Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zeleninová polievka (červená šošovica, pór, strúhaná mrkva, petržlen, zeler), vianočka
šúlance so strúhankou a cesnakovo-porovo-zemiaková krémová polievka s šunkovo-syrovými knedličkami 🙂
@lilidix jasne. Zeleninu oprazit trosku na masle /ja som dala mrkvu,petrzlen,karfiol,zemiak, cibulku ale moze byt akakolvek zelenina/ zaliat vodou. Pridat vagetu ja pouzivam nesoldik od Davidka, sol,korenie a ked je zelenina polomakka pretlacila som 4 strucky cesnaku. Vsetko rozmixovala a hotovo. Lahucka a chutna.
My dnes kuraci gordon bleu a opekane zemiaky a miesany salat a ti co nechceli maso mali vyprazany syr plneny sunkou a sampinonmi.Neskor dezert-jahody so slahackou
@ciola ja robievam tento https://www.mimibazar.sk/recept/43297/tiramisu-...
@ciola Áno, sú to tie dlhé piškóty, z jednej strany sú pocukrované, namáčané v uvarenej a vychladnutej káve, v ktorej je pridané amaretto a cukor (ja som dala trochu trstinovo-rumového cukru). Plnka je mascarpone + šľahačka (1:1) + cukor podľa chuti, každá vrstva plnky je posypaná kakaom. Piškóty som normálne namáčala v káve, nerozpadli sa mi a pritom boli dobre nasiaknuté šťavnaté.
Dnes sa chystám spraviť šišky so šľahačkou a lekvárom. A polievku mám ešte zo včera mliekovú fazuľovú 🙂
kurací paprikáš, halušky
Kurací šalát, keďže ešte moc mastné veci nechcem papať 🙂
Cestoviny s kuracím mäskom na zeleninke
Pečené kuracie stehná s ryžou a uhorkovo smotanovým šalátom

Brokolicova kremova, panenka s pecenymi zemiakmi a omackou so susenymi paradajkami, kysnuty marhulovy kolac s tvarohom a posypkou