Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kyslá šošovicová polievka, obrátené rezne, ryža, šalát
Ja dnes hlivovy perkelt a polievka je ešte cesnaková 😋😋😋
Vyvar s mrvenicou
Cernohorsky rezen,zemiakova kasa
Ten pocit, ked zaspiš s dieťaťom a po zobudeni zistíš, ze príde za 25 minút hladny muž 😀
Rýchlo dat variť špagety, nakrajat veľkú cibuľu, aj jednu hlavu cesnaku, na olivovom oleji speniť, pridať lupane paradajky (z lidla) , prejsť varom, zliať špagety, spojiť a pridať pesto a sušené paradajky, pripadne olivy 👌
@milan_branik, afrického sumčeka máme v jedálničku raz týždenne zaradeného. Kupujeme celého alebo filety. Samozrejme nie mrazeného. Pre mňa sú zubáč a sumček najchutnejšie ryby, ale hovorí sa - koľko ľudí, toľko chutí. Treba vyskúšať. 🙂
@novana a ako ho pripravujete? môem poprosiť recept? my tiež jedávame ryby aspoň 2x týždenne ale väčšinou na masle a citrone, tak by som chcela aj niečo iné vyskúšať.
@kvetinka75, musím Ťa sklamať, ale len pár hodín pred pečením osolíme, posypeme rascou a potom na oleji upečieme.
Brokolicovo kalerábová polievka, zemiakovo cuketovo syrové placky plnené restovanou kuracou pečeňou
@novana tak skúsim tú rascu, tú som ešte nedávala a hneď to bude mať inú chuť.
Ryžový nákyp som dnes narýchlo spravila a zeleninovú polievočku
Po tazkom rozmyslani 🙂 som uvarila mliecnu fazulovu polievku a langose 🙂
Hrášková polievka s haluškami, špagety s mletým masom a syrom
Cez vikend boli vypecky s domacou knedlou a kapustou kyslou na sladko, cez tyzden pecivko domace a k tomu nieco a dnes robim bryndzove halusky na 2 dni. Aby neboli suche a aj na druhy den vlacne tak tam treba vela bryndze a syrokremu, ten davam ja k bryndzi.
A este som robila jablkovy kolac a zeleninovu polievku s krupkami
Šúľance so struhankovou posypkou a šošovicovu polievku so zeleninou
dnes smotanova brokolicova polievka,pečená ryba a zemiakova kaša 🙂
@ingrid56
250g hladkej muky (ja davam spaldovu)
150 g krystal cukru ( alebo trstinovy)
1 čl PDP
1 čl soda bikarbona
1 vanilka
suche suroviny zmiesat a do toho:
1 vajicko
50 ml oleja
150 ml mlieka
1 prezrety, popuceny banan.
Ja niekedy dovnutra muffinu este coko alebo Nutellu davam 🙂
Peciem cca 20-25 minut na 175´C.
Vyjde na 12 ks muffinov klasicky, len na foto su uz u mna odjedene 🙂
Brokolicova polievka,granadir
My dnes hovädzia fašírka vcelku, vnútri zapečené celé vajíčka natvrdo, zemiaky, zavárané uhorky. Polievka lúsková nakyslo. Na večeru bude domáca pizza a upečiem koláč prešívaná deka k raňajkám.
@ludka140281 Vcera sme mali presne to iste.
@lilidix my dnes čučoriedok vubecky, bielka som zafarbila šťavou s čučoriedok, nech je sranda:D
Dneska som robila fasirku v celku a la Provence.Mlete chude pliecko,cesnak,provensalske korenie,nakrajane cierne a zelene olivy,dovnutra nie varene vajco ako u slovenskej sekanej ale susene paradajky a vrch som potrela dijonskou horcicou k tomu varene zemiaky,fazulkove lusky a vareny karfliol kto co chcel.Vcera bolo to iste co u Ludky a v utorok boli spladove palacinky plnene spenatom posypane mozzarelou a zapecene.A na sladko mnamkove cokoladove palacinky ku klasickému cestu na palacinky sa pridaju dve polievkove lyzice kakaa,3 polievkove lyzice rozpusteneho masla cesto je krasne vonave... ako plna do palaciniek ide jedna 250gr Lucina a jeden kelimok do tuha vyslahanej slahacky premiesat 1 vanilk,cukor-kto ma rad sladsie prida podla chuti ,navrch visne kompotovane a kto chce este nechat zredukovat visnovu stavu na taky sirup a poliat to navrchu,Zatial kazdy kto ochutnal mal nebicko v papulke.
My dnes karfiolová polievka a haruľa 😀

@ferala podelila by si sa o recept? Dakujem