoláda MARGOT 100 g
želatina na ztužení krémů Dr. Oetker (jemně mletá) 1 ks
ztužovač šlehačky Dr. Oetker 2 ks

Postup piškot :

Vyšleháme celé vejce s cukrem a olejem (5 minut), přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, znovu prošleháme a nakonec přišleháme kakao.
Rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180° asi 15 minut. Necháme vychladnout.

Postup krém :

Jogurt rozmícháme s vanilkovými cukry.
V kastrolku ve 4 lžících vody rozmícháme želatinu a necháme ji 10 minut nabobtnat. Potom ji za stálého míchání na mírném ohni necháme úplně rozpustit (POZOR, NESMÍ VAŘIT !). Hned do ní vmícháme 2 lžíce jogurtu s vanilkovými cukry a celé to vylejeme do zbytku jogurtu a krátce prošleháme. Do této jogurtovo-želatinové směsi přimícháme nahrubo nastrouhanou hořkou čokoládu a čokoládu Margot.
Smetanu vyšeháme dotuha s oběma ztužovači šlehačky. Opatrně ji vmícháme do jogurtové směsi a rovnoměrně rozetřeme na vychladlý piškot.
Dámě ztuhnout do lednice na pár hodin, nejlépe přes noc.
Po naporcování můžeme nahoru nahrubo nastrouhat hořkou čokoládu.

lailaveve
13. máj 2017

Predvcerom mexicky gulas s ryzou a vyvar, vcera zemiakove placky a palacinky (lebo najmladsi syn placky nechce) a dnes cukinova polievka s opecenym chlebom a lasagne...zajtra rezne cordon blue a ryza a polievka je v stadiu riesenia🙂..nad tou budem dumat v noci😀

79marry
13. máj 2017

@rakywanda Ďakujem

miriam11
13. máj 2017

Brokolicova polievka, kuraci perkelt s cestovinou, jablcnik. Zajtra gulas.

gala79
13. máj 2017

Kuraci gyros + grecky salat + cesnakova bageta

lenuss84
13. máj 2017

Sosovicova polievka,zemlovka
Kolieska salamy obalene v trojobale a vysmazene,maslove zemiaky,tatarka
Kuracia rezancova polievka,pecene kuracie stehna,ryza,salat (kompot)

lenuss84
13. máj 2017

@zuzka34 posli prosim recept na Sacherku.uz dlho sa chystam spravit.no hladala som overeny recept.a ked pises,ze nieje sucha.super!dakujem moc

tykat
14. máj 2017

Dnes klasika... pecene kura, ryza, uhorkovy salat alebo ceresnovy kompot.

lilidix
14. máj 2017

Nedeľná klasika 😉

jance333
14. máj 2017

@lenuss84 u nás je overená sacherka táto https://www.mimibazar.sk/recept/18317/vyborna-a....
pardón, že som sa votrela 😀

jance333
14. máj 2017

dnes na obed pečené morčacie so zemiakmi a mrkvou v jednom pekáči (na spôsob živánskej niečo) a poobede ideme navštíviť mamku a svokru, jak to má dneska byť. upiekla som včera Melta rezy a urobila im z toho 2 mini tortičky, snáď sa potešia.
a tie rezy odporúčam, sú mega, https://varecha.pravda.sk/recepty/melta-rezy-fo...

rakywanda
14. máj 2017

mäsko na šťave s kolienkami, piekla som žĺtkové rezy podľa Lidl, teraz si idem pozrieť program ku dňu matiek

zuzka34
14. máj 2017

@lenuss84 takže receptik musim odfotit, na internete som ho nenašla... je výborný

zuzka34
14. máj 2017

@lenuss84 PS: tie dopísané suroviny za maslom, práškovym cukrom a čokoládou sú upravené ja som robila podľa pôvodného receptu a bola mňam 🎂 🙂 ak ju skúsiš upiecť dúfam že Vám bude chutiť tak ako nám 😉

nelly3
14. máj 2017

pecena fasirka v rure s vajickom, zemiakov-hraskove pyre a kysle uhorky 🙂

lenuss84
14. máj 2017

@zuzka34 dakujem

nikanu
15. máj 2017

Zostalo nastastie zo vcera. A vcera som varila fasirku so zemiakovou kasou a plus k tomu som spravila este aj gyros salat. Dnes aj obed aj vecera je zaobstarana🙂

kim12345
15. máj 2017

Niečo od nás
Mleté rezníky so syrom
Raňajky - vajíčka v paprike
Losos podľa Danky Strculovej s medovo-horčicovou marinádou a orechami

m_ij_ka
15. máj 2017

naša večera diabolské toasty

slimstar
15. máj 2017

Uvarená šošovica, údené mäso, cibuľa, cesnak a žĺtky tvoria základ karbonátok http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1252-sos...

tykat
16. máj 2017

dnes navaril "bufacik" cez ulicu...kuracie zapekane prsia so syrom a ananasom, ryza a mrkvovy salatik. Ako dezert ku kávičke doniesla kolegynka narodeninový
"Nepečený čokoládový cheesecake" konkrétne tento
https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-ne...
robila ho už niekoľkokrát a je úžasný. Vylepšuje ho ešte vrstvou banánov v tej čokohmote a na vrch poukladala do čokolády pred stuhnutím maliny a čučoriedky.

danusa64
16. máj 2017

Dnes taka rychlovka😀 kare na prirodno s kuskusom

ianka94
16. máj 2017

Obed bola hovadzia rezankova polievka z nedele a rezne so zemiakovou kasou+ cerstvo upeceny hnieteny orechovy kolac 😘

m_ij_ka
16. máj 2017

naša večera jednohubky

suve99
16. máj 2017

@ianka94 poprosím receptík na koláčik....ďakujem

ianka94
17. máj 2017

@suve99 https://varecha.pravda.sk/recepty/tahanovsky-or... Nech sa paaci 🙂 Do tej plnky som vajicka nedavala ziadne a ani tu cukrovu vodu netreba navrch polievat lebo je vyborny aj bez toho drzim palceky :-*

suve99
17. máj 2017

@ianka94 ďakujem moc...