Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@jituska666 Ja davam najprv zemiaky a ked su makke pridam konzervu, tiez s nalevom, ma to potom taku farbu "ako naozaj" 🙂 ,ale aj mi to viac chuti s tym nalevom. Mozno by sa to uvarilo aj hned so zemiakmi,ale to som este neskusala 🙂 Potom davam aj zatrepku+cibulu, aj smotanu s trochou muky, ale minule chutila rovnako aj bez zatrepky a smotana to len zhustila,ale chut inu nespravila, tak som to prezila aj bez toho :D
prosim vas mate daky overeny recept na Sacher tortu ? uz som skusala 2x a nikdy sa mi nepodarila.
☹
ryza s hrachom a k tomu kuracie sote na stavicke, zeleninova polievka
@fadama skus tuto uz som ju robika viackrat a vzdy bola dobra.
https://kuchynalidla.sk/product/sacherova-torta
Spaghetti carbonara
DNES JE škaredá streda - PôST. Chcela som, aby manžel spravil špegety allio ollio + grilovaná cuketa a šampióny... No pomýlil sa a spravil to už včera 😃 Takže dnes spravím ružová polievku (mliečna zemiaková+pretlak) a lokše 😉 A na večeru možno chlebík vo vajíčku 🙂
Keďže je dnes popolcová streda, tak nevarím vôbec nič! Asi by mohli byť aj častejšie tie popolcové stredy 😀 😀
včera bolo mäso na šampionoch s ryžou, dnes nás manžel pozval na večeru, keď už je ten Valentín ❤
dnes je Valentín, ale ja asi nie som zaľúbená, zabudla som osoliť vyprážaný karfiol 🙂
Pecene kura s opekanymi zemiakmi a polievka je sosovicova na kyslo
Po včerajšej škaredej strede, som si dnes dopriala a spravila som si opekaný oštiepok so slaninkou a k tomu hranolky, plus samozrejme tatárska omáčka 😀 😀
Zapekane rezne s porom a nivou, ryza, brokolicová polievka
Cibulova polievka a vyprážaný syr.
rybacia polievka a la halasle a ryzovy nakyp s ovocim

u nás dnes dojedená kyslá zemiaková polievka, brokolica krátko povarená vo vriacej vode bez pokrievky, aby ostala zelená, zemiaky na kocky, všetko zaliate roztopeným maslom, k tomu dresing z kyslej smotany s cesnakom a ľadový šalát so šalátovým korením, mierne ochutený octom alebo citrónom, je to rýchlo pripravené a máme to radi a naviac zdravé