Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@henka123123 prepac, ze neskoro, ale predsa:
Panenka: vecer vopred nakrajam na steaky, posolim a okorenim. Pokvapkam olivovym olejom.
Do druheho dna necham v chladnicke. Opeciem na panvici medium (pozor, neprepiect moc)
Priloha: krokety a cibulove ragu
Finta toho jedla je v tom ragu ;) Nakrajam cibulu (najlepsie cervenu salotku) asi 4 stredne hlavky a oprazim na oleji. Ako ked ides robit zaklad nejakeho jedla, pekne dohneda ale nespalit. Posolim. A to toho dam jednu smotanu a varim, kym sa to nezredukuje na omacku. Je to strasne jednoduche, ale je to bombova chut. Nam to chuti viac ako syrova alebo hribova omacka.
dnes lievance so slahackou a ovocim..
Dnes premiera salat Coleslaw (sa mi fakt podaril😊) a k tomu urobim kuraci steak,ktory oddychuje v medovohorcicovej marinade zatial,potom sup do rury a hotovo😉
@adriannasvk To je aký šalátik? Ten názov počujem prvý krát :O
@ejmylia ja som nahodou natrafila nan ked som si dala hamburger a bol ako priloha,nesla som sa ho dojest 😂 kapustu bielu nastruhat s mrkvou (niekto dava aj cervenu,alebo cibulku atd) ja som dala1 kg bielu a cca 4 mrkvy,sol,korenie,horcicu asi 3 lyzicky(ale podla chuti si mozes aj viac) jeden biely jogurt a zvysok som dala este majonezu kolko zobralo,ale mozes dat aj iba jogurt alebo iba majonezu😉
Baby nemate recept na zeleninove fasirky? V skole nam robili vynikajuce,ale vobec netusim co to obsahuje 🙂
@adriannasvk a ten steak ako robis? Pecies? Alebo na panvici? Marinada len horcica a med?
@mravvcek mozes aj do rury dat,zalezi od toho ci sa ti chce stat pri tom alebo nie 😉ja som dala do rury....marinada je sol,korenie,horcica,med,cesnak.
vcera som skusala take roladu s kuracieho masko, slaninky, vajicka a syra. bolo to uzasne a zostalo aj na dnes, takze dnes dojedame 🙂
polievka zo vcera, nedelna slizikova 🙂 no masko nam neostalo zo vcera, takze dnes som na rychlo urobila brokolicovomaskove fasirky so zemiakovou kasou 🙂
Ryza s kuracimi kuskami na zelenine 🙂
dnes po dlhsom case trochu nezdravy obed v podobe vyprazaneho syru s domacimi hranolcekmi 🙂
Aj ja dnes bulgur, ale s tofu, bielou fazulouv paradajkovej omacke, cervenou cibulou a nakoniec posypat petrzlenom
@marty_4 poprosim recept na tie fasirky dakujrm
plnenu papriku s varenymi zemiakmi a polievku dnes nevarim
bravcovu panenku som urobila so sipkovou omackou a opekanymi zemiakmi :-
Hlivovy perkelt a kuskus
gulas s domacou knedlou 🙂 nastastie som urobila dost, ze bude aj na zajtra, takze zajtra uz len dezert nejaky vymyslim, asi babovku upeciem 🙂
Plnené parené buchty a polievku som spravila vajíčkovú.
Gulasova polievka a palacinky 🙂
špenátové halušky s kyslou smotanou a slaninou, cez víkend grilované kuracie krídla a stehná s ryžou a perník s džemom a čokoládou,
Bryndzové špaldové halušky s opečenou slaninkou a polievku som spravili zeleninovú 🙂
Dnes hovadzi vyvar a jablkove lievance 😊
rajčinová polievka s písmenkami a strúhaným syrom, sekaná, varené zemiaky a smotanovo špenátový prívarok
sisky s lekvarom a slahackou a polievku slizikovu zo vcera 🙂

@zuzu_la ta priloha boli krokety pecene v rure ;)