Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte zeny. Prosim o radu... Mate skusenost s pecenim kacice, ktora je rozporcovana cca na pätiny pred pecenim?
Mne je do placu, nas.ata som ako cert... Moj muz k
Tak este raz..
Ahojte zeny. Prosim o radu... Mate skusenost s pecenim kacice, ktora je rozporcovana cca na pätiny pred pecenim?
Mne je do placu, nas.ata som ako cert... Moj muz kupil hovadsky velku domacu kacicu, cca 5,5 kg, ze vsak ju da napoly do mrazaku, aby sme mali na dva krat.... Nakoniec to rozporcoval asi na pätiny, nasackoval a ide dat do mrazaku.... No zle mi je, do placu, co s nou porobil. Ze kupil za dobry peniaz od znameho domacu.... Skoro 40 Eur ☹ porazi ma.... Neni normalny...
Vsak to sa nebude dat dobre ani upiect, ci? Co z toho bude...?
@nelita02 Bude sa dat upiect preco by nie? Stehna pecene s cervenou kapustou a loksami .Krk, kridla,skelet na vyvar.Ak mas zvysky koze narez na mensie kocky a urob na panvici skvarky.Prsia uz lepsie teraz len na panvici uz do pekaca nepridavaj ked su odrezane vysusili by sa .Neboj, nestresuj zjete vsetko a na domacej si aj fajne pochutite.
Plnene langose so syrom a sunkou 🙂 A mliekova fazulova polievka. Taky klasicky obed 🙂
Zemiaková kaša a vyprážaný karfiol
na kacicu dat leco a tak piect
@nelita02 normalne vecer nasolit, pripadne okminovat, dat do pekaca na noc do chladnicky. Rano okolo 6tej supnut tak prikrytu (nepodlievat!!!) do rury na cca 100stupnov a nechat tak 5hodin. Neodkryvat, nepozerat...po 5hod odokryt poliat vypekom a dat pripiect korku. Je vynikajuca, najlepsia uz robim le taku a kludne aj naporcovanu.
Vajickova polievka a pizzovniky (syrove, sunkove, salamove).
Guľky z mletého mäsa s údeným mäskom v kyslej kapuste
Zemiakovo-cuketova polievka na kyslo a lasagne polotovar z lidlu
U nas dnes treska so zemiakovym pyre s topinamburom a smotanovou omackou
Recept tu
@nelita02 nevadí, že ju naporcoval, ja som v nedeľu tiež jedla porcovanú kačicu na návšteve a videla som ako ju domáci pán robil, rozporcoval - stehna, prsia, krídla , osolil a vo väčšom hrnci ju dusil vo vlastnej šťave na sporáku a drevenými vareškami ju obracal, tak do polomäkká a potom ešte okmínoval, okorenil dal cibuľu a dal ju dopiecť do rúry, bola výborná, to som tiež bola prekvapená, lebo ja vždy pečiem celú vo vnútri s jablkami, najbližšie vyskúšam rozporcovanú
a pokiaľ ide o cenu, zdá sa mi drahá, nikdy som nekupovala domácu z dvora, len z obchodu, ale kilo v akcii 2,50 EUR, mimo akcie okolo 4/kg
kuraci stroganov, k tomu zemiaky bataty a urobim este uzasny stavnaty kokosovy kolacik 😉
dnes vepřo knedlo zelo
Dnes polievka hribovo-sampinonova so zemiakmi. Na druhe bryndzove halusky so slaninkou a acidko alebo mlieko, podla chuti.
dnes pecena cvikla so zemiakmi 🙂
Brokolicova smotanova polievka a bravcove na srbsky sposob s ryzou..
Pecena kacicka, kapusta a lokse na masti..vcera vajickove halusky🥗
vypražany kapor
Dnes kuracie mäsko s hranolkami a syrovou omáčkou 🙂
Ryža a mäsko na grilovanej zeleninke. Dnes som sa snažila tak trošku zdravo, nech sme fit, keď je takéto počasie 🙂

@nikinkals jasneee ze som ich robila ja ...pácia sa ti ? .a jasne tu je recept
http://www.akosatorobi.sk/video/2000/puncove-re...