icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

dagaz
3. dec 2017

Kuracu Perkelt. A jedna varka lineckych😁

lenuss84
3. dec 2017

V piatok a sobotu:hrstkova polievka,bravcove maso na slanine s klobaskou k tomu ryza
Dnes:vyvar z kosti s rezancami,kuracie maso (rezne) s omackou ochutenou kecupom a horcicou,zemiakova kasa,mandarinkovy kompot

mimiqa
4. dec 2017

Bambulky co dnes vrite dobre??? Jaa voobbeecc netusiim coo 🙁

lujzamisko
4. dec 2017

U nás dnes kuracie sote s tarhonou 🙂

mimiqa
4. dec 2017

Tak vyhrali spanielske fttaackkyyy...ja uz som zuuffaala s varenim...ked sa opytam krpatej ci draheho.co by si dali tak klasika neviem miknutie plecom alebo vsak to co urobiisss 😓🤣🤣

jukov
4. dec 2017

@mimiqa veľmi dobre to poznám, a určite nie sme samé, je to už dávno čo som z mojich vystrelila - už pretiekol pohár s odpoveďami "neviem", tak som naservírovala stôl k obedu, posadali si, ja som položila prikrytý prázdny hrniec na sôl nech si naberú, otvorili a otázkou na mňa : čo to je? a ja že neviem, veď to ste chceli, 2 alebo 3x som to spravila, odvtedy nemáme obed neviem
druhá možnosť: napíš si všetky klasické jedlá, ktoré varíš na papieriky, zlož a daj do "klobúka", každý deň si niečo vytiahni a to uvar, megarýchle jedlá vynechaj, tie sa hodia, keď bude málo času na varenie

ostorha
4. dec 2017

My dnes ryzove rezance a krevety s curry a kokos.mliekom.

mimiqa
4. dec 2017

@jukov hruza snimi...a vcera tiez nedela a ja nic....a ked prislo k obedu otazka co budeme jest a ja na to "neviem 🤣"ttaakk pekne sme sli do restiky....xixi...ja sa vzdy insoirujem co je kde na menu..alebo tu co varia bambulky

mimiqa
4. dec 2017

@ostorha wau to musi byt mnam🤗

ostorha
4. dec 2017

@mimiqa Ano a strasne jednoduche.Jedna na drobno pokrajana salotka,2-3 struciky cesnaku osmahnut do ruzova pridat krevety300-400gr ,curry pastu alebo susene curry zaliat kokos,mliekom a nechat uz len vsetko spolu chvilu prevarit aby krevety dlhym varom nezgumovateli.Kto chce objem jedla trosku zvacsit/ja varim len pre troch/ a nadstavit moze ist hokaido tekvica na kocky,hrasok alebo mrazena cinska zmes zeleniny podla chuti.

ostorha
4. dec 2017

A mrazene kralovske krevety/lupane/ som kupila v Tescu na Clubovu kartu za 15 eciek ,ked to rozpocitam na 3-4 obedy tak to nie je ani velmi drahy obed.

tabakmirka
4. dec 2017

Dnes u náš vyhrali bolóňske špagetky 😉

mimiqa
4. dec 2017

@ostorha asi dojdem na obed...tu taketo papam len ja😉😙

piece
4. dec 2017

Fašírku a pyré zemiačiky 🙂

nina19833
6. dec 2017

Knedľa a hovädzie mäsko na vínovej omáčke, mňamka to je🙂

ferala
6. dec 2017

Koložvárska ešte zo včera 🙂

kratucka
6. dec 2017

Fašírky a zemiakové pyré, mlieková fazuľová polievka

lenuss84
6. dec 2017

Brokolicova polievka so zemiakmi
Granadir a kysla uhorka

ma12345
6. dec 2017

Joj, ja som si dnes zmyslela plnenu papriku. Babracka, ale muz to oceni ;)

adulikka
6. dec 2017

@ma12345 a ja varim rada plnenu papriku ,neviem ,podľa mňa rýchly obed...môžem veru na vikend uvariť

My dnes iba hustu fazulovu polievku so širokými rezancami

misinka0611
7. dec 2017

Žemľovku 😉

eliska13
7. dec 2017

@jardia ak môžem napíšem Ti môj🙂)je výborný trocha ináč ho robím ako klasika
Uvaris guľatu yzu, keď je uvarená scedím a dám do hrnca a k tomu pridáme 33%slahacku a zopár minút to premiešam k tomu dám rozšľahané 2 žĺtky s vanilkovým cukrom a vyšľahané 2 bielky a dobre premiesas
Dáš do pekáča ryžu ja do nej dávam ananasovy kompót a na to vrstvu ryze na vrch nedávam sneh z bielkov, ale do nákupu
Dáš do rúry pokým hore nechytí hnedkastu farbu
Polejeme šťavou z ananásu či cukrom
Sama uvidíš koľko cukru či van.cukru my nemáme radi sladké a šťava z ananásu je hodne sladká
Originál sa varí ryža v sladkom mlieku, smotane mňa to nebaví dlho miešať a takto z tej 33%slahacky má dobrú chut

jukov
7. dec 2017

@eliska13 koľko ryže

alchemilkazltozelena
7. dec 2017

sampinonovy perkelt s cestovinami

eliska13
7. dec 2017

@jukov my sme 3 a robím do vacsieho pekáču a dávam pol sáčku

jukov
7. dec 2017

@eliska13 tak že 1/2kg, stihne sa vstrebať tá smotana (dávate 250ml?)

misulienkamisa
7. dec 2017

Ryžový nákyp a cesnakovú polievku 🙂

eliska13
7. dec 2017

@jukov áno, nie je to vobec riedke ešte niekto navrch zvykne dať plátky masla mne sa to zdá zbytočne tá smotana je dost tukova

nicol_ka55
7. dec 2017

Opekane zemiaky a vyprazany syr. Taka rychlovka ale u nas velmi oblubene jedlo🙂