icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

reanda
30. apr 2011

tak z nasho gulasu v kotliku na zahrade nebude asi nic - zase leje :( no dnes budeme asi na parkoch 😀

@akika722 - mliecna polievka z hlavkoveho salatu - salat umyjes, natrhas a das varit do mlieka s bobkovym listom, novym a ciernym korenim, ked zovrie zahustis bielou zasmazkou alebo len zatrepkou.. ochutis solou, octom.. ja davam aj kopor.. je to sice polievka, ale my tomu hovorime omacka... ani neviem preco

baby, vy varite aj obedy aj vecere? ja som rada, ked uvarim aspon jedno 😅

reanda
30. apr 2011

na zajtra mam kupeny karfiol, ale vyprazat sa mi ho moc nechce... neviete nejaky dobry a rychly recept na fajnove jedlo z karfiolu?

simi251
30. apr 2011

@mia258 A kde byvas? Si ozaj vo FR?

miriamr
30. apr 2011

mäsový vývar, pečené jahňacie stehno, zemiaky, hlávkový šalát 😉

lucustek
30. apr 2011

u nas dnes plnena kapusta, frankfurtska mliecna polievka a zo vcera nam zostali kolienka s kuracim maskom na paradajkovej omacke :D

stvura
Odpoveď bola odstránená
miminkad
30. apr 2011

ja som dnes robila karfiolovu polievku,hamburgery a teraz peciem rebarborovy kolac smotanovo pudingovy 😝

eva7780
30. apr 2011

@miminkad ked budeš mať čas hod recept na ten koláč 😉 rebabarbory máme dosť a stále robím len bublaninu alebo kysnutý s nej 😀 😀

miminkad
30. apr 2011

@eva7780 tu ho mas 😝 😝
cesto-250g hladkej muky,1 vrchovatu CL kypriaceho prasku,125g masla,125g kryst,cukru,2vajcia
plnka-1kg rebarbory,150g prask.cukru,1PL hladkej muky,500ml slahackovej smotany 33%,1vanilkovy puding,1 vajce,1 vanilkovy cukor
postup-muku s kypr.praskom preosejeme do misy,pridame na kocky pokrajane studene maslo,cukor a vajcia a rychlo vypracujeme cesto.zabalime ho do potravinarskej folie a asi na pol hodku dame do chladnicky.
medzitym si ocistime a nakrajame rebarboru na male kusky,posypeme asi 5O g cukru a lyzicou muky a zlahka premiesame
smotanu zmiesame so zvysnym cukrom,s pudingom,vajcom a vanilk.cukrom.
na pomucenej doske rozvalkame cesto a prelozime ho na plech.pokrajanu rebarboru rovnomerne rozlozime na cesto a zalejeme smotanovou hnmotou.pecieme vo vyhriatej rure na 180/160stupnov na strednej priecke asi pol hodku.
bru chut
je naozaj famozny

zucha
30. apr 2011

hovadzi vyvar, domaca knedla, paradajkova omacka a k tomu maso z polievky. A kolacik - hruskovy 😵

womenne
30. apr 2011

Tak ja to vzdávam už dobru chvílu tu hľadam recept koláč z lístkoveho cesta s pudingom, nemáte ho niekto uložený? Nakrájal sa na väčšie kocky a na jednu polku sa dal puding a preložil sa druhou polkou. Po lopate napísane ale viac si nepamätám 😅

miriamr
30. apr 2011

@womenne ja robím tento http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5483 je výborný 😉

akika722
30. apr 2011

@reanda jej dík..a to potom mixuješ či? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=992 toto chcem skusiť cez tyždeň..neviem,možno to poznate 😅

bambulka0406
30. apr 2011

@akika722 vyzera to super! skusim aj ja 😉

janka256
30. apr 2011

@akika722 toto je super ja som to skusala uz nam velmi chutilo 🙂

akika722
30. apr 2011

@bambulka0406
@janka256 urobime a som zvedava čo povie kritik..inač toto
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2971 a toto
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12973&ord... veelmi chvalil 😀 ešte chcem skusiť toto 😅
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38941&ord...

titkovamiriam
30. apr 2011

@akika722 tak bez zemiakov,len prosim ta nie až tak dietne ako moja sestra ktora je maxi stihla no ak ma vahu nad 50kg /ma 175cm/tak pije len vodu rano jogurt a vecer jablko-dokaze tak existovat niekolko dni 😲 😲 😲

mia už som si vygooglila 😀 😀 madlenky su aj na mmb 😀 dík

a vsetko čo sa vypraža sa da robiť v rure od syra,ryby až po karfiol

akika722
30. apr 2011

@titkovamiriam nooo..ja mam 178cm ale taka vaha by sa mi zišla... 😀 ja teda vyzeram na grc 😖

titkovamiriam
30. apr 2011

@akika722 neblazni 😉
a foto dnesneho rizotka 🙂

akika722
30. apr 2011

@titkovamiriam si ma nevidela naživo 😅
inač klobuk dole pred tvojim vyvaranim 😲 niekedy nakuknem a tu tolko jedal 😲 to kedy stihaš? 😨

titkovamiriam
30. apr 2011

to mam ako koniček 😀 😀 tak nieco poobede z prace a cez vikend doobeda 🙂 a teraz ked som očr kedy ma napadne...

akika722
30. apr 2011

@titkovamiriam že aj do prace popri tom chodiš 😲 😲 😲 no teda..klaniam sa 😅

titkovamiriam
30. apr 2011

jasne ja preacujem klasika od 7-15,30 a varím tak hodinku maxim dve ved to su vsetko rychle jedla 🙂 a synovia dosť pomahaju 🙂

akika722
30. apr 2011

@titkovamiriam noo..to mne nema kto pomocť 😅

lucikatn
30. apr 2011

@elina313 robievam ich ako zemiakove placky akurat miesto zemiakov dam na drobno nakrajany karfiol - ked sa mi nechce obvarat tak davam surovy (alebo inu zeleninu), vytvarujem placky a obalim v trojobale. Poukladam na olejom vymasteny plech (alebo dam na papier na pecenie a trosicku placky pokvapkam olejom) a upeciem v rure do zlatova. Niekedy nerobim placky ale celu zmes (cesto) vylejem na vymasteny plech. Nie su mastne ako vysmazane, su zdravsie a hlavne mi byt nesmrdi po vysmazani...

zuziatko
30. apr 2011

Babuľky nemáte nejaký mňamky recept na mliečnu ryžu ??

titkovamiriam
30. apr 2011

@zuziatko ryžu uvariť v mlieku podľa chuti pridať cukor,hrozienka,oriešky...alebo ju este taku hotovu dať do niakeho pudingu

zuziatko
30. apr 2011

@titkovamiriam a asi aký je pomer mlieka a ryže ??

titkovamiriam
30. apr 2011

tak ako varíš vo vode aby bolo mlieko pol centy nad ryžou 🙂